Etichete

Etichetele sau materialele sensibile la presiune sunt materiale multistrat care conţin diverse combinaţii de coli pentru faţă (hârtie imprimabilă), adezivi şi folii de protecţie detaşabile (coli suport). Utilizarea acestor straturi poate avea drept rezultat materiale care sunt dificil de manevrat.

Etichetele se numără printre materialele de imprimare care sunt dificil de alimentat şi imprimat în orice imprimantă. Factori precum căldura, presiunea şi calea pentru hârtie pot face ca imprimarea pe etichete să fie destul de dificilă. Spre exemplu, pot fi necesare temperaturi de aproape 225 °C (437 °F) şi niveluri de presiune de 25 psi pentru procesul de fuziune. Temperaturile variază în funcţie de imprimantă. Verificaţi secţiunea dedicată imprimantei dvs. Hârtia grea pentru etichete poate absorbi căldura, ceea ce afectează aderenţa tonerului şi calitatea imprimării, provocând deplastifierea.

Notă:  Asiguraţi-vă că folosiţi etichete create special pentru imprimante laser pentru a preveni dezlipirea sau deplastifierea acestora.

Recomandări privind etichetele

Analizaţi designul etichetelor cu o entitate de conversie sau cu un furnizor care are cunoştinţe extinse cu privire la etichete şi imprimantele laser pentru a vă asigura că utilizaţi tipul potrivit de etichete.

Pentru mai multe informaţii despre etichetele compatibile cu imprimanta dvs., consultaţi Compatibilitate cu hârtia în funcţie de imprimantă .

Elementele componente ale etichetelor

Etichetele sunt compuse din trei părţi de bază: coala suport, adezivul şi coala feţei. De asemenea, etichetele pot avea straturi de acoperire care afectează imprimarea. Pentru a preveni dezlipirea etichetelor, urmaţi recomandările privind designul etichetelor. Etichetele dezlipite pot genera blocaje. În plus, eticheta sau adezivul se poate topi atunci când coala este blocată în unitatea de fuziune. Alegerea unor materiale adecvate pentru fiecare din aceste componente ale etichetelor asigură o imprimare fiabilă.

Colile suport

Coala suport , numită şi hârtie purtătoare sau material suport, este materialul pe care este ataşată eticheta. Coala suport transportă eticheta prin imprimantă şi afectează în mod direct fiabilitatea de alimentare cu hârtie. Greutatea şi construcţia colii suport variază în funcţie de hârtia imprimabilă utilizată pentru faţă. Pentru informaţii suplimentare, consultaţi Coala feţei (hârtie imprimabilă) .

Sunt preferate colile suport cu ţesătură pe verso, din hârtie simplă de corespondenţă sau similară, cele poroase şi cele plate. Colile suport destinate utilizării cu imprimante laser de mare viteză (50 de pagini pe minut sau mai mult) pot să nu producă rezultate acceptabile.

Colile suport trebuie să se îndoaie cu uşurinţă şi să revină la forma plată iniţială în momentul în care sunt eliberate. Formularele care rămân îndoite pot cauza blocaje de hârtie sau pot deteriora marginea colii. Această îndoire afectează modelele anterioare de imprimante care folosesc o clemă de colţ şi nu un ansamblu de role de tragere pentru a separa colile.

Unele materiale pentru colile suport utilizate în produse sensibile la presiune sunt numite hârtii de etichete . Hârtiile de etichete sunt hârtii cu finisaj satinat mecanic (MF) sau finisaj englezesc (EF) care sunt calandrate, supercalandrate sau au un strat de acoperire pe o faţă. Finisajul MF are niveluri variate de netezime a suprafeţei. Numărul de dăţi în care hârtia trece printre role (umede sau uscate) în timpul producţiei determină netezimea suprafeţei. Finisajul EF nu are un strat de acoperire şi are un aspect mai puţin lucios. Hârtiile de etichete pot fi folosite, de asemenea, drept coală pentru faţă pentru produsele din hârtie sensibile la presiune, cum sunt, spre exemplu, materialele utilizate la crearea de formulare dual-web.

Supercalandrarea produce suprafeţe foarte lucioase care pot fi alunecoase. Unele coli suport supercalandrate sunt dificil de preluat şi de alimentat fiabil în imprimantă. Nu recomandăm utilizarea de coli suport supercalandrate destinate utilizării cu imprimante laser de mare viteză (50 de pagini pe minut sau mai mult).

Unele construcţii sensibile la presiune utilizează coli suport kraft sau înălbite. Colile suport kraft sunt realizate din celuloză tratată cu sulf şi au finisaj MF sau MG (satinat). Majoritatea hârtiilor MG au un aspect de luciu puternic. Suprafeţele satinate extrem de lucioase pot spori situaţiile de aliniere greşită şi sunt mai dificil de manipulat fiabil de mecanismul de alimentare al imprimantei. Unele coli suport kraft pot produce rezultate acceptabile; totuşi, recomandăm efectuarea unor teste extinse cu produse sensibile la presiune care folosesc coli suport kraft.

Colile suport cu ţesătură pe verso sau cele din hârtie simplă de corespondenţă reduc contaminarea cu toner în interiorul imprimantei şi îmbunătăţesc performanţa de alimentare cu hârtie. Colile suport netede, cu textură neporoasă, sunt mai dificil de alimentat în imprimantă şi cresc acumulările de toner în unitatea de fuziune şi pe rola de rezervă. Materialele suport aspre pot spori frecarea în calea pentru hârtie, ceea ce poate duce la alinierea greşită şi la blocaje de hârtie. Materialul feţei colii suport trebuie să aibă o temperatură de topire care poate să reziste la temperaturile de aproape 225 °C (437 °F) din unitatea de fuziune. O zonă neacoperită de maximum 3 mm (0,12 in.) poate expune materialul feţei la aceste temperaturi şi poate provoca topire sau contaminare în unitatea de fuziune.

Praful sau resturile fine de hârtie în exces asociate cu coala suport pot afecta calitatea imprimării. Dacă o coală suport generează praf sau resturi fin de hârtie în exces în timpul conversiei, este posibil ca resturile să fie ambalate împreună cu materialul şi să ajungă în imprimantă. Aceste elemente pot afecta şi ele calitatea imprimării dacă ajung să treacă prin imprimantă. Pentru mai multe informaţii privind colile suport, consultaţi furnizorul etichetelor.

Adezivi

Există trei tipuri de bază de adezivi pentru etichete: detaşabili, permanenţi şi semipermanenţi (temp. reduse). În condiţiile unei proiectări corespunzătoare, toate tipurile de adezivi pot fi utilizate cu imprimanta dvs. Adezivii pe bază de acril sunt în general preferaţi pentru imprimantele cu coli pentru etichete.

Principala problemă de imprimare legată de adezivi o reprezintă contaminarea echipamentului şi a cartuşului. Adezivii sunt substanţe semilichide şi pot conţine compuşi volatili. În cazul în care coala se blochează în unitatea de fuziune, adezivul se poate topi, contaminând astfel diverse componente ale imprimantei sau generând vapori. Pentru a evita expunerea adezivului la ghidajele din calea hârtiei, rolele de alimentare, rolele de încărcare, tamburul fotoconductor, rola de transfer şi elementele de detaşare, folosiţi coli complete de etichete.

Acoperirea zonală înseamnă aplicarea adezivului doar acolo unde este necesar. Etichetele de hârtie şi formularele integrate folosesc în mod obişnuit acoperirea zonală. În plus, existenţa unei margini neadezive de 1 mm (0,04 in.) în jurul marginii exterioare a colii de etichete generează rezultate bune. Pentru mai multe informaţii privind proiectarea etichetelor pentru imprimantă, consultaţi producătorul adezivului sau furnizorul etichetelor.

O matrice cu margini expuse de-a lungul marginii exterioare a hârtiei, în combinaţie cu un adeziv care nu se scurge, ajută la prevenirea contaminării cu adeziv. Acest design necesită un material de suport mai rigid pentru a preveni deteriorarea la alinierea colii la marginea de referinţă. În general, etichetele din vinil şi poliester sunt potrivite pentru acest model. Modelele pentru hârtie şi dual web pot necesita efectuarea de teste pentru a se stabili ce material de suport produce rezultate bune.

Asiguraţi-vă că forţa de eliberare este adecvată pentru ca etichetele să rămână ataşate pe coala suport şi să nu se dezlipească în imprimantă. Adezivii trebuie să reziste la o presiune de până la 25 psi şi la temperaturi ale unităţii de fuziune de 225 °C (437 °F) fără a se deplastifia, fără a genera vapori periculoşi şi fără scurgeri în jurul marginilor etichetelor, perforaţiilor sau ştanţărilor. Rezistenţa la forfecare trebuie să fie suficient de mare pentru a preveni marginile neseparate. Pentru informaţii suplimentare, contactaţi furnizorul etichetelor.

Coala feţei (hârtie imprimabilă)

Hârtia, vinilul şi poliesterul sunt cele mai obişnuite materiale utilizate pentru hârtia imprimabilă. Hârtia imprimabilă trebuie să reziste la temperaturi de până la 225 °C (437 °F) şi la o presiune de până la 25 psi. Pentru mai multe informaţii, consultaţi furnizorul etichetelor.

Testaţi cu atenţie hârtia imprimabilă pentru a vă asigura că funcţionează satisfăcător cu imprimanta.

Straturi de acoperire

Straturile de acoperire pentru etichetele care nu sunt din hârtie pot fi pe bază de apă sau pe bază de solvent. Evitaţi straturile de acoperire ce conţin substanţe chimice care generează vapori periculoşi atunci când sunt încălzite sau expuse la presiune. Straturile de acoperire afectează calitatea imprimării, fiabilitatea alimentării cu hârtie şi aderenţa tonerului la coala feţei. Straturile de acoperire trebuie să reziste la temperaturi de până la 225 °C (437 °F) şi la o presiune de până la 25 psi timp de 100 de milisecunde pentru a preveni deteriorarea unităţii de fuziune.

Straturile de acoperire pe bază de apă au tendinţa de a fi mai conductive comparativ cu cele pe bază de solvent şi sunt mai dificil de fuzionat. Gradul de fuziune ar putea scădea sub nivelurile acceptabile la utilizarea unor straturi de acoperire pe bază de apă şi a unor coli suport grele. Straturile de acoperire pe bază de solvent au tendinţa de a fi mai puţin conductive comparativ cu cele pe bază de apă. La utilizarea unor straturi de acoperire pe bază de solvent, gradul de fuziune se încadrează în nivelurile acceptabile dacă se folosesc coli suport mai grele.

Calitatea de imprimare se poate degrada la utilizarea de straturi de acoperire pe etichete cu coli suport mai grele. Utilizarea unei coli suport mai uşoare poate reduce pătarea. Testaţi cu atenţie etichetele pentru a vă asigura că stratul de acoperire funcţionează satisfăcător cu imprimanta.

Caracteristicile etichetelor

Materialele folosite pentru a crea etichete dispun de o gamă largă de proprietăţi care pot afecta imprimarea. În materialele folosite pentru etichete şi în adeziv există compuşi volatili. Recomandăm ca emisiile volatile provenite de la etichetă, la temperaturi de până la 160 °C (320 °F), să fie menţinute la un nivel minim. Compuşii volatili, care au puncte de fierbere scăzute, produc emisii atunci când sunt încălziţi în unitatea de fuziune şi pot emite vapori ce pot deteriora imprimanta.

Cernelurile preimprimate pot provoca, de asemenea, contaminarea imprimantei şi pot fi prezente pe una sau pe ambele părţi ale colii cu etichete.

Înainte de a cumpăra cantităţi mari de etichete, asiguraţi-vă că testaţi etichetele cu imprimanta.

Etichetele cu matrice cu margini expuse nu au zona din jurul marginii exterioare a colii tăiate. Etichetele cu matrice complet fără margini nu au hârtia ştanţată din jurul etichetelor şi dintre acestea. Această proprietate face ca etichetele să fie uşor de dezlipit de pe suportul lor.

Etichetele cap la cap sunt tăiate una în continuarea celeilalte, fără să existe spaţiu între ele. Evitaţi utilizarea de etichete cap la cap fără o matrice cu margini expuse.

Etichetele ştanţate sunt tăiate în aşa fel încât între ele să existe un spaţiu care să nu fie imprimat. Pentru rezultate optime, nu imprimaţi în zona situată la o distanţă de 2,3 mm (0,09 in.) de marginea etichetei, de perforaţii sau de ştanţările etichetei.

Dacă utilizaţi etichete cap la cap sau ştanţate, asiguraţi-vă că nu se produce contaminare cu adeziv. Etichetele utilizează diverse cantităţi şi tipuri de adeziv, precum şi diverse materiale pentru coala suport şi tipuri de hârtie pentru faţă. Adezivul se poate scurge de pe toate hârtiile de etichete. Asiguraţi-vă că ştanţările nu au margini neseparate obturate cu adeziv. Pentru a preveni contaminările cu adeziv, apelaţi la acoperirea zonală sau modelarea adezivului cu o margine non-adezivă de aproximativ 1 mm (0,04 in.) sau mai mare.

Dacă nu se apelează la acoperirea zonală, recomandăm o matrice cu margini expuse. Matricea cu margini expuse variază în funcţie de tipul de hârtie pentru faţă, coala suport şi materialele adezive. Tabelul următor prezintă recomandările pentru matricea cu margini expuse.

Notă:  Măsurătorile pot varia cu ± 0,5 mm.

Tip de faţă

Greutatea totală a etichetei

Îndepărtarea matricii de pe margine

Amplasarea benzii

Hârtie* (coală tăiată sau dual web)

140–180 g/m 2

1,6 mm (0,0625 in.)

215,9 mm (8,5 in.) de la marginea frontală

279,4 mm (11 in.) de la marginea de antrenare (marginea din stânga)

Vinil

265-300 g/m 2

Poliester şi alte materiale pentru faţă

Variază


Utilizarea colilor de etichete tăiate cu adeziv aplicat pe marginea colii duce la contaminarea imprimantei şi a cartuşelor şi are ca rezultat pierderea garanţiei pentru acestea.

Atunci când se utilizează materiale sensibile la presiune fără acoperire zonală, optaţi pentru etichete cap la cap fără margini neseparate şi cu matrice cu margini expuse. Dacă produsul final este proiectat pentru o matrice complet fără margini, imprimaţi înainte de a îndepărta matricea. Dacă matricea trebuie să fie îndepărtată înainte de imprimare, rotunjiţi toate colţurile, asigurându-vă că adezivul nu este expus.

Etichete de hârtie pe coli tăiate

În general, etichetele de hârtie pe coli tăiate funcţionează bine cu imprimanta.

Acoperirea sau încleierea pentru a face hârtia rezistentă la lichid reduce adeziunea tonerului şi creşte riscul ca tonerul să contamineze unitatea de fuziune. Ca cerinţă minimă, etichetele de hârtie trebuie să aibă o greutate şi o rigiditate echivalente cu cele ale hârtiei xerografice pentru corespondenţă de 20 lb.

Formulare dual web

Crearea de formulare dual-web implică unirea a două role de materiale diferite (de obicei hârtie sensibilă la presiune şi hârtie de corespondenţă) şi apoi convertirea acestora într-un produs tip coli tăiate. Această construcţie necesită o matrice cu margini expuse. Coala suport trebuie să fie suficient de rigidă încât să reziste la forţa de preluare a imprimantei. Cele două materiale trebuie să fie suficient de subţiri astfel încât coala să stea întinsă în tava pentru hârtie. Diferenţele de grosime pot duce la ondularea materialelor în direcţia marginii frontale a formularului, ceea ce poate afecta în mod negativ alimentarea cu hârtie.

Recomandăm ca marginea frontală a etichetei să fie mai groasă decât suprapunerea dual web pentru a exista garanţia că cele două coli rămân întinse în tavă. Eticheta trebuie să fie aşezată cu faţa în jos în tavă. Orientaţi eticheta în tavă în aşa fel încât zona sensibilă la presiune să intre prima în imprimantă. Eticheta nu trebuie să aibă adezivul expus în zona de suprapunere şi nici în altă zonă de-a lungul feţei sau versoului etichetei.

Vă recomandăm proiectarea unei benzi non-adezive cu o lăţime minimă de 1 mm (0,04 in.) de-a lungul marginilor suprapunerii. Pentru a preveni alunecarea materialului în unitatea de fuziune, recomandăm strierea, care înăspreşte zona de silicon expusă la îmbinarea adezivului.

Faţa colii unui formular dual web este, în general, un produs sensibil la presiune; prin urmare, recomandările pentru etichetele de hârtie sunt valabile şi în cazul formularelor dual web.

Următoarea diagramă arată designul recomandat pentru formularele web. Zona fără imprimare poate varia în funcţie de modelul de imprimantă.

A

Margine frontală

B

Zona fără imprimare

C

Suprapunere

D

Hârtie

E

Sensibilitate la presiune

F

Zona fără imprimare

G

Marginea de referinţă

H

Marginea expusă

I

Marginea colii suport


Etichete din vinil şi poliester

Etichetele din vinil funcţionează bine dacă ţin cont de anumiţi parametri de proiectare. Etichetele din vinil sunt sensibile la temperaturi mari, prin urmare colile suport trebuie să fie suficient de groase încât să absoarbă excesul de căldură şi să prevină topirea. O matrice complet fără margini poate cauza contaminarea cu adeziv. Suporturile subţiri sau cu rezistenţă mică la tragere pot duce la dezlipirea etichetelor în interiorul imprimantei, ceea ce necesită service pentru imprimantă.

Materialele, care au o temperatură de topire a feţei colii suport mai mică decât temperatura din unitatea de fuziune, pot impune ca zonele expuse ale margini frontale şi marginii posterioare să fie de maximum 1,6 mm, din cauza unor probleme de alimentare. Recomandăm ca faţa colii suport să fie dintr-un material care poate rezista la temperatura din unitatea de fuziune, ceea ce elimină modificarea zonelor expuse de la 3 mm la 1,6 mm.

Atunci când se utilizează o zonă expusă de 1,6 mm, este foarte important ca limita de toleranţă de 1,6 mm să fie respectată. Cu o zonă expusă de mai puţin de 1,6 mm, contaminarea cu adeziv este foarte posibilă.

Etichetele din vinil nu sunt absorbante, ceea ce duce la acumularea de toner în unitatea de fuziune, iar acest lucru necesită acţiuni speciale de întreţinere. Pentru mai multe informaţii cu privire la întreţinerea imprimantei, consultaţi documentaţia livrată împreună cu aceasta. Etichetele de vinil pot necesita un strat de acoperire pentru a asigura o bună adeziune a tonerului. Atunci când utilizaţi etichete din vinil, este posibil să aveţi nevoie de un element de curăţare a uleiului pentru unitatea de fuziune.

Etichetele din poliester sunt mai puţin sensibile la temperaturi înalte, dar nu sunt nici ele absorbante. Materialele suport pentru etichetele din poliester pot fi mai subţiri, însă cerinţele în privinţa straturilor de acoperire şi curăţării sunt similare cu cele pentru etichetele din vinil.

Formulare integrate

Pentru a crea formulare integrate, entitatea de conversie foloseşte adezivi cu topire la cald pentru a aplica adezivul pentru etichetă şi coala suport pe un material de bază (în general hârtie).

Scurgerile de ulei, fenomen ce poate fi recunoscut după decolorarea feţei colii, poate fi o problemă în cazul acestor formulare. De asemenea, uleiul poate migra de pe suprafaţa de sus la cea din spate a colii suport cât timp se află pe rolă, înainte de realizarea procesului de conversie. Formularele pot fi lucioase şi există posibilitatea ca mecanismul de preluare al imprimantei să nu poată transfera toate colile din tavă în imprimantă. Blocajele şi alimentările greşite sunt mai frecvente când există ulei pe spatele colii suport.

Adezivul de pe aceste formulare este în general modelat pe două sau patru părţi (o bordură neadezivă pe fiecare două sau patru margini). Recomandăm proiectarea unei borduri neadezive de 1 mm (0,04 in.) (acoperită zonal) pe toate cele patru margini.

Atunci când imprimarea se face pe formulare integrate cu material de bază cu fibră lungă, poziţionaţi formularul în tavă în aşa fel încât porţiunea din hârtie a formularului să intre prima în imprimantă. Poziţionaţi porţiunea sensibilă la presiune a formularului către marginea din stânga în orientarea portret. Pentru formulare integrate cu material de bază cu fibră scurtă, poziţionaţi formularul în tavă în aşa fel încât porţiunea sensibilă la presiune a formularului să intre prima în imprimantă.

Datorită structurii unice a formularelor integrate, este posibil să vă confruntaţi cu probleme de stivuire în recipientul de ieşire. Dacă vă confruntaţi cu probleme de stivuire în cazul acestor formulare, contactaţi reprezentantul de marketing.

Notă:  Testaţi câteva formulare înainte de a achiziţiona cantităţi mari.

Imprimarea pe etichete

Imprimaţi doar pe coli de etichete complete. Colile care au etichete lipsă se pot dezlipi în timpul imprimării, ceea ce ar duce la blocaje de hârtie. De asemenea, colile parţiale pot lăsa urme de adeziv pe imprimantă şi pe cartuş, ceea ce ar putea duce la anularea garanţiilor pentru imprimanta şi cartuş.

Treceţi etichetele prin imprimantă o singură dată. În caz contrar, cartuşul şi alte componente pot fi contaminate cu adeziv.

În funcţie de modelul imprimantei şi de numărul de etichete imprimate, imprimarea de etichete poate necesita acţiuni speciale pentru întreţinerea imprimantei. Pentru mai multe informaţii despre imprimarea pe etichete, consultaţi Compatibilitate cu hârtia în funcţie de imprimantă .

Proceduri de întreţinere

Notă:  Aceste proceduri se aplică numai pentru imprimantele laser monocromatice.

În cazul în care calitatea imprimării începe să se degradeze la imprimarea pe etichete de vinil, faceţi următoarele:

  1. Imprimaţi pe cinci coli de hârtie.

  2. Aşteptaţi aproximativ cinci secunde.

  3. Imprimaţi pe încă cinci coli de hârtie.

Pentru a menţine fiabilitatea alimentării cu hârtie a imprimantei, repetaţi acest proces de curăţare de fiecare dată când înlocuiţi cartuşul de toner.

Notă:  Nerespectarea procedurilor de întreţinere pentru imprimantă poate provoca blocaje, calitate slabă a imprimării, probleme de alimentare cu hârtie şi probleme la unitatea de fuziune.

Imprimarea pe ambele feţe ale etichetelor

În mod obişnuit etichetele nu sunt imprimate pe ambele feţe din cauza configuraţiei lor speciale. Totuşi, imprimarea pe ambele părţi ale colii cu etichete poate fi posibilă dacă sunt respectate anumite recomandări privind proiectarea, construcţia şi utilizarea.

La crearea unei hârtii de etichete pentru imprimare pe ambele feţe, entitatea care face conversia trebuie să se asigure că eticheta este concepută în aşa fel încât să protejeze împotriva contaminării sau acumulării. Contaminarea are drept rezultat apariţia unor probleme de alimentare cu hârtie şi a unor blocaje.

Vă recomandăm să utilizaţi coli de etichete care au o margine neadezivă în jurul zonei etichetelor. Asiguraţi-vă că forţa de eliberare a acestor este suficientă pentru a rezista la temperaturi de 225 °C (437 °F) şi la o presiune de până la 25 psi.

Utilizaţi zone de legătură pentru etichete în funcţie de necesităţi. Aceste mici zone netăiate (aproximativ 1,6 mm sau 0,06 in.) ajută la stabilizarea colii de etichete şi previn ruperea în zona perforaţiilor şi a ştanţărilor în timpul imprimării. De asemenea, zonele de legătură ale etichetelor împiedică dezlipirea acestora în imprimantă.

Tăieturile şi decupajele din etichete expun adezivii la imprimantă. Pentru cele mai bune rezultate, poziţionaţi coala de etichete în aşa fel încât tăieturile şi decupajele să nu fie aliniate cu striaţiile din zonele duplex sau de retur ale imprimantei. Astfel se elimină toate punctele de contact dintre adezivul etichetei şi imprimantă şi se previne orice contaminare cu adeziv a imprimantei. Pentru informaţii suplimentare, consultaţi Recomandări pentru designul modelului primar cu striaţii pentru alinierea cu marginea de referinţă .

Încărcaţi colile de etichete începând cu capătul cu etichete. Folosiţi hârtie cu fibră lungă în loc de hârtie cu fibră scurtă, care are tendinţa de a se ondula cu uşurinţă.

Dacă o entitate de conversie dezvoltă coli de etichete din hârtie cu fibră lungă pentru imprimare faţă-verso, testaţi în prealabil colile pentru a vă asigura că funcţionează satisfăcător.

Notă:  Vă recomandăm să testaţi orice material cu aplicaţia şi imprimanta dvs. înainte de a achiziţiona cantităţi mari.

Pentru a utiliza aplicaţia pentru imprimarea pe ambele feţe ale etichetelor poate fi necesar să instalaţi un ştergător pentru unitatea de fuziune. Ştergătorul permite imprimantei să imprime pe ambele părţi ale etichetelor de hârtie. Pentru a stabili dacă imprimanta dvs. necesită un ştergător, consultaţi Compatibilitate cu hârtia în funcţie de imprimantă .

Recomandări pentru designul modelului primar cu striaţii pentru alinierea cu marginea de referinţă

Model cu striaţii pentru Lexmark C6160, CS820, CS827, CX820, CX825, CX827, CX860, XC6152, XC8155, XC8160

Model cu striaţii pentru Lexmark C4150, C4342, C4352, CS720, CS725, CS727, CS728, CS730, CS735, CX725, CX727, CX730, CX735, XC4140, XC4150, XC4342, XC4352

Model cu striaţii pentru Lexmark B2865, M5255, M5265, M5270, MB2770, MS725, MS821, MS822, MS823, MS824, MS825, MS826, MX721, MX722, MX725, MX822, MX824, MX826, XM5365, XM5370, XM7355, XM7365, XM7370