Meddelanden

Produktinformation

Produktnamn:

Lexmark E360d och E360dn

Produkttyp:

4513

Modell(er):

420, 430

Om utgåvan

Januari 2010

Följande stycke gäller inte i de länder där sådana föreskrifter står i strid med gällande lag. LEXMARK INTERNATIONAL, INC., LEVERERAR DENNA SKRIFT I BEFINTLIGT SKICK, UTAN NÅGON SOM HELST GARANTI, VARE SIG UTTRYCKLIG ELLER UNDERFÖRSTÅDD, INKLUSIVE, MEN EJ BEGRÄNSAT TILL, UNDERFÖRSTÅDDA GARANTIER GÄLLANDE SÄLJBARHET ELLER LÄMPLIGHET FÖR ETT VISST SYFTE. Vissa stater tillåter inte friskrivningar från explicita eller implicita garantier vid vissa transaktioner, och därför är det möjligt att uttalandet ovan inte gäller just dig.

Denna skrift kan innehålla tekniska felaktigheter eller tryckfel. Innehållet är föremål för periodiska ändringar, sådana förändringar införlivas i senare utgåvor. Förbättringar eller förändringar av de produkter eller programvaror som beskrivs kan när som helst ske.

Hänvisningar till produkter, program och tjänster i det här dokumentet innebär inte att tillverkaren avser att göra dessa tillgängliga i alla länder. Hänvisningar till olika produkter, program eller tjänster innebär inte att endast dessa produkter, program eller tjänster kan användas. Andra produkter, program eller tjänster med likvärdiga funktioner där ingen konflikt föreligger vad gäller upphovsrätt kan användas istället. Det är upp till användaren att utvärdera och kontrollera funktionen i samverkan med produkter, program eller tjänster andra än de som uttryckligen anges av tillverkaren.

Gå till http://support.lexmark.com/ för Lexmarks tekniska support.

Om du vill ha information om förbrukningsartiklar och nedladdningar kan du gå till www.lexmark.com.

Om du inte har tillgång till Internet kan du kontakta Lexmark via post:

Lexmark International, Inc.

Bldg 004-2/CSC

740 New Circle Road NW

Lexington, KY 40550

USA

© 2010 Lexmark International, Inc.

Med ensamrätt.

UNITED STATES GOVERNMENT RIGHTS

This software and any accompanying documentation provided under this agreement are commercial computer software and documentation developed exclusively at private expense.

Varumärken

Lexmark, Lexmark med rutertecknet och MarkVision är varumärken som tillhör Lexmark International Inc. och är registrerade i USA och/eller andra länder.

Mac och Mac-logotypen är varumärken som tillhör Apple, Inc. och är registrerade i USA och andra länder.

PCL® är ett registrerat varumärke som tillhör Hewlett-Packard Company. PCL är en uppsättning skrivarkommandon (språk) och funktioner som finns i skrivarprodukter från Hewlett-Packard Company. Skrivaren är avsedd att vara kompatibel med språket PCL. Det här betyder att skrivaren känner till PCL-kommandon som används i många program, och motsvarar de funktioner som fungerar ihop med kommandona.

Alla andra varumärken tillhör sina respektive ägare.

Meddelande om modulkomponenter

Modeller som är förberedda för trådlös användning innehåller följande modulkomponenter:

Lexmark regeltyp/modell LEX-M04-001; FCC ID:IYLLEXM04001; IC:2376A-M04001

Bullerniåver

Följande mätningar har gjorts i enlighet med ISO 7779 och rapporterats i enlighet med ISO 9296.

Obs! Alla lägen kanske inte är aktuella för din produkt.

Medelljudtryck 1 meter, dBA

Skriva ut

53 dBA

Klar

E/T


Värdena kan ändras. Se www.lexmark.se för aktuella värden.

WEEE-direktiv (Waste from Electrical and Electronic Equipment)

WEEE-logotypen representerar specifika återvinningsprogram och procedurer för elektroniska produkter i länder i EU. Vi är mycket tacksamma om du återvinner våra produkter. Mer information om återvinningsalternativ finns på Lexmarks webbplats på www.lexmark.se för telefonnummer till ditt lokala försäljningskontor.

Meddelande om statisk elektricitet

Den här symbolen identifierar delar som är känsliga för statiska laddningar. Vidrör aldrig områden i närheten av symbolerna utan att först beröra skrivarens metallram.

ENERGY STAR

Alla Lexmark-produkter som har ENERGY STAR-emblemet på produkten eller startskärmen är certifierade för och överensstämmer med kraven för EPA:s ENERGY STAR när de levereras från Lexmark.

Kvicksilvermeddelande

Lampan i den här produkten innehåller kvicksilver (<5mg Hg). Sortering av kvicksilver kan vara styrt enligt miljömässiga avväganden. För sortering eller återvinningsinformation, kontakta din lokala myndighet eller Electronic Industries Alliance: www.eiae.org.

Temperaturinformation

Omgivningstemperatur

16 °C – 32 °C (60 °F – 90 °F)

Frakt- och förvaringstemperatur

-20 °C – 40 °C (-4 °F – 104 °F)


Laserinformation

Skrivaren är certifierad som laserprodukt av klass I enligt kraven i IEC 60825-1.

Laserprodukter av klass I anses inte vara skadliga. Skrivaren innehåller en klass IIIb (3b)-laser, vilket är en 7 mW galliumarseniklaser som arbetar inom en våglängd på 655-675 nm. Lasersystemet och skrivaren är utformade så att människor aldrig utsätts för laserstrålning över klass I-nivå under normala förhållanden vid användning, underhåll eller service.

Etikett med laserinformation

Det kan sitta en etikett med information om laserstrålning på skrivaren som ser ut så här:

Strömförbrukning

Produktens strömförbrukning

I följande tabell dokumenteras produktens olika lägen för strömförbrukning.

Obs! Alla lägen kanske inte är aktuella för din produkt.

Läge

Beskrivning

Strömförbrukning (Watt)

Skriva ut

Produkten skapar en papperskopia av elektroniska indata.

500

Kopiera

Produkten skapar en papperskopia av ett pappersoriginal.

ET

Skanna

Produkten skannar pappersdokument.

ET

Klar

Produkten väntar på ett utskriftsjobb.

12

Strömsparläge

Produkten befinner sig i energisparläge.

11

Av

Produkten är ansluten till vägguttaget, men strömbrytaren är avslagen.

ET


Strömförbrukningsnivåerna som anges i föregående tabell anger genomsnittliga mätningar över en tid. Tillfälliga strömtoppar kan vara betydligt högre än genomsnittet.

Värdena kan ändras. Se www.lexmark.se för aktuella värden.

Energisparläge

Den här produkten har utrustats med ett läge kallat Energisparläge. Energisparläge är samma sak som viloläge. Med energisparläget sparas energi genom att energiförbrukningen sänks under de längre perioder då utrustningen inte används. Energisparläget kopplas in automatiskt när produkten inte har använts under en viss tid, kallad energisparlägets tidsgräns.

Fabriksinställningen för den här produkten (i minuter):

30


Med hjälp av konfigurationsmenyerna kan du ändra tidsgränsen till allt mellan 1 till 240 minuter. En inställning av energisparlägets tidsgräns på låga värden sänker energiförbrukningen, men det kan också öka produktens responstid. Om du ställer in energisparlägets tidsgräns på ett högt värde har du snabb tillgång till skrivaren, men energiförbrukningen ökar.

Avstängning

Om den här produkten har ett avstängt läge som ändå drar en mindre mängd ström måste du koppla bort nätsladden från vägguttaget för att stoppa strömförbrukningen helt.

Total energiförbrukning

Ibland kan det vara till hjälp att beräkna den totala energiförbrukningen för produkten. Eftersom strömförbrukningen anges i kraftenheten watt, ska strömförbrukningen multipliceras med tiden som produkten är i varje läge för att energiförbrukningen ska kunna beräknas. Produktens totala strömförbrukning är summan av strömförbrukningen för varje läge.

Förordningar för trådlösa produkter

I detta avsnitt finns följande bestämmelser gällande trådlösa produkter som innehåller sändare, till exempel, men inte begränsat till, trådlösa nätverkskort eller beröringsfria kortläsare.

Exponering för RF-strålning

Strålningen från den här enheten ligger långt under FCC:s och andra reglerande myndigheters gränser för exponering av RF-strålning. Enligt FCC:s och andra reglerande myndigheters krav gällande RF-strålning måste ett avstånd på minst 20 cm hållas mellan antennen och människor.

Meddelande till användare i Europeiska unionen

Produkter med CE-märkning överensstämmer med skyddskraven i EG-rådets direktiv 2004/108/EG, 2006/95/EG och 1999/5/EG om tillnärmning och harmonisering av medlemsstaternas lagstiftning som rör elektromagnetisk kompatibilitet, säkerhet hos elektrisk utrustning avsedd för användning inom vissa spänningsgränser och på terminalutrustning för radio- och telekommunikation.

Uppfyllandet av kravet visas med CE-märkning.

Tillverkare av denna produkt är: Lexmark International, Inc., 740 West New Circle Road, Lexington, KY, 40550 USA. Auktoriserad representant är: Lexmark International Technology Hungária Kft., 8 Lechner Ödön fasor, Millennium Tower III, 1095 Budapest UNGERN. En deklaration om överensstämmelse med direktivens krav fås på begäran från den auktoriserade representanten.

Produkten uppfyller begränsningarna för klass B i EN 55022 och säkerhetskraven i EN 60950.

Produkter utrustade med alternativet 2,4 GHz trådlöst LAN överensstämmer med skyddskraven i EG-rådets direktiv 2004/108/EG, 2006/95/EG och 1999/5/EG om tillnärmning och harmonisering av medlemsstaternas lagstiftning som rör elektromagnetisk kompatibilitet, säkerhet hos elektrisk utrustning avsedd för användning inom vissa spänningsgränser och på terminalutrustning för radio- och telekommunikation.

Uppfyllandet av kravet visas med CE-märkning.

Användning är tillåten i alla EU- och EFTA-länder, men får endast användas inomhus.

Tillverkare av denna produkt är: Lexmark International, Inc., 740 West New Circle Road, Lexington, KY, 40550 USA. Auktoriserad representant är: Lexmark International Technology Hungária Kft., 8 Lechner Ödön fasor, Millennium Tower III, 1095 Budapest UNGERN. En deklaration om överensstämmelse med direktivens krav fås på begäran från den auktoriserade representanten.

Česky

Společnost Lexmark International, Inc. tímto prohlašuje, že výrobek tento výrobek je ve shodě se základními požadavky a dalšími příslušnými ustanoveními směrnice 1999/5/ES.

Dansk

Lexmark International, Inc. erklærer herved, at dette produkt overholder de væsentlige krav og øvrige relevante krav i direktiv 1999/5/EF.

Deutsch

Hiermit erklärt Lexmark International, Inc., dass sich das Gerät dieses Gerät in Übereinstimmung mit den grundlegenden Anforderungen und den übrigen einschlägigen Bestimmungen der Richtlinie 1999/5/EG befindet.

Ελληνική

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ Η LEXMARK INTERNATIONAL, INC. ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΟΥΣΙΩΔΕΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 1999/5/ΕΚ.

English

Hereby, Lexmark International, Inc., declares that this type of equipment is in compliance with the essential requirements and other relevant provisions of Directive 1999/5/EC.

Español

Por medio de la presente, Lexmark International, Inc. declara que este producto cumple con los requisitos esenciales y cualesquiera otras disposiciones aplicables o exigibles de la Directiva 1999/5/CE.

Eesti

Käesolevaga kinnitab Lexmark International, Inc., et seade see toode vastab direktiivi 1999/5/EÜ põhinõuetele ja nimetatud direktiivist tulenevatele muudele asjakohastele sätetele.

Suomi

Lexmark International, Inc. vakuuttaa täten, että tämä tuote on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja muiden sitä koskevien direktiivin ehtojen mukainen.

Français

Par la présente, Lexmark International, Inc. déclare que l'appareil ce produit est conforme aux exigences fondamentales et autres dispositions pertinentes de la directive 1999/5/CE.

Magyar

Alulírott, Lexmark International, Inc. nyilatkozom, hogy a termék megfelel a vonatkozó alapvetõ követelményeknek és az 1999/5/EC irányelv egyéb elõírásainak.

Íslenska

Hér með lýsir Lexmark International, Inc. yfir því að þessi vara er í samræmi við grunnkröfur og aðrar kröfur, sem gerðar eru í tilskipun 1999/5/EC.

Italiano

Con la presente Lexmark International, Inc. dichiara che questo questo prodotto è conforme ai requisiti essenziali ed alle altre disposizioni pertinenti stabilite dalla direttiva 1999/5/CE.

Latviski

Ar šo Lexmark International, Inc. deklarē, ka šis izstrādājums atbilst Direktīvas 1999/5/EK būtiskajām prasībām un citiem ar to saistītajiem noteikumiem.

Lietuvių

Šiuo Lexmark International, Inc. deklaruoja, kad šis produktas atitinka esminius reikalavimus ir kitas 1999/5/EB direktyvos nuostatas.

Malti

Bil-preżenti, Lexmark International, Inc., jiddikjara li dan il-prodott huwa konformi mal-ħtiġijiet essenzjali u ma dispożizzjonijiet oħrajn relevanti li jinsabu fid-Direttiva 1999/5/KE.

Nederlands

Hierbij verklaart Lexmark International, Inc. dat het toestel dit product in overeenstemming is met de essentiële eisen en de andere relevante bepalingen van richtlijn 1999/5/EG.

Norsk

Lexmark International, Inc. erklærer herved at dette produktet er i samsvar med de grunnleggende krav og øvrige relevante krav i direktiv 1999/5/EF.

Polski

Niniejszym Lexmark International, Inc. oświadcza, że niniejszy produkt jest zgodny z zasadniczymi wymogami oraz pozostałymi stosownymi postanowieniami Dyrektywy 1999/5/EC.

Português

A Lexmark International Inc. declara que este este produto está conforme com os requisitos essenciais e outras disposições da Diretiva 1999/5/CE.

Slovensky

Lexmark International, Inc. týmto vyhlasuje, že tento produkt spĺňa základné požiadavky a všetky príslušné ustanovenia smernice 1999/5/ES.

Slovensko

Lexmark International, Inc. izjavlja, da je ta izdelek v skladu z bistvenimi zahtevami in ostalimi relevantnimi določili direktive 1999/5/ES.

Svenska

Härmed intygar Lexmark International, Inc. att denna produkt står i överensstämmelse med de väsentliga egenskapskrav och övriga relevanta bestämmelser som framgår av direktiv 1999/5/EG.


BEGRÄNSAD GARANTI OCH LICENSAVTAL FÖR LEXMARK PROGRAMVARA

LÄS NOGA INNAN DU ANVÄNDER PRODUKTEN: GENOM ATT ANVÄNDA DENNA PRODUKT GODKÄNNER DU ALLA VILLKOR I LICENSAVTALET FÖR PROGRAMVARA OCH DEN BEGRÄNSADE PROGRAMVARUGARANTIN. OM DU INTE ACCEPTERAR VILLKOREN I LICENSAVTALET OCH DEN BEGRÄNSADE GARANTIN SKA DU OMEDELBART LÄMNA TILLBAKA DEN OANVÄNDA PRODUKTEN OCH BEGÄRA ÅTERBETALNING AV DET BELOPP DU BETALT. OM DU INSTALLERAR DETTA PROGRAM FÖR NÅGON ANNANS RÄKNING SAMTYCKER DU TILL ATT INFORMERA ANVÄNDARNA OM ATT ANVÄNDNING AV PROGRAMMET INNEBÄR ATT DESSA VILLKOR ACCEPTERAS.

LEXMARKS LICENSAVTAL FÖR PROGRAMVARA

Detta licensavtal ("Licensavtal för programvara") är ett juridiskt avtal mellan dig (som individ eller som en enskild enhet) och Lexmark International, Inc. ("Lexmark") som reglerar din användning av alla program som är installerade på, eller tillhandahålls av Lexmark för användning i anslutning till, din produkt från Lexmark, under förutsättning att din produkt från Lexmark eller ditt program från Lexmark inte regleras av ett annat skriftligt licensavtal mellan dig och Lexmark eller dess leverantörer. Termen "program" innefattar maskinläsbara instruktioner, ljud-/bildinnehåll (som bilder och inspelningar), och tillhörande material, utskrivet material samt elektronisk dokumentation, oavsett om det ingår i eller distribueras med, eller för användning med, din produkt från Lexmark.

  1. MEDDELANDE OM BEGRÄNSAD PROGRAMVARUGARANTI. Lexmark garanterar att det medium (t.ex. diskett eller CD-skiva) som programmet (om något) levereras på är fritt från defekter vid normal användning under garantiperioden. Garantiperioden är nittio (90) dagar och den börjar löpa det datum då programmet levereras till den ursprunglige slutanvändaren. Denna begränsade garanti gäller enbart nya programmedia som inköpts av Lexmark eller en auktoriserad Lexmark-återförsäljare eller -leverantör. Lexmark byter ut program om det fastställs att mediet inte lever upp till denna begränsade garanti.

  2. FRISKRIVNING OCH BEGRÄNSNING AV GARANTIER FÖRUTOM SÅ SOM ANGES I DETTA LICENSAVTAL FÖR PROGRAMVARA OCH I STÖRSTA UTSTRÄCKNING SOM TILLÅTS AV TILLÄMPLIG LAG, TILLHANDAHÅLLER LEXMARK OCH DESS ÅTERFÖRSÄLJARE PROGRAMVARAN "SOM DEN ÄR" OCH FRISKRIVER SIG DÄRMED FRÅN ALLA ANDRA GARANTIER ELLER VILLKOR, UTTRYCKLIGA ELLER UNDERFÖRSTÅDDA, INKLUSIVE MEN EJ BEGRÄNSAT TILL: TITEL, ICKE-ÖVERTRÄDELSE, SÄLJBARHET OCH LÄMPLIGHET FÖR ETT VISST SYFTE, FRÅNVARO AV VIRUS – ALLA MED AVSEENDE PÅ PROGRAMVARAN. I DEN UTSTRÄCKNING LEXMARK PÅ GRUND AV LAGSTIFTNING INTE KAN FRISKRIVA NÅGON AV KOMPONENTERNA FRÅN DE UNDERFÖRSTÅDDA GARANTIERNA FÖR SÄLJBARHET ELLER LÄMPLIGHET FÖR ETT VISST SYFTE, BEGRÄNSAR LEXMARK VARAKTIGHETEN FÖR SÅDANA GARANTIER TILL 90 DAGAR I LIKHET MED DEN BEGRÄNSADE PROGRAMVARUGARANTIN.

    Avtalet ska läsas i anslutning till vissa lagstadgade villkor, som kan gälla vid vissa tidpunkter, och som medför garantier eller villkor eller ålägger Lexmark skyldigheter som inte kan uteslutas eller ändras. Om några sådana villkor är tillämpbara begränsar härmed Lexmark, i den mån Lexmark har möjlighet därtill, sitt ansvar för brott mot sådana villkor till något av följande: tillhandahållande av ersättningskopia av Programvaran eller återbetalning av det pris som betalats för Programvaran.

    Programvaran kan innehålla internetlänkar till andra programvaruapplikationer och/eller internetsidor som inhyses hos eller drivs av en tredje part utan koppling till Lexmark. Du uppmärksammar och godkänner att Lexmark inte på något sätt är ansvarig för hosting, prestanda, drift, underhåll eller innehåll i sådana programvaruapplikationer och/eller internetsidor.

  3. GOTTGÖRELSEBEGRÄNSNINGAR. I DEN UTSTRÄCKNING SOM TILLÅTS AV TILLÄMPLIG LAG, ÄR LEXMARKS EVENTUELLA OCH HELA ANSVAR UNDER DENNA PROGRAMVARULICENS UTTRYCKLIGEN BEGRÄNSAT TILL DEN STÖRRE SUMMAN AV DET PRIS SOM BETALATS FÖR PROGRAMVARAN ELLER FEM USA-DOLLAR. DOLLAR (ELLER MOTSVARANDE I LOKAL VALUTA). DIN ENDA GOTTGÖRELSE I FÖRHÅLLANDE TILL LEXMARK VID EVENTUELL TVIST UNDER DETTA PROGRAMVARUAVTAL SKALL VARA ATT SÖKA ERSÄTTNING MOTSVARANDE EN AV DESSA SUMMOR, VID VARS BETALNING LEXMARK SKALL BEFRIAS FRÅN ALLA YTTERLIGARE FÖRPLIKTELSER OCH ANSVAR GENTEMOT DIG.

    UNDER INGA OMSTÄNDIGHETER KAN LEXMARK, DESS LEVERANTÖRER, DOTTERBOLAG ELLER ÅTERFÖRSÄLJARE HÅLLAS ANSVARIGA FÖR NÅGRA INDIREKTA, OFÖRUTSEDDA ELLER SÄRSKILDA SKADOR, ELLER FÖR BÖTER ELLER VITEN, OCH INTE HELLER FÖR FÖLJDSKADOR (INKLUSIVE MEN INTE BEGRÄNSAT TILL UTEBLIVNA VINSTER ELLER INTÄKTER, UTEBLIVNA BESPARINGAR, DRIFTSAVBROTT ELLER NÅGRA FÖRLUSTER AV, FELAKTIGHETER I ELLER SKADOR PÅ DATA ELLER ARKIV, KRAV FRÅN TREDJE PART, ELLER SKADA PÅ FAST ELLER MATERIELL EGENDOM, FÖR SEKRETESSFÖRLUST SOM UPPSTÅTT TILL FÖLJD AV, ELLER PÅ NÅGOT SÄTT ÄR RELATERAD TILL, ANVÄNDNING ELLER OFÖRMÅGA ATT ANVÄNDA PROGRAMMET, ELLER PÅ ANNAT SÄTT I SAMBAND MED NÅGOT VILLKOR I DETTA LICENSAVTAL), OAVSETT KRAVETS NATUR, INKLUSIVE MEN EJ BEGRÄNSAT TILL GARANTI- ELLER KONTRAKTSBROTT, FÖRSEELSE (INKLUSIVE OAKTSAMHET ELLER STRIKT ANSVAR), OCH ÄVEN OM LEXMARK, ELLER DESS LEVERANTÖRER NÄRSTÅENDE FÖRETAG ELLER ÅTERFÖRSÄLJARE HAR INFORMERATS OM RISKEN FÖR SÅDANA SKADOR, ELLER FÖR NÅGOT KRAV FRÅN DIG SOM BASERAS PÅ ETT KRAV FRÅN TREDJE PART, UNDANTAGET I DEN OMFATTNING UNDANTAGET FÖR SKADOR FASTSTÄLLS VARA JURIDISKT OGILTIGT. FÖREGÅENDE BEGRÄNSNINGAR GÄLLER ÄVEN OM OVAN NÄMNDA GOTTGÖRELSER MISSLYCKAS I DET HUVUDSAKLIGA SYFTET.

  4. USA STATSLAGAR. Denna begränsade garanti för programvara ger vissa specifika juridiska rättigheter. Du kan även åtnjuta andra rättigheter som varierar från stat till stat. Vissa stater tillåter inga begränsningar för hur länge en underförstådd garanti varar eller exkludering av begränsning av oförutsedda skador eller följdskador. Därför är det möjligt att ovanstående begränsningar inte gäller dig.

  5. LICENS. Lexmark ger dig följande rättigheter, förutsatt att du uppfyller alla villkor i detta licensavtal:

    1. Användning. Du får använda en (1) kopia av Programvaran. Med ordet "använda" avses lagring, inläsning, installation, körning eller visning av Programvaran. Om Lexmark har utfärdat licens för flera samtidiga användare av Programvaran, måste du begränsa antalet behöriga användare till det antal som specificeras i ditt avtal med Lexmark. Du får inte dela upp komponeterna i Programvaran för användning på mer än en dator. Du samtycker till att inte använda Programvaran, i sin helhet eller delar därav, på något sätt som resulterar i att åsidosätta, modifiera, eliminera, förtäcka, förändra eller förringa det visuella intrycket av varumärke, varunamn, varudesign eller meddelande om immateriella rättigheter som visas på alla datorskärmar som normalt genereras av programmet.

    2. Kopiering. Du får göra en (1) kopia av Programvaran endast i säkerhetskopierings-, arkiverings- eller installationssyfte, förutsatt att kopian innehåller alla meddelanden om äganderätt i ursprungsprogrammet. Du får inte kopiera Programmet till något allmänt eller distribuerat nätverk.

    3. Förbehåll. Programvaran, inklusive alla typsnitt, är upphovsrättsskyddat och ägs av Lexmark International Inc. och/eller dess leverantörer. Lexmark förbehåller sig alla rättigheter som inte uttryckligen medges i detta licensavtal.

    4. Freeware. Oaktat villkoren i detta licensavtal, licensieras programmet, eller någon del därav som utgör programvara under allmän licens från tredje part ("freeware"), till dig enligt villkoren för det licensavtal för programvara som medföljer sådan freeware, oavsett om det är i form av ett separat avtal, en shrink wrap-licens eller elektroniska licensvillkor vid tidpunkten för nedladdning eller installation. Din användning av freeware omfattas helt av villkoren i denna licens.

  6. ÖVERLÅTELSE. Du får överlåta Programvaran till en annan slutanvändare. Alla överlåtelser måste inkludera alla programvarukomponenter, allt material, utskrivet material och detta licensavtal och du får inte behålla kopior av programmet eller komponenter i det. Överlåtelsen får inte vara en indirekt överlåtelse, t.ex. en konsignation. Innan överlåtelsen måste den slutanvändare som mottar det överlåtna programmet godkänna samtliga villkor i licensavtalet. Efter överlåtelsen av Programvaran upphör din licens automatiskt. Du får inte hyra ut, utfärda någon underlicens för eller tillägna programmet, undantaget i den omfattning som anges i licensavtalet. Eventuella försök att göra det är ogiltiga.

  7. UPPGRADERINGAR. För att använda ett program som identifieras som en uppgradering måste du först ha licens för det ursprungsprogram som Lexmark angett som berättigande till uppgraderingen. Efter uppgraderingen får du inte längre använda det ursprungsprogram som utgjort grunden för ditt berättigande till uppgraderingen.

  8. BEGRÄNSNING AVSEENDE BAKÅTKOMPILERING. Du får inte förändra, avkryptera, avkoda, tillbakakoda, dekompilera eller på annat sätt översätta programmet, med undantag för när och i den omfattning det uttryckligen tillåts i tillämpliga lagar i kompabilitets-, felkorrigerings- och säkerhetstestningssyfte. Om du har sådana lagstadgade rättigheter skall du meddela Lexmark skriftligt om eventuell avsedd bakåtkompilering, avkodning eller dekompilering. Du får inte dekryptera Programmet om det inte är nödvändigt för rättmätig användning av Programmet.

  9. YTTERLIGARE PROGRAMVARA. Detta Licensavtal gäller för uppdateringar av eller tillägg till det ursprungsprogram som tillhandahållits av Lexmark, såvida Lexmark inte tillhandahåller andra villkor tillsammans med uppdateringen eller tillägget.

  10. GILTIGHETSTID. Detta licensavtal gäller såvida det inte sägs upp eller avvisas. Du kan när som helst säga upp eller avvisa denna licens genom att förstöra alla kopior av Programvaran, tillsammans med alla ändringar, dokumentation och sammanfogade delar i någon form, eller på annat sätt som beskrivs i Avtalet. Lexmark kan säga upp din licens efter att ha meddelat dig om du underlåter att följa något av villkoren i licensavtalet. Efter sådan uppsägning förbinder du dig att förstöra alla kopior av Programmet tillsammans med alla ändringar, dokumentation och sammanfogade delar i någon form.

  11. SKATTER. Du tar på dig ansvaret för inbetalning av skatter, inklusive, utan begränsning, skatter på varor och tjänster samt på personlig egendom, som är resultat av Avtalet eller din användning av Programmet.

  12. ÅTGÄRDSBEGRÄNSNING. Ingen laglig åtgärd, oavsett form, som gäller detta Avtal kan föras fram av någon part i mer än två år efter att händelsen inträffat, med undantag av vad som anges i tillämpliga lagar.

  13. TILLÄMPLIGA LAGAR. Detta avtal regleras av lagarna i Commonwealth of Kentucky, USA. Ingen jurisdiktions lagvalsregler skall vara tillämpliga på Avtalet. FN-konventionen för kontrakt vid internationell försäljning av varor skall inte tillämpas.

  14. RÄTTIGHETER SOM GÄLLER STATSFÖRVALTNING I USA. Programvaran har utvecklats helt med privata medel. Den amerikanska statsförvaltningens användning av programmet lyder under de begränsningar som stadgas i DFARS 252.227 och i liknande föreskrifter från FAR (eller annan motsvarande byråbestämmelse eller kontraktsklausul).

  15. SAMTYCKE TILL ANVÄNDNING AV DATA. Du godkänner att Lexmark, dess närstående företag och agenter får samla in och använda den information du tillhandahåller i samband med supporttjänster som på din begäran utförs avseende Programvaran. Lexmark förbinder sig att inte använda denna information i en form som identifierar dig personligen, undantaget i den omfattning detta krävs för tillhandahållandet av sådana tjänster.

  16. EXPORTBEGRÄNSNINGAR. Du får inte (a) anskaffa, leverera, överlåta eller återexportera, direkt eller indirekt, Programmet eller någon direkt produkt därav, på ett sätt som överträder några tillämpliga exportlagar eller (b) tillåta att Programmet används i något syfte som är förbjudet enligt sådana exportlagar, inklusive, utan begränsning, spridning av kärnvapen, kemiska vapen eller biologiska vapen.

  17. GODKÄNNANDE AV ATT INGÅ AVTAL ELEKTRONISKT. Du och Lexmark godkänner att detta Licensavtal ingås elektroniskt. Det betyder att du godkänner villkoren i detta Licensavtal när du klickar på knappen "Acceptera" eller "Ja" på denna sida eller när du använder programmet, och att du gör det i avsikt att "underteckna" ett avtal med Lexmark.

  18. BEFOGENHET OCH BEHÖRIGHET ATT INGÅ AVTAL. Du framhåller att du är myndig på den plats där du undertecknar detta Licensavtal och, om tillämpligt, att din chef eller uppdragsgivare gett dig behörighet att ingå detta avtal.

  19. FULLSTÄNDIGHET. Detta licensavtal (inklusive eventuella tillägg till licensavtalet som medföljer programmet) utgör det fullständiga avtalet mellan dig och Lexmark med avseende på programmet. Med undantag för när annat anges i avtalet, ersätter dessa villkor all tidigare eller samtidig muntlig eller skriftlig kommunikation, förslag och framställningar avseende programmet eller något annat innehåll i licensavtalet (undantaget i den omfattning sådana villkor utifrån inte strider mot villkoren i licensavtalet, något annat skriftligt avtal som undertecknats av dig och Lexmark avseende din användning av programmet). Om några av Lexmarks principer eller program för supporttjänster strider mot villkoren i Licensavtalet gäller villkoren i Licensavtalet.

MICROSOFT CORPORATION NOTICES

  1. This product may incorporate intellectual property owned by Microsoft Corporation. The terms and conditions upon which Microsoft is licensing such intellectual property may be found at http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=52369.

  2. This product is based on Microsoft Print Schema technology. You may find the terms and conditions upon which Microsoft is licensing such intellectual property at http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=83288.

MEDDELANDE OM ADOBE SYSTEMS INCORPORATED

Innehåller Flash®-, Flash® Lite™- och/eller Reader®-teknik från Adobe Systems Incorporated

Denna produkt innehåller programvaran Adobe® Flash® player som licensieras från Adobe Systems Incorporated, Copyright © 1995-2007 Adobe Macromedia Software LLC. Med ensamrätt. Adobe, Reader och Flash är varumärken som tillhör Adobe Systems Incorporated.