Karton

Karton er et stift materiale, der varierer alt efter måden, det fremstilles på. Retningen af papirfibre (baneretning), fugtindhold, tykkelse, struktur og andre egenskaber kan påvirke udskrivningen betydeligt. Fortryk, perforering, krølning og andre funktioner, der er fælles for formularerne, kan også påvirke udskrivningen. Fortryk kan f.eks. indeholde tyktflydende, ustabile komponenter, der skal kunne modstå de høje temperaturer, som anvendes i laserudskrivning. Perforering og krølning kan forårsage indlejringer eller blokeringer, der kan medføre papirstop og indføring af dobbeltark.

Generelt anbefaler vi en enkeltlagskonstruktion af 100 procent kemisk pulptræ med en pergamentfinish. Inden indkøb af større partier karton skal du sørge for at teste prøver af udskriftsmaterialet i printeren.

Retningslinjer for karton

Kartonets egenskaber

Vægt

Vægten af karton påvirker den valgte udskriftskvalitet og indføringsstabilitet af trykpapiret betydeligt. Der er flere oplysninger i Grundvægt .

Ikke alle printere kan udskrive på omslagstrykpapir. Omslagstrykpapir er normalt tykkere og kan ikke dreje sig i printerens papirgang, hvilket resulterer i papirstop og forkert indføring. Ligeledes trækkes toneren ud på papiret gennem en elektrisk ladning, hvis du bruger en laserprinter. Hvis papiret er for tykt, er der muligvis ikke nok spænding til at trække toneren korrekt ud på papiret, hvilket resulterer i dårlig udskriftskvalitet.

Afhængigt af printermodellen kan materiale tykkere end 0,30 mm (0,012 ") medføre problemer med indføringsstabiliteten, og materiale tykkere end 0,17 mm (0,007 ") kan forringe udskriftskvaliteten. Kontakt din leverandør for at finde frem til vægten på det karton, du anvender i øjeblikket.

Du kan finde yderligere oplysninger om, hvilke kartonvægte din printer understøtter, i printerspecifikationerne i dette dokument.

Baneretning

Baneretningen er papirfibrenes retning i et ark papir. Papir kan være kortbanet, hvilket vil sige, at fibrene løber på tværs af papiret, eller langbanet, hvilket vil sige, at de løber langs papiret.

Baneretningen bidrager til stivheden i karton og påvirker indføringsstabiliteten. Den anbefalede baneretning afhænger af vægten af kartonet, og om printeren indfører papirets korte eller lange kant først. Ved lettere karton anbefaler vi langbanet, da det mindsker problemer med, at papirer ruller. Rulning kan mindske formularens evne til at bevæge sig pålideligt gennem printeren.

De fleste printere indfører papir med den korte kant først. Hvis din printer understøtter store papirstørrelser, f.eks. 11 x 17 ". eller A3, kan den indføre visse papirstørrelser med den lange kant først. Du kan finde flere oplysninger i den dokumentation, der leveres sammen med printeren.

Materialer, der indføres med den korte kant først

Kortbanet anbefales til materiale, der vejer mere end 135 g/m  2 .

Langbanet anbefales til materiale, der vejer mindre end 135 g/m  2 .


Materialer, der indføres med den korte kant først

Langbanet anbefales til materiale, der vejer mere end 135 g/m  2 .

Kortbanet anbefales til materiale, der vejer mindre end 135 g/m  2 .


Find yderligere oplysninger om den anbefalede baneretning for karton i Printerspecifik papirunderstøttelse .

Belægninger

Overfladens struktur og belægninger på karton påvirker i høj grad tonerbindingen (fuserkvaliteten), udskriftskvaliteten og indføringsstabiliteten. Vi anbefaler en pergamentfinish, da den giver det bedste udskriftsresultat. Vi anbefaler ikke blanke belægninger og glatte overflader eller overflader med vandmærker (glat papir, ikke-glat karton, kan bruges til visse printere). Papirets glathed påvirker også udskriftskvaliteten. Hvis papiret er for groft, fikseres toneren ikke korrekt på papiret. Hvis papiret er for glat, kan det påvirke indføringsstabiliteten. For farvelaserprintere anbefaler vi, at glatheden ligger fra 50 til 300 Sheffield-punkter (50 Sheffield er optimalt). For monolaserprintere anbefaler vi 150–250 Sheffield-punkter. Brug af medier med mere end 300 Sheffield kan resultere i en forringelse af udskrifterne.

Du kan finde yderligere oplysninger om Sheffield-anbefalingerne for de enkelte printere i Printerspecifik papirunderstøttelse .

Offsetpulvertyper

Vi anbefaler ikke brug af offsetpulvertyper eller andre fremmedlegemer til at fremskynde tørring. Offsetpulvertyper bruges af kopicentre for at undgå, at udskrevne sider hænger sammen. Pulveret sprøjtes som regel på den udskrevne side, før det når stableren på offsettrykkemaskinen. Pulveret danner et mellemliggende lag mellem to ark papir, hvilket forhindrer, at blækket overføres fra et ark til et andet.