Universal (Evrensel) kağıt ayarlarını yapılandırma

Universal (Evrensel) Kağıt Boyutu yazıcı menülerinde bulunmayan kağıt boyutlarına yazdırmanızı sağlayan kullanıcı-tanımlı bir ayardır. İstediğiniz boyut Kağıt Boyutu menüsünde yoksa belirtilen Tepsinin Kağıt Boyutunu Universal olarak ayarlayın. Ardından, kağıdınız için aşağıdaki Universal (Evrensel) boyut ayarlarını belirtin:

Not: Desteklenen en küçük Universal (Evrensel) boyutu: 76.2 x 127 mm (3 x 5 inç); en büyük boyutu: 216 x 356 mm (8.5 x 14 inç).

Bir ölçüm birimi belirtin

  1. Yazıcının açık olduğundan ve ekranda Ready (Hazır) göründüğünden emin olun.

  2. Yazıcı kontrol panelinden, düğmesine basın.

  3. Ok düğmelerine Paper Menu (Kağıt Menüsü) görüntülenene kadar basın ve ardından düğmesine basın.

  4. Ok düğmelerine Universal Setup (Universal Ayarları) görüntülenene kadar basın ve ardından düğmesine basın.

  5. Ok düğmelerine Units of Measure (Ölçüm Birimleri) görüntülenene kadar basın ve ardından düğmesine basın.

  6. Ok düğmelerine doğru ölçüm birimi görüntülenene kadar basın ve ardından düğmesine basın.

    Submitting Changes (Değişiklikler İletiliyor) mesajı ve ardından Universal Setup (Universal Ayarları) menüsü görüntülenecektir.

  7. Hazır durumuna geri dönmek için düğmesine basın.

Kağıt yüksekliğini ve genişliğini belirtin.

Universal kağıt boyutu için (dikey yönde) belirli bir yükseklik ve genişlik ölçümü tanımlanması yazıcının bu boyutu önlü arkalı yazdırma ve bir sayfada birden fazla sayfa yazdırma gibi standart özellikler de dahil olmak üzere desteklemesini sağlar.

Not: Kağıt yükseklik ayarını değiştirmek için Portrait Height (Dikey Yüksekliği) veya kağıt genişliği ayarını değiştirmek için Paper Width (Kağıt Genişliği) ayarını kullanın. Her iki ayar için yönergeler aşağıda verilmektedir.
  1. Universal Ayarları menüsünde, Portrait Width (Dikey Genişliği) görüntülenene kadar yukarı veya aşağı ok düğmelerine basın ve ardından düğmesine basın.

  2. Ayarı azaltmak için sol ok düğmesine veya arttırmak için sağ ok düğmesine ve ardından düğmesine basın.

    Submitting Changes (Değişiklikler İletiliyor) mesajı ve ardından Universal Setup (Universal Ayarları) menüsü görüntülenecektir.

  3. Universal Ayarları menüsünde, Portrait Height(Dikey Yüksekliği) görüntülenene kadar yukarı veya aşağı ok düğmelerine basın ve ardından düğmesine basın.

  4. Ayarı azaltmak için sol ok düğmesine veya arttırmak için sağ ok düğmesine ve ardından düğmesine basın.

    Submitting Changes (Değişiklikler İletiliyor) mesajı ve ardından Universal Setup (Universal Ayarları) menüsü görüntülenecektir.

  5. Hazır durumuna geri dönmek için düğmesine basın.

Bir besleme yönü belirtin

Kısa Kenar Universal kağıt boyutları için varsayılan fabrika ayarıdır. Universal kağıdın uzun kenar ayarı yazıcının besleyebileceğinden daha küçük olmadıkça, Universal Ayarları menüsünde Besleme Yönü menüsü görünmez. Gerekiyorsa, önce kısa kenarın mı uzun kenarın mı gireceğini belirtin.

  1. Universal Ayarları menüsünde, Feed Direction (Besleme Yönü) görüntülenene kadar yukarı veya aşağı ok düğmelerine basın ve ardından düğmesine basın.

  2. Yukarı veya aşağı ok düğmelerine Short Edge (Kısa Kenar) veya Long Edge (Uzun Kenar) görüntülenene kadar basın ve ardından düğmesine basın.

  3. Hazır durumuna geri dönmek için düğmesine basın.