Recikliranje

Recikliranje Lexmark proizvoda

Za povratak Lexmark proizvoda radi recikliranja:

  1. Posjetite www.lexmark.com/recycle.

  2. Odaberite proizvod koji želite reciklirati.

Napomena: Potrošni materijal i hardver koji nisu navedeni u Lexmark programu za prikupljanje i recikliranje mogu se reciklirati putem vašeg lokalnog centra za recikliranje.

Recikliranje pakiranja Lexmark proizvoda

Lexmark se neprekidno trudi smanjiti količinu pakiranja. Manja količina materijala za pakiranje znači da se Lexmark pisači prevoze na najučinkovitiji način uz veliku pozornost prema okolišu te da manje materijala završi na odlagalištima. Takva učinkovitost rezultira smanjenom emisijom stakleničkih plinova, uštedom energije i očuvanjem prirodnih resursa. Lexmark u nekim državama ili regijama također nudi recikliranje pakiranja. Za dodatne informacije posjetite www.lexmark.com/recycle, a zatim odaberite državu ili regiju. Informacije o dostupnim programima reciklaže pružaju se zajedno s informacijama o reciklaži proizvoda.

Lexmark koristi karton koji se može u potpunosti reciklirati gdjegod postoje pogoni za reciklažu valovite ljepenke. Takvih pogona u vašoj regiji možda nema.

Pjena koju Lexmark koristi može se reciklirati gdjegod postoje pogoni za reciklažu pjene. Takvih pogona u vašoj regiji možda nema.

Kada spremnik vraćate tvrtki Lexmark, možete upotrijebiti kutiju u kojoj vam je dopremljen. Lexmark će reciklirati kutiju.

Vraćanje Lexmark spremnika za ponovnu upotrebu i recikliranje

Program za sakupljanje spremnika tvrtke Lexmark omogućuje vam besplatan povrat upotrijebljenih spremnika tvrtke Lexmark za ponovnu upotrebu ili reciklažu. Sto posto praznih spremnika koji se vrate tvrtki Lexmark ponovo se upotrebljava ili rastavlja u svrhu recikliranja. Kutije u kojima se spremnici vraćaju također se recikliraju.

Za povrat spremnika tvrtke Lexmark radi ponovne upotrebe ili reciklaže, učinite sljedeće:

  1. Posjetite www.lexmark.com/recycle.

  2. Odaberite proizvod koji želite reciklirati.