Element menu | Opis |
|---|---|
Edytuj hasło kopii zapasowej | Tworzy hasło kopii zapasowej Uwaga: Ten element menu będzie wyświetlany tylko w przypadku istnienia hasła kopii zapasowej. |
Edytuj bloki budowania | Edycja kont wewnętrznych, NTLM, różnych ustawień, hasła oraz kodu PIN |
Edytuj szablony zabezpieczeń | Dodawanie lub edycja szablonów zabezpieczeń |
Edytuj kontrolę dostępu | Kontrola dostępu do menu drukarki, aktualizacji oprogramowania układowego, wstrzymanych zadań i innych punktów dostępu |
Element menu | Opis |
|---|---|
Liczba prób logowania na panelu
| Ogranicza liczbę i ramy czasowe nieudanych prób logowania z panelu sterowania drukarki przed zablokowaniem wszystkich użytkowników Uwagi:
|
Zerowanie ustawień bezpieczeństwa
| Przywraca wartości domyślne i szablony bezpieczeństwa |
Weryfikacja certyfikatu LDAP
| Określa sposób, w jaki drukarka akceptuje certyfikaty |
Minimalna długość kodu PIN
| Określa minimalną liczbę cyfr kodu PIN Uwaga: Domyślnym ustawieniem fabrycznym są cztery cyfry. |
Element menu | Opis |
|---|---|
Maksymalna liczba błędnych numerów PIN
| Oznacza ograniczenie, ile razy można wprowadzić nieprawidłowy numer PIN. Uwagi:
|
Wygaśnięcie ważności zadania
| Ogranicza czas, przez który zadanie poufne pozostaje w drukarce zanim zostanie usunięte. Uwagi:
|
Element menu | Opis |
|---|---|
Tryb wymazywania
| Funkcja wymazywania dysku powoduje skasowanie tylko tych danych zadań drukowania, które nie są w danej chwili używane przez system plików na dysku twardym drukarki. Zachowane zostają wszystkie stałe dane znajdujące się na dysku twardym drukarki, takie jak pobrane czcionki, makra i zadania wstrzymane. Uwagi:
|
Wymazywanie zaplanowane
| Określa godziny i dni wymazywania dysku Uwaga: Ustawienie nie jest wyświetlane, gdy dla opcji Tryb wymazywania wybrano opcję Wyłączone lub Automatycznie. |
Wymazywanie ręczne
| Funkcja wymazywania dysku powoduje skasowanie tylko tych danych zadań drukowania, które nie są w danej chwili używane przez system plików na dysku twardym drukarki. Zachowane zostają wszystkie stałe dane znajdujące się na dysku twardym drukarki, takie jak pobrane czcionki, makra i zadania wstrzymane. Opcja Wymazywanie ręczne powoduje zastąpienie nowymi danymi całego miejsca na dysku, które służyło do przechowywania danych już przetworzonego zadania drukowania. W wypadku tego typu wymazywania nie zostają skasowane żadne informacje związane z nieprzetworzonymi zadaniami drukowania. Uwagi:
|
Metoda automatyczna
| Funkcja wymazywania dysku powoduje skasowanie tylko tych danych zadań drukowania, które nie są w danej chwili używane przez system plików na dysku twardym drukarki. Zachowane zostają wszystkie stałe dane znajdujące się na dysku twardym drukarki, takie jak pobrane czcionki, makra i zadania wstrzymane. Opcja Wymazywanie automatyczne powoduje, że całe miejsce na dysku używane przez wcześniejsze zadanie zostaje oznaczone i niemożliwe staje się ponowne wykorzystanie tego miejsca przez system plików, dopóki nie zostanie ono oczyszczone. Tylko opcja Wymazywanie automatyczne umożliwia użytkownikom uaktywnienie wymazywania dysku bez wprowadzania drukarki w tryb offline na dłuższy czas. Uwagi:
|
Metoda ręczna
| Funkcja wymazywania dysku powoduje skasowanie tylko tych danych zadań drukowania, które nie są w danej chwili używane przez system plików na dysku twardym drukarki. Zachowane zostają wszystkie stałe dane znajdujące się na dysku twardym drukarki, takie jak pobrane czcionki, makra i zadania wstrzymane. Zarówno wymazywanie ręczne, jak i planowe umożliwia ponowne wykorzystanie oznaczonego miejsca na dysku przez system plików bez uprzedniego jego wymazania. Uwagi:
|
Metoda planowa
| Funkcja wymazywania dysku powoduje skasowanie tylko tych danych zadań drukowania, które nie są w danej chwili używane przez system plików na dysku twardym drukarki. Zachowane zostają wszystkie stałe dane znajdujące się na dysku twardym drukarki, takie jak pobrane czcionki, makra i zadania wstrzymane. Zarówno wymazywanie ręczne, jak i planowe umożliwia ponowne wykorzystanie oznaczonego miejsca na dysku przez system plików bez uprzedniego jego wymazania. Uwagi:
|
Element menu | Opis |
|---|---|
Eksportuj dziennik | Umożliwia uprawnionemu użytkownikowi eksportowanie dziennika bezpieczeństwa Uwagi:
|
Usuń dziennik
| Określa, czy dzienniki audytu są usuwane Uwaga: Opcja Usuń teraz jest domyślnym ustawieniem fabrycznym. |
Konfiguruj dziennik
| Określa, czy tworzone będą dzienniki audytu, sposób ich tworzenia oraz ich zawartość Uwaga: Domyślne ustawienia fabryczne powodują włączenie dziennika audytu bezpieczeństwa. |
Element menu | Opis |
|---|---|
Aktualna data i godzina | Wyświetla aktualne ustawienia daty i godziny drukarki |
Ustaw datę i godzinę ręcznie
| Uwagi:
|
Strefa czasowa
| Uwaga: Domyślnym ustawieniem fabrycznym jest GMT. |
Automatycznie przestrzegaj czasu letniego
| Uwaga: Domyślnym ustawieniem fabrycznym jest Włącz, co oznacza, że stosowany jest czas letni odpowiedni dla danego ustawienia strefy czasowej. |
Niestandardowa konfiguracja strefy czasowej | Określa niestandardową strefę czasową |
Włącz NTP
| Umożliwia korzystanie z protokołu NTP (Network Time Protocol), synchronizującego zegary urządzeń w sieci. Uwagi:
|
Serwer NTP | Określa adres serwera NTP |
Włącz uwierzytelnianie
| Uwaga: Fabrycznym ustawieniem domyślnym jest Wyłącz. |