Haihtuvuusjulistus

Tulostimessa on erilaisia muistilajeja, joihin voidaan tallentaa laitteen ja verkon asetukset sekä käyttäjätiedot.

Muistilaji

Kuvaus

Siirrettävä muisti

Tulostimessa käytetään vakiomuotoista työmuistia (RAM), johon käyttäjätiedot puskuroidaan väliaikaisesti yksinkertaisten tulostustöiden aikana.

Pysyvä muisti

Tulostimessa voi olla kahdenlaista pysyvää muistia: EEPROM ja NAND (flash-muisti). Kumpaakin tyyppiä käytetään käyttöjärjestelmän, laitteen asetusten, verkon tietojen, kirjanmerkkien asetusten sekä upotettujen ratkaisujen tallentamiseen.

Kiintolevyn muisti

Joihinkin tulostimiin on asennettu kiintolevy. Tulostimen kiintolevy on tarkoitettu laitekohtaisia toimintoja varten. Sen avulla laite voi säilyttää puskuroituja käyttäjätietoja, kun kyseessä on monimutkainen tulostus. Lisäksi kiintolevyllä voi olla lomake- ja fonttitietoja.


Tyhjennä tulostimeen asennetun muistin sisältö seuraavissa tilanteissa:

Tulostimen kiintolevyn hävittäminen

Huomautus: Kaikkiin tulostinmalleihin ei ole asennettu tulostimen kiintolevyä.

Korkeaa suojausta vaativissa ympäristöissä voi olla tarpeen ryhtyä lisätoimiin sen varmistamiseksi, että tulostimen kiintolevylle tallennettuja luottamuksellisia tietoja ei voi käyttää sen jälkeen, kun tulostin (tai sen kiintolevy) on poistettu toimitiloista.

Huomautus: Vaikka useimmat tiedot voidaan poistaa sähköisesti, kiintolevyn fyysinen tuhoaminen on ainoa tapa taata, että kaikki tiedot on poistettu kokonaan.