Tarra-arkit tai paineherkät materiaalit ovat monikerroksisia materiaaleja, jotka sisältävät erilaisia etupuolien (tulostuspintojen), liimojen ja irrotettavien taustojen (lainereiden) yhdistelmiä. Nämä kerrokset voivat synnyttää paksuja materiaaleja, joita on vaikea käsitellä.
Tarra-arkit ovat tulostimelle vaikeita materiaaleja syöttää ja tulostaa luotettavasti. Eri tekijät, kuten lämpö, paine ja paperirata, voivat tehdä tarra-arkeille tulostamisesta melko haastavaa. Kiinnitysprosessissa voidaan tarvita lähes 225 °C:n lämpötilaa ja 1,7 baarin painetta. Lämpötilat vaihtelevat eri tulostimien kesken. Tarkista omaa tulostintasi koskeva osio. Painavat tarra-arkit voivat sitoa kuumuutta, mikä vaikuttaa väriaineen tarttuvuuteen ja tulostuslaatuun ja aiheuttaa delaminaatiota.
Valitse Paperi-valikosta paperin koko-, laji-, laatu- ja painoasetukset, jotka vastaavat lokeroon lisättyjä tarroja.
Kokeile tulostaa tarrojen mallikappaleita ennen suurien määrien ostamista.
Käytä erityisesti lasertulostimille suunniteltuja tarroja.
Älä käytä tarra-arkkeja, joissa on liukaspintainen tausta.
Älä käytä tarroja, joissa näkyy paljasta liimapintaa.
Käytä täysiä tarra-arkkeja. Jos tarra-arkit ovat vajaita, niistä saattaa irrota tarroja, mikä aiheuttaa tukoksia. Vajaat tarra-arkit altistavat myös tulostimen ja värikasetin haitallisille aineille ja liima-aineelle, ja niiden käyttö saattaa mitätöidä tulostimen ja väriainekasetin takuun.
Taivuta ja ilmasta tarra ja suorista sen reunat, ennen kuin lisäät sen tulostimeen.
Käytä vain tarra-arkkeja, joissa tarrojen välissä ei ole aukkoja.
Älä tulosta jatkuvasti suuria määriä tarroja.
Älä käytä tarroja, joissa on pinnoite tai pohjustus, joka tekee tarroista nesteenkestäviä.
Aja tarrat tulostimen läpi vain kerran, sillä muussa tapauksessa tulostin voi kontaminoitua.
Lisää tarra-arkit tulostimeen tarrapää edellä.
Käytä pitkäsyistä paperia lyhytsyisen sijaan, sillä jälkimmäinen käpristyy helposti.
Tarkista tarrat konvertoijan tai jälleenmyyjän kanssa, jolla on tietoa tarroista ja lasertulostimista. Näin varmistut, että käytät oikeantyyppisiä tarroja.
Lisätietoja tulostimesi tukemista tarroista on kohdassa Tulostinkohtaiset tuetut paperit .
Tarrat koostuvat kolmesta perusosasta: lainerista, liimasta ja etupuolesta. Tarroissa voi myös olla tulostukseen vaikuttavia pintakäsittelyaineita. Noudata tarrojen suunnitteluohjeita, jotta tarrat eivät irtoa. Irronneet tarrat voivat aiheuttaa tukoksia. Tarra tai liima voi myös sulaa, kun arkki on juuttunut kiinnitysyksikköön. Kun valitset oikeat materiaalit kullekin tarran osalle, varmistat luotettavan tulostuksen.
Laineri eli tausta on materiaali, johon tarra kiinnitetään. Laineri kuljettaa tarran tulostimen läpi ja vaikuttaa suoraan syötön luotettavuuteen. Lainerin paino ja rakenne vaihtelevat tulostuspinnan mukaan. Lisätietoja on kohdassa Etupuoli (tulostuspinta) .
Pehmopaperitaustaisia, kovapaperi- tai kovapaperimaisia, huokoisia tai litteitä lainereita suositellaan. Nopeille lasertulostimille (vähintään 50 sivua minuutissa) suunnitellut lainerit eivät ehkä tuota hyväksyttäviä tuloksia.
Lainerin pitää taittua helposti ja palautua alkuperäiseen litteään muotoonsa vapautettuna. Taittuneeksi jääneet lomakkeet voivat aiheuttaa paperitukoksia tai vaurioittaa arkin reunaa. Tämä taitos koskee aikaisempia tulostinmalleja, joissa oli kulmaohjaus syöttörullien sijaan arkkien erottelemista varten.
Jotkin lainerimateriaalit, joita käytetään paineherkissä rakenteissa, tunnetaan tarrapapereina . Tarrapaperit ovat joko MF- tai EF-papereita, jotka on kalanteroitu, superkalanteroitu tai päällystetty toiselta puolelta. MF-paperissa on eriasteista pinnan sileyttä. Pinnan sileyden määrittää se, kuinka monta kertaa paperi kulkee rullien (märkä tai kuiva) läpi valmistuksen aikana. EF on päällystämätön ja vähäkiiltoinen paperi. Tarrapapereita voi käyttää myös paineherkkien paperituotteiden etupuolena (esimerkiksi kaksoiskudoslomakkeiden valmistusmateriaalit).
Superkalanterointi tuottaa erittäin kiiltäviä pintoja. Jotkin superkalanteroidut lainerit ovat tulostimille hankalia käsitellä ja syöttää. Emme suosittele nopeille lasertulostimille (vähintään 50 sivua minuutissa) suunniteltujen superkalanteroitujen lainereiden käyttöä.
Jotkin paineherkät rakenteet käyttävät voimapaperilainereita tai valkaistuja lainereita. Voimapaperilainerit on valmistettu sulfaattisellusta, ja ne ovat koneviimeisteltyjä (MF) tai -kiillotettuja (MG). Useimmat MG-paperit ovat kiiltäviä. Kiiltävät pinnat voivat lisätä vinosyöttöä, ja tulostimen syöttömekanismin on vaikeampi käsitellä niitä luotettavasti. Jotkin voimapaperilainerit voivat tuottaa hyväksyttäviä tuloksia, mutta suosittelemme vahvasti paineherkkien rakenteiden laajaa testausta voimapaperilainereiden kanssa.
Pehmopaperitaustaiset tai kovapaperilainerit vähentävät väriaineen kontaminaatiota tulostimessa ja parantavat syötön tehokkuutta. Ei-huokoisia lainereita on vaikeampi syöttää, ja ne lisäävät väriaineen kerääntymistä kiinnitysyksikköön ja vararullaan. Karkea tausta voi lisätä kitkaa paperin radalla, mikä voi aiheuttaa vinosyöttöä ja tukoksia. Lainerin pintamateriaalin sulamislämpötilan on oltava sellainen, että se kestää myös kiinnitysyksikön lähes 225 °C:n lämpötilan. Enintään 3 mm:n (0,12 tuuman) poistettu alue voi altistaa pintamateriaalin näille lämpötiloille ja aiheuttaa sulamista tai kontaminaatiota kiinnitysyksikössä.
Laineriin liittyvä liiallinen paperipöly tai -silppu voi vaikuttaa tulostuslaatuun. Jos laineri tuottaa liiallista paperipölyä tai -silppua muuntamisen aikana, roskat voivat pakkautua materiaaliin ja päätyä tulostimeen. Nämä voivat vaikuttaa tulostuslaatuun kulkiessaan tulostimen läpi. Saat lisätietoja lainereista tarrojen toimittajalta.
Tarraliimoja on kolmea perustyyppiä: irrotettava, pysyvä ja puolipysyvä (kylmä lämpötila). Kaikkia tyyppejä voi oikean rakenteen kanssa käyttää tulostimessasi. Akryylipohjaisia liimoja suositellaan yleensä katkaistavien tarra-arkkien tulostimiin.
Suurin liimaan liittyvä tulostusongelma on tulostimen ja värikasetin kontaminaatio. Liimat ovat puoliksi nestemäisiä ja voivat sisältää haihtuvia aineita. Jos arkki juuttuu kiinnitysyksikköön, liima voi sulaa ja kontaminoida tulostimen osia tai vapauttaa höyryjä. Käytä täysiä tarra-arkkeja, jotta paperiohjaimet, käyttörullat, varausrulla, valojohderumpu, siirtorulla ja jouset eivät altistu liimalle.
Vyöhykepeitto tarkoittaa liiman laittamista vain tarvittaviin kohtiin. Paperitarrat ja jäljentävät lomakkeet käyttävät yleensä vyöhykepeittoa. Lisäksi liimaton 1 mm:n (0,04 tuuman) reunus tarra-arkin ulkoreunan ympärillä tuottaa hyviä tuloksia. Lisätietoja tarrojen suunnittelemisesta tulostintasi varten saat liimavalmistajalta tai tarrojen toimittajalta.
Poistettu reunamatriisi paperin ulkoreunuksella yhdessä tihkumattoman liiman kanssa auttaa ehkäisemään liimakontaminaatiota. Tämä ratkaisu vaatii jäykempää taustamateriaalia, jotta vältytään vaurioilta, kun arkki kohdistetaan viitereunaan. Yleensä vinyyli- ja polyesteritarrat soveltuvat tähän tarkoitukseen. Paperi ja kaksoiskudos voivat vaatia testausta, jolla määritetään, mikä tausta tuottaa hyviä tuloksia.
Varmista, että irrotuslujuus on riittävä, jotta tarrat pysyvät lainerissa eivätkä irtoa tulostimeen. Liimojen pitää kestää 1,7 baarin paine ja kiinnitysyksikön 225 °C:n lämpötila ilman delaminoitumista, vaarallisten höyryjen muodostamista tai tihkumista tarrojen, perforoinnin tai leikkausten reunoille. Leikkauslujuuden on oltava riittävän suuri ehkäisemään liimajuovia. Pyydä lisätietoja tarrojen toimittajalta.
Paperi, vinyyli ja polyesteri ovat yleisimmät tulostuspintamateriaalit. Tulostuspinnan on kestettävä 225 °C:n lämpötila ja 1,7 baarin paine. Lisätietoja saat tarrojen toimittajalta.
Testaa tulostuspinta huolellisesti, jotta voit olla varma, että se toimii tyydyttävällä tavalla tulostimesi kanssa.
Paperittomien tarrojen pintakäsittelyaineet voivat olla joko vesi- tai liuotinpohjaisia. Vältä pintakäsittelyaineita, jotka sisältävät vaarallisia höyryjä vapauttavia kemikaaleja, kun niitä lämmitetään tai ne altistuvat paineelle. Pintakäsittelyaineet vaikuttavat tulostuslaatuun, syötön luotettavuuteen ja väriaineen tarttumiseen etupuolelle. Pintakäsittelyaineiden pitää kestää 225 °C:n lämpötila ja 1,7 baarin paine 100 millisekunnin ajan, jotta kiinnitysyksikkö ei vaurioidu.
Vesipohjaiset pintakäsittelyaineet ovat johtavampia kuin liuotinpohjaiset aineet ja hankalampia kiinnittää. Joidenkin vesipohjaisten pintakäsittelyaineiden ja painavien lainereiden kanssa kiinnityksen laatu voi pudota hyväksytyn tason alapuolelle. Liuotinpohjaiset pintakäsittelyaineet ovat vähemmän johtavia kuin vesipohjaiset aineet. Joidenkin liuotinpohjaisten pintakäsittelyaineiden kanssa kiinnityksen laatu on hyväksyttävällä tasolla painavampia lainereita käytettäessä.
Tulostuslaatu voi kärsiä, jos käytetään tarrojen pintakäsittelyaineita painavampien lainereiden kanssa. Kevyemmän lainerin käyttö voi vähentää roiskeita. Testaa tarrat huolellisesti, jotta voit olla varma, että pintakäsittely toimii tyydyttävällä tavalla tulostimesi kanssa.
Tarrojen materiaaleilla on monia ominaisuuksia, jotka voivat vaikuttaa tulostukseen. Haihtuvat aineet ovat tarran materiaaleissa ja itse liimassa. Suosittelemme, että tarrasta haihtuvia päästöjä (enintään 160 °C) syntyy mahdollisimman vähän. Haihtuvat aineet, joilla on matala kiehumispiste, tuottavat päästöjä, kun niitä kuumennetaan kiinnitysyksikössä, ja ne voivat vapauttaa tulostinta vaurioittavia höyryjä.
Myös esipainetut musteet voivat aiheuttaa tulostimen kontaminaatiota, ja niitä voi olla tarra-arkin kummallakin puolella.
Kokeile tarroja tulostimellasi ennen suuren tarramäärän hankkimista.
Tarroissa, joissa on poistettu reunamatriisi, ei ole aluetta arkin ulkoreunan ympärillä. Tarroissa, joissa on täysin poistettu matriisi, ei ole leikattua paperia tarrojen ympärillä ja välissä. Tämä ominaisuus tekee tarrojen irrottamisesta taustasta helppoa.
Tasaleikatut tarrat on leikattu samalle tasolle toistensa kanssa, eikä niiden välillä ole ylimääräistä aluetta. Vältä tasaleikattujen tarrojen käyttöä ilman poistettua reunamatriisia.
Erilleen leikattujen tarrojen välissä on tulostamaton alue. Älä tulosta alle 2,3 mm:n (0,09 tuuman) etäisyydelle tarran reunasta, perforoinnista tai tarrojen välissä olevasta leikkauksesta.
Jos käytät tasa- tai erilleen leikattuja tarroja, varmista, että liimakontaminaatiota ei esiinny. Tarroissa käytetään erilaisia liimoja, lainerimateriaaleja ja tulostuspintapapereita. Liimaa voi tihkua kaikista tarrapapereista. Varmista, että leikkauksissa ei ole liimajuovia. Ehkäise liimakontaminaatiota käyttämällä vyöhykepeittoa tai kuvioliimaa noin 1 mm:n (0,04 tuuman) tai sitä suuremman liimattoman reunuksen kanssa.
Jos vyöhykepeittoa ei käytetä, suosittelemme poistettua reunamatriisia. Poistettu reunamatriisi vaihtelee tulostuspinnan, lainerin ja liimamateriaalien mukaan. Seuraavassa taulukossa on esitetty poistetun reunamatriisin ohjeet.
Pintatyyppi |
Tarran kokonaispaino |
Reunamatriisin poisto |
Nauhan sijainti |
---|---|---|---|
* Käytä tihkumatonta liimaa. |
|||
Paperi* (katkaistava arkki tai kaksoiskudos) |
140–180 g/m 2 |
1,6 mm (0,0625 tuumaa) |
215,9 mm (8,5 tuumaa) etureunassa 279,4 mm (11 tuumaa) takareunassa (vasen marginaali) |
Vinyyli |
265-300 g/m 2 |
||
Polyesteri ja muut pintamateriaalit |
Vaihtelee |
Jos käytät katkaistavia tarra-arkkeja ja liimaa arkin reunaan, tulostin kontaminoituu ja sen ja värikasetin takuu raukeaa.
Kun käytät paineherkkiä materiaaleja ilman vyöhykepeittoa, valitse tasaleikatut tarrat ilman juovia poistetun reunamatriisin kanssa. Jos täysin poistettu matriisi kuuluu lopputuotteen suunnitelmaan, tulosta ennen matriisin poistamista. Jos matriisi on poistettava ennen tulostusta, pyöristä kaikki kulmat ja varmista, että liima ei ole paljaana.
Katkaistavat tarra-arkit toimivat yleensä hyvin tulostimessasi.
Peittäminen tai pohjustus paperin nestekestävyyden lisäämiseksi heikentää väriaineen tarttumista ja lisää kiinnitysyksikön kontaminaation riskiä. Paperitarrojen pitää vastata painoltaan ja jäykkyydeltään vähintään 20 paunan (75 g/m2) kopiopaperia.
Kaksoiskudoslomakkeiden muodostamisessa liitetään kahden eri materiaalin (yleensä paineherkkä paperi ja kovapaperi) rullat yhteen ja muunnetaan ne sitten katkaistavaksi tuotteeksi. Tämä rakenne vaatii poistettavaa reunamatriisia. Lainerin on oltava riittävän jäykkä, jotta se kestää tulostimen nostovoiman. Kahden materiaalin on oltava riittävän ohuita, jotta arkki on suorana lokerossa. Erot paksuudessa voivat saada materiaalit käpristymään etureunaa kohti, mikä voi vaikuttaa haitallisesti syöttöön.
Suosittelemme, että tarran etureuna on paksumpi kuin kaksoiskudoksen päällekkäisyys, jotta arkki pysyy suorana lokerossa. Tarra pitää laittaa tarrapuoli alaspäin lokeroon. Suuntaa tarra lokeroon siten, että paineherkkä alue syötetään tulostimeen ensin. Tarrassa ei saa olla paljasta liimaa peittokuva-alueella tai missään tarran etu- tai takaosaa pitkin.
Suosittelemme laatimaan liimattoman nauhan, jonka vähimmäisleveys on 1 mm (0,04 tuumaa), peittokuvan reunoille. Jotta materiaalia ei valuisi kiinnitysyksikköön, suosittelemme pyällystä, joka karkaisee paljasta silikonialuetta liimaliitoksessa.
Kaksoiskudoslomakkeen etupuoli on tavallisesti paperinen paineherkkä tuote, joten kaksoiskudoslomakkeita koskevat paperitarrojen ohjeet.
Seuraavassa kaaviossa on esitetty suositeltu kaksoiskudoslomakemalli. Tulostamaton alue voi vaihdella tulostinmallin mukaan.
A |
Etureuna |
B |
Tulostamaton alue |
C |
Peittokuva |
D |
Paperi |
E |
Paineherkkä |
F |
Tulostamaton alue |
G |
Viitereuna |
H |
Poistettu reuna |
I |
Lainerin reuna |
Vinyylitarrat toimivat hyvin määritettyjen parametrien sisällä. Vinyyli on lämpöherkkä, joten lainereiden täytyy olla riittävän paksuja sitoakseen liikalämpöä ja estääkseen sulamista. Täysin poistettu matriisi voi aiheuttaa liimakontaminaatiota. Ohuet lainerit tai heikko vetolujuus voi johtaa tarrojen irtoamiseen tulostimen sisällä, mikä vaatii huoltotoimenpiteitä.
Materiaalit, joiden lainerin pinnan sulamislämpötila on matalampi kuin kiinnitysyksikön lämpötila, voivat edellyttää, että etu- ja takareunan poistetut alueet ovat enintään 1,6 mm syöttöongelmien vuoksi. Suosittelemme, että lainerin pinta valmistetaan materiaalista, joka kestää kiinnitysyksikön lämpötilan, jolloin poistettuja alueita ei tarvitse muuttaa 3 mm:stä 1,6 mm:iin.
Kun käytetään 1,6 mm:n poistettua aluetta, on erittäin tärkeää pitää kiinni 1,6 mm:n toleranssista. Jos poistettu alue on alle 1,6 mm, on erittäin todennäköistä, että tapahtuu liimakontaminaatiota.
Vinyyleillä ei ole imeviä ominaisuuksia, minkä seurauksena väriainetta kerääntyy kiinnitysyksikköön. Tämä tilanne vaatii erikoishuoltoa. Lisätietoja tulostimen kunnossapidosta on tulostimen käyttöohjeissa. Vinyylit voivat vaatia pintakäsittelyn, millä varmistetaan hyvä väriaineen tarttuvuus. Kun käytät vinyylitarroja, voit joutua asentamaan kiinnitysyksikön öljypuhdistimen.
Polyesteritarrat ovat vähemmän lämpöherkkiä, mutta niillä ei ole myöskään imeviä ominaisuuksia. Polyesteritarrojen taustat voivat olla ohuempia, mutta pinnoite- ja puhdistusvaatimukset ovat samankaltaisia kuin vinyylitarroissa.
Jäljentävien lomakkeiden luomisessa konvertoija käyttää kuumaliimoja ja levittää tarraliiman ja lainerin perusmateriaaliin (yleensä paperi).
Värjäytyneestä etupuolesta tunnistettava öljyvuoto voi olla ongelma näissä lomakkeissa. Öljyä voi myös valua ylhäältä laineriin takapintaan rullassa ennen muuntamista. Lomakkeet voivat olla liukkaita, ja tulostimen nostomekanismi ei välttämättä pysty siirtämään kaikkia lomakkeita lokerosta tulostimeen. Tukokset ja syöttövirheet lisääntyvät, kun öljyä on lainerin takana.
Näiden lomakkeiden liima levitetään yleensä kahdelle tai neljälle sivulle (liimaton reunus joko kahdella tai neljällä reunalla). Suosittelemme 1 mm:n (0,04 tuuman) liimatonta reunusta (vyöhykepeitetty) kaikille neljälle reunalle.
Kun tulostat jäljentäville lomakkeille pitkäsyisen perusmateriaalin kanssa, aseta lomake lokeroon niin, että sen paperiosa syötetään tulostimeen ensin. Aseta lomakkeen paineherkkä osa kohti pystysuuntaista vasenta reunaa. Kun tulostat jäljentäville lomakkeille lyhytsyisen perusmateriaalin kanssa, aseta lomake lokeroon niin, että sen paineherkkä osa syötetään tulostimeen ensin.
Jäljentävien lomakkeiden ainutlaatuisesta rakenteesta johtuen voit kokea pinoamisongelmia luovutusalustassa. Jos koe pinoamisongelmia näiden lomakkeiden kanssa, ota yhteyttä paikalliseen myyntiedustajaan.
Tulosta vain täysille tarra-arkeille. Arkit, joista puuttuu tarroja, voivat irrota tulostuksen aikana ja aiheuttaa paperitukoksia. Osittaiset arkit voivat myös jättää liimajälkiä tulostimeen ja värikasettiin, mikä voi mitätöidä tulostimen ja väriaineen takuun.
Älä syötä tarroja tulostimeen useammin kuin kerran. Muussa tapauksessa värikasetti ja muut osat voivat kontaminoitua liimasta.
Tarrojen tulostaminen voi tulostimen mallista ja tulostettavien tarrojen määrästä riippuen vaatia tulostimen erikoishuoltoa. Lisätietoja tarra-arkeille tulostuksesta on kohdassa Tulostinkohtaiset tuetut paperit .
Jos tulostuslaatu alkaa heiketä vinyylitarroille tulostettaessa, toimi seuraavasti:
Tulosta viisi paperiarkkia.
Odota noin viisi sekuntia.
Tulosta viisi paperiarkkia lisää.
Toista puhdistustoimenpide aina, kun vaihdat väriainekasetin, jotta tulostimen syötön luotettavuus säilyy.
Tarroja ei yleensä tulosteta kaksipuolisesti niiden erikoisrakenteen vuoksi. Tulostaminen tarra-arkin molemmille puolille voi kuitenkin olla mahdollista, kun tiettyjä rakenne- ja käyttöohjeita noudatetaan.
Kun suunnitellaan paperitarraa kaksipuolista tulostusta varten, konvertoijan on varmistettava, että tarra suojaa kontaminaatiolta tai kerääntymiseltä. Kontaminaatio aiheuttaa paperin syöttöongelmia ja tukoksia.
Suosittelemme käyttämään tarra-arkkeja, joissa on liimaton reunus tarra-alueen ympärillä. Varmista, että irrotuslujuus on riittävä kestämään 225 °C:n lämpötilaa ja 1,7 baarin painetta.
Käytä vahvikkeita tarvittaessa. Nämä pienet leikkaamattomat alueet (noin 1,6 mm tai 0,06 tuumaa) auttavat vakauttamaan tarra-arkkia ja ehkäisevät perforointien ja leikkausten repeytymistä tulostuksen aikana. Vahvikkeet myös estävät tarroja irtoamasta tulostimessa.
Tarrojen viillot ja leikkaukset altistavat tulostimen liimalle. Saat parhaan tuloksen, kun asetat tarra-arkin siten, että viillot ja leikkaukset eivät ole linjassa ruoteiden kanssa tulostimen kaksipuolisen tulostuksen tai ohjauksen alueella. Tämä estää kosketuspisteet tarraliiman ja tulostimen välillä, eikä liima pääse vahingoittamaan tulostinta. Lisätietoja on kohdassa Ensisijaisen ruodekuvion suunnittelun ohjeet viitereunan kohdistusta varten .
Lisää tarra-arkit tulostimeen tarrapää edellä. Käytä pitkäsyistä paperia lyhytsyisen sijaan, sillä jälkimmäinen käpristyy helposti.
Jos konvertoija kehittää lyhytsyisen tarra-arkin kaksipuolista tulostusta varten, kokeile arkkia ensin, jotta voit varmistua, että se toimii tyydyttävällä tavalla.
Kaksipuolinen tarratulostus voi edellyttää kiinnitysyksikön pyyhkimen asentamista. Tulostin voi pyyhkimen avulla tulostaa paperitarrojen molemmille puolille. Voit selvittää, tarvitseeko tulostimesi pyyhintä, kohdasta Tulostinkohtaiset tuetut paperit .
Ensisijaisen ruodekuvion tehtävä on tukea materiaalia siirron aikana. Jos materiaali koskettaa tiettyä pintaa, pinnassa on oltava ensisijainen ruodekuvio.
Syöttöradan pitää ohjata materiaalin etureuna ensisijaiseen ohjauspintaan eikä toissijaiseen pintaan. Tämä kohdistus määrittää ohjauspinnassa materiaalin etureunalle sijainnin, joka tarjoaa parasta tukea.
Materiaalin etureunan tulokulma saa olla enintään 30°, kun materiaali koskettaa ensisijaista ohjauspintaa. Tämä kulma estää materiaalia kaivautumasta ohjaimiin ja vähentää ohjaimen materiaaliin kohdistamaa energiaa.
Ensisijaisessa ruodekuviossa pitää olla ruodetuki, joka jatkuu 3–10 mm (0,12–0,40 tuumaa) paperin reunasta. Kirjekuorissa ruodetuen pitää jatkua 2–10 mm (0,08–0,40 tuumaa) kirjekuoren reunasta. Tämä tuki pitää materiaalin kulmat jäykkinä, jotta se ei taitu ja tartu tulostimen muihin pintoihin. Se estää myös materiaalin kulmia tarttumasta paperiradan ruoteen sisäpintaan.
Ensisijaisen ruodekuvion ruoteet saavat olla enintään 3 mm:n (0,12 tuuman) etäisyydellä paperin ja kirjekuorten ulkoreunasta. Tämä estää materiaalia kaivautumasta ruoteeseen, joka on liian lähellä materiaalin reunaa.
Ensisijaisen ruodekuvion suurin sallittu ruodeväli on 20 mm (0,79 tuumaa). Tämä pitää materiaalin etureunan tasaisena, kun se liikkuu järjestelmän läpi.
![]() |