Uyarılar

Ürün bilgileri

Ürün adı:

Lexmark E360d ve E360dn

Makine türü:

4513

Modeller:

420, 430

Sürüm uyarısı

Ocak 2010

Aşağıdaki paragraf bu tür şartların yasalara aykırı olduğu ülkeler için geçersizdir. LEXMARK INTERNATIONAL, INC. BU YAYINI, “OLDUĞU GİBİ”, TİCARİ YA DA BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK GİBİ HERHANGİ BİR KONUDA DOLAYLI VEYA DOĞRUDAN GARANTİ VERMEKSİZİN SAĞLAMAKTADIR. Bazı ülkelerde, belirli konularda dolaylı ya da doğrudan garantilerin reddedilmesine izin verilmez; bu nedenle, bu bildirim sizin için geçerli olmayabilir.

Bu yayın, teknik yanlışlıklar ya da yazım hataları içerebilir. Bu yayında açıklanan bilgilerde düzenli olarak değişiklik yapılmaktadır; bu değişiklikler sonraki basımlara yansıtılacaktır. Hakkında bilgi verilen ürünler ya da programlar üzerinde herhangi bir zamanda geliştirme çalışmaları ya da değişiklikler yapılabilir.

Bu yayında belirli ürünlerden, programlardan ya da hizmetlerden söz edilmesi, bu ürünlerin, programların ya da hizmetlerin sizin ülkenizde de kullanıma sunulacağı anlamına gelmez. Herhangi bir ürün, program ya da hizmetten söz edilmesi, yalnızca o ürünün, programın ya da hizmetin kullanılabileceği anlamına gelmez. Geçerli fikri mülkiyet haklarına aykırı olmayan ve işlevsel olarak eşit herhangi bir ürün, program ya da hizmet kullanılabilir. Üretici tarafından açıkça belirtilenler dışında, diğer ürünlerle, programlarla ya da hizmetlerle birlikte kullanım olanaklarının değerlendirilmesi ve doğrulanması kullanıcının sorumluluğundadır.

Lexmark teknik desteği için http://support.lexmark.com adresini ziyaret edin.

Sarf malzemeleri ve yüklemeler için, www.lexmark.com adresini ziyaret edin.

İnternet erişiminiz yoksa, posta yoluyla Lexmark ile iletişim kurabilirsiniz:

Lexmark International, Inc.

Bldg 004-2/CSC

740 New Circle Road NW

Lexington, KY 40550

ABD

© 2010 Lexmark International, Inc.

Tüm hakları saklıdır.

UNITED STATES GOVERNMENT RIGHTS

This software and any accompanying documentation provided under this agreement are commercial computer software and documentation developed exclusively at private expense.

Ticari markalar

Lexmark, Lexmark with diamond design ve MarkVision, Lexmark International, Inc. şirketinin Amerika Birleşik Devletleri ve/veya diğer ülkelerdeki ticari markalarıdır.

Mac ve Mac logosu, Apple Inc. firmasının ABD ve diğer ülkelerdeki tescilli ticari markalarıdır.

PCL®, Hewlett-Packard Company'nin tescilli ticari markasıdır. PCL, Hewlett-Packard Company'nin yazıcı ürünlerinde bulunan bir yazıcı komutları seti (dili) ve fonksiyonlarına verdiği addır. Bu yazıcı PCL diliyle uyumlu olacak şekilde tasarlanmıştır. Bu, yazıcının farklı uygulamalarda kullanılan PCL komutlarını tanıdığı ve yazıcının bu komutlara denk düşen işlevlere öykündüğü anlamına gelir.

Diğer tüm ticari markalar kendi sahiplerine aittir.

Modüler bileşen uyarısı

Kablosuz aygıt modelleri aşağıdaki modüler bileşenleri içerebilir:

Lexmark yasal türü/modeli LEX-M04-001; FCC ID:IYLLEXM04001; IC:2376A-M04001

Ses emisyon seviyeleri

Aşağıdaki ölçümler ISO 7779’a uygun olarak yapılmış ve ISO 9296’ya uygun oldukları bildirilmiştir.

Not: Bazı modlar ürününüzde bulunmuyor olabilir.

1 metredeki ortalama ses basıncı, dBA

Yazdırma

53 dBA

Hazır

-


Değerler değiştirilebilir. Daha fazla bilgi için,www.lexmark.com .

Atık Elektrikli ve Elektronik Cihazlar (WEEE) direktifi

WEEE logosu, Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanan elektronik ürünleri geri dönüştürme programları ve prosedürlerini belirtir. Ürünlerin geri dönüştürülmesi gerektiğine inanıyoruz. Geri dönüştürme seçenekleri hakkında sorularınız olursa, Lexmark web sitesini ziyaret edin: www.lexmark.com Burada en yakın satış mağazasının telefon numarasını bulabilirsiniz.

Statik elektriğe duyarlılık uyarısı

Bu simge statik elektriğe duyarlı parçaları belirtir. Bu simgelerin yakınındaki bölgelere daha önce yazıcının metal gövdesine dokunmadan elinizi değdirmeyin.

ENERGY STAR

Üzerinde veya başlangıç ekranında ENERGY STAR amblemini taşıyan her Lexmark ürününün, Lexmark tarafından gönderilirken yapılandırıldığı haliyle Environmental Protection Agency (Çevre Koruma Dairesi) (EPA) ENERGY STAR şartlarına uygunluğu belgelenmiştir.

Cıva bildirimi

Bu üründeki lambada cıva bulunmaktadır(<5mg Hg). Çevresel nedenlerden, cıvanın yok edilmesi düzenlenebilir. Yok edilmesi ve geri dönüşüm hakkında bilgi almak için, yerel yetkililerle veya Electronic Industries Alliance ile temasa geçin: www.eiae.org.

Sıcaklık bilgileri

Ortam sıcaklığı

16 C° – 32 C° (60 F° – 90 F°)

Sevkıyat ve saklama sıcaklığı

-20 C° – 40 C° (-4 F° – 104 F°)


Lazer uyarısı

Bu yazıcı, ABD'de DHHS 21 CFR Alt paragraf J, Sınıf I (1) lazer ürünleri ve diğer yerlerde IEC 60825-1 şartlarına uygun bir Sınıf I lazer ürünü olarak onaylanmıştır.

Sınıf l lazer ürünleri tehlikeli olarak değerlendirilmez. Bu yazıcıda yerleşik olarak, 770-795 nanometre dalga uzunluğunda çalışan nominal 5 miliwatt'lık bir galyum arsenit Sınıf IIIb (3b) lazer üreteci bulunmaktadır. Lazer sistemi ve yazıcı, normal kullanım, kullanıcı bakımı veya servis durumunda hiçbir insanın lazer radyasyonun maruz kalmayacağı şekilde tasarlanmıştır.

Lazer bilgi etiketi

Bu yazıcıya şekildeki gibi bir lazer uyarı etiketi yapıştırılmış olabilir:

Enerji tüketimi

Ürünün güç tüketimi

Aşağıdaki tabloda ürünün güç tüketim özellikleri açıklanmaktadır.

Not: Bazı modlar ürününüzde bulunmuyor olabilir.

Mod

Açıklama

Güç Tüketimi (Watt)

Yazdırma

Ürün, elektronik girişlerden basılı kopya çıktılarını oluşturuyor.

500

Kopyalama

Ürün özgün basılı belgelerden basılı kopya çıktısı oluşturuyor.

NA

Tarama

Ürün basılı kopya belgelerini tarıyor.

NA

Hazır

Ürün yazdırma işi bekliyor.

12

Power Saver

Ürün güç tasarruf modunda.

11

Kapalı

Ürün prize takılı ama güç düğmesi kapalı.

NA


Önceki tablodaki güç tüketim seviyeleri zaman göre ortalama değerleri göstermektedir. Anlık güç tüketimi ortalama değerlerin oldukça üzerinde olabilir.

Değerler değiştirilebilir. Geçerli değerler için, bkz: www.lexmark.com.

Enerji Tasarrufu

Bu ürün, Enerji Tasarrufu adı verilen bir enerji tasarruf moduyla tasarlanmıştır. Enerji Tasarrufu Modu, Uyku Modu'nun eşdeğeridir. Enerji Tasarrufu Modu, yazıcının uzun süre çalıştırılmadığı dönemlerde enerji tüketimini azaltarak enerji tasarrufu sağlar. Enerji Tasarrufu Modu, Enerji Tasarrufu Zamanaşımı olarak bilinen belirli bir süre kullanılmadığında otomatik olarak devreye girer.

Bu ürünün varsayılan Enerji Tasarrufu Zamanaşımı (dakika):

30


Yapılandırma menüleri kullanılarak, Enerji Tasarrufu Zamanaşımı 1 dakika ile 240 dakika arasında değiştirilebilir. Enerji Tasarrufu Zamanaşımının düşük bir değere ayarlanması enerji tüketimini azaltabilir, ama ürünün yanıt süresini uzatabilir. Enerji Tasarrufu zamanaşımının yüksek bir değere ayarlanması daha hızlı yanıt almanızı sağlar, ancak daha fazla enerji kullanılmasına neden olabilir.

Kapalı modu

Bu üründe, ürünün tamamen kapalıyken harcadığı güçle kıyasla az miktarda güç tüketen kapalı modu varsa, güç kaynağı kablosunu prizden çekin.

Toplam enerji kullanımı

Ürünün toplam enerji kullanımının hesaplanması bazen yararlı olabilir. Güç tüketimi değerlerinin Watt ölçü birimine göre sağlanmış olması nedeniyle, enerji kullanımını hesaplarken, güç tüketimi ürünün tüm modlarda geçirdiği süre ile çarpılmalıdır. Ürünün toplam enerji kullanımı, tüm modların enerji kullanımının toplamıdır.

Kablosuz cihazlar için düzenleyici bildirimler

Bu bölüm transmitter, kablosuz ağ kartları veya yakınlık kart okuyucuları gibi kablosuz ürünlere ve bunlarla sınırlı kalmaksızın benzr ürünlere ilişkin düzenleyici bilgiler içerir.

Radyo frekans radyasyonuna maruz kalma

Bu aygıtın ışın yayma gücü, FCC ve diğer düzenleyici organların radyo frekansına maruz kalma sınırlarının çok altındadır. FCC’nin ve diğer düzenleyici bildirimlerin radyo frekansına maruz kalma gereksinimlerini karşılayabilmek için, anten ile bu aygıtı kullanacak kişiler arasında en az 20 cm (8 inç) aralık bırakılmalıdır.

Avrupa Birliğindeki kullanıcılar için uyarı

CE ibaresini taşıyan ürünler, Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin belirli voltaj sınırları içinde ve radyo donanımları ve telekomünikasyon terminal donanımlarında kullanılmak üzere tasarlanmış elektrikli donanımların elektromanyetik uyumluluğu ve güvenliği ile ilgili yasaların birbirlerine yakınlaştırılması ve uyumlulaştırılması ile ilgili 2004/108/EC, 2006/95/EC ve 1999/5/EC sayılı AB Konseyi direktiflerinin koruma gereklilikleriyle uyumludur.

Bu Uyumluluk CE ibaresiyle belirtilmektedir.

Bu ürünün imalatçısı: Lexmark International, Inc., 740 West New Circle Road, Lexington, KY, 40550 ABD. Yetkili temsilcisi: Lexmark International Technology Hungária Kft., 8 Lechner Ödön fasor, Millennium Tower III, 1095 Budapeşte MACARİSTAN, Direktiflerin şartlarına uygunluk beyanı talep üzerine Yetkili Temsilciden edinilebilir.

Bu ürün, B Sınıfı EN 55022 ve EN 60950 sayılı güvenlik şartlarına uygundur.

2.4GHz Kablosuz LAN seçeneği ile donatılmış ürünler, Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin belirli voltaj sınırları içinde ve radyo donanımları ve telekomünikasyon terminal donanımlarında kullanılmak üzere tasarlanmış elektrikli donanımların elektromanyetik uyumluluğu ve güvenliği ile ilgili yasaların birbirlerine yakınlaştırılması ve uyumlulaştırılması ile ilgili 2004/108/EC, 2006/95/EC ve 1999/5/EC sayılı AB Konseyi direktiflerinin koruma gereklilikleriyle uyumludur.

Bu Uyumluluk CE ibaresiyle belirtilmektedir.

Tüm AB ve EFTA ülkelerinde kullanımına izin verilmektedir, ama yalnızca kapalı mekanlarda kullanılabilir.

Bu ürünün imalatçısı: Lexmark International, Inc., 740 West New Circle Road, Lexington, KY, 40550 ABD. Yetkili temsilcisi: Lexmark International Technology Hungária Kft., 8 Lechner Ödön fasor, Millennium Tower III, 1095 Budapeşte MACARİSTAN, Direktiflerin şartlarına uygunluk beyanı talep üzerine Yetkili Temsilciden edinilebilir.

Česky

Společnost Lexmark International, Inc. tímto prohlašuje, že výrobek tento výrobek je ve shodě se základními požadavky a dalšími příslušnými ustanoveními směrnice 1999/5/ES.

Dansk

Lexmark International, Inc. erklærer herved, at dette produkt overholder de væsentlige krav og øvrige relevante krav i direktiv 1999/5/EF.

Deutsch

Hiermit erklärt Lexmark International, Inc., dass sich das Gerät dieses Gerät in Übereinstimmung mit den grundlegenden Anforderungen und den übrigen einschlägigen Bestimmungen der Richtlinie 1999/5/EG befindet.

Ελληνική

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ Η LEXMARK INTERNATIONAL, INC. ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΟΥΣΙΩΔΕΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 1999/5/ΕΚ.

English

Hereby, Lexmark International, Inc., declares that this type of equipment is in compliance with the essential requirements and other relevant provisions of Directive 1999/5/EC.

Español

Por medio de la presente, Lexmark International, Inc. declara que este producto cumple con los requisitos esenciales y cualesquiera otras disposiciones aplicables o exigibles de la Directiva 1999/5/CE.

Eesti

Käesolevaga kinnitab Lexmark International, Inc., et seade see toode vastab direktiivi 1999/5/EÜ põhinõuetele ja nimetatud direktiivist tulenevatele muudele asjakohastele sätetele.

Suomi

Lexmark International, Inc. vakuuttaa täten, että tämä tuote on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja muiden sitä koskevien direktiivin ehtojen mukainen.

Français

Par la présente, Lexmark International, Inc. déclare que l'appareil ce produit est conforme aux exigences fondamentales et autres dispositions pertinentes de la directive 1999/5/CE.

Magyar

Alulírott, Lexmark International, Inc. nyilatkozom, hogy a termék megfelel a vonatkozó alapvetõ követelményeknek és az 1999/5/EC irányelv egyéb elõírásainak.

Íslenska

Hér með lýsir Lexmark International, Inc. yfir því að þessi vara er í samræmi við grunnkröfur og aðrar kröfur, sem gerðar eru í tilskipun 1999/5/EC.

Italiano

Con la presente Lexmark International, Inc. dichiara che questo questo prodotto è conforme ai requisiti essenziali ed alle altre disposizioni pertinenti stabilite dalla direttiva 1999/5/CE.

Latviski

Ar šo Lexmark International, Inc. deklarē, ka šis izstrādājums atbilst Direktīvas 1999/5/EK būtiskajām prasībām un citiem ar to saistītajiem noteikumiem.

Lietuvių

Šiuo Lexmark International, Inc. deklaruoja, kad šis produktas atitinka esminius reikalavimus ir kitas 1999/5/EB direktyvos nuostatas.

Malti

Bil-preżenti, Lexmark International, Inc., jiddikjara li dan il-prodott huwa konformi mal-ħtiġijiet essenzjali u ma dispożizzjonijiet oħrajn relevanti li jinsabu fid-Direttiva 1999/5/KE.

Nederlands

Hierbij verklaart Lexmark International, Inc. dat het toestel dit product in overeenstemming is met de essentiële eisen en de andere relevante bepalingen van richtlijn 1999/5/EG.

Norsk

Lexmark International, Inc. erklærer herved at dette produktet er i samsvar med de grunnleggende krav og øvrige relevante krav i direktiv 1999/5/EF.

Polski

Niniejszym Lexmark International, Inc. oświadcza, że niniejszy produkt jest zgodny z zasadniczymi wymogami oraz pozostałymi stosownymi postanowieniami Dyrektywy 1999/5/EC.

Português

A Lexmark International Inc. declara que este este produto está conforme com os requisitos essenciais e outras disposições da Diretiva 1999/5/CE.

Slovensky

Lexmark International, Inc. týmto vyhlasuje, že tento produkt spĺňa základné požiadavky a všetky príslušné ustanovenia smernice 1999/5/ES.

Slovensko

Lexmark International, Inc. izjavlja, da je ta izdelek v skladu z bistvenimi zahtevami in ostalimi relevantnimi določili direktive 1999/5/ES.

Svenska

Härmed intygar Lexmark International, Inc. att denna produkt står i överensstämmelse med de väsentliga egenskapskrav och övriga relevanta bestämmelser som framgår av direktiv 1999/5/EG.


LEXMARK YAZILIMI SINIRLI GARANTİ VE LİSANS SÖZLEŞMESİ

LÜTFEN BU ÜRÜNÜ KULLANMADAN ÖNCE DİKKATLİCE OKUYUN: BU ÜRÜNÜ KULLANARAK, BU YAZILIM SINIRLI GARANTİSİ VE LİSANS SÖZLEŞMESİNİN TÜM HÜKÜM VE KOŞULLARININ BAĞLAYICILIĞINI KABUL ETMİŞ OLURSUNUZ. BU YAZILIM SINIRLI GARANTİSİ VE LİSANS SÖZLEŞMESİNİN HÜKÜMLERİNİ KABUL ETMİYORSANIZ, KULLANILMAMIŞ ÜRÜNÜ HEMEN İADE EDİN VE ÖDEDİĞİNİZ MİKTARIN GERİ ÖDENMESİNİ İSTEYİN. BU ÜRÜNÜ BAŞKA TARAFLARIN KULLANIMINA SUNMAK İÇİN YÜKLÜYORSANIZ, SÖZ KONUSU KULLANICILARA BU ÜRÜNÜ KULLANMALARI DURUMUNDA BU HÜKÜMLERİ KABUL ETMİŞ OLDUKLARINI BİLDİRMEYİ KABUL EDERSİNİZ.

LEXMARK YAZILIM LİSANS SÖZLEŞMESİ

Bu Lisans Sözleşmesi ("Yazılım Lisans Sözleşmesi"), sizinle (bir birey veya tek bir tüzel varlık olarak) Lexmark International, Inc. arasında yapılan yasal bir sözleşmedir. ("Lexmark"), Lexmark ürününüz veya Yazılım Programınız sizinle Lexmark ya da tedarikçileri arasında yapılmış yazılı bir yazılım lisans sözleşmesine tabi olmadığı sürece, Lexmark'ta yüklü olan veya Lexmark tarafından sağlanan herhangi bir Yazılım Programını Lexmark ile bağlantılı olarak kullanmanızı belirler. "Yazılım Programı" kapsamında, Lexmark ürününüze dahil edilmiş, Lexmark ürününüzle birlikte verilmiş veya Lexmark ürününüzle birlikte kullanılacak olan, makinedeki okunabilir talimatlar, sesli/görsel içerik (örn. resimler ve kayıtlar) ve ilişkili ortamlar, basılı materyaller ve elektronik belgeler yer alır.

  1. YAZILIM SINIRLI GARANTİSİ BİLDİRİMİ. Lexmark, garanti süresi boyunca normal kullanım koşullarında, Yazılım Programının (varsa) bulunduğu ortamda (örn. disket veya kompakt disk) malzeme ve işçilik kusurlarının bulunmadığını garanti eder. Garanti süresi doksan (90) gün olup Yazılım Programının orijinal son kullanıcıya teslim edildiği gün başlar. Bu sınırlı garanti yalnızca Lexmark'tan veya Yetkili bir Lexmark Bayisi ya da Dağıtımcısından yeni satın alınan Yazılım Programı ortamı için geçerlidir. Lexmark, ortamın bu sınırlı garantiye uymadığını belirlemesi durumunda Yazılım Programını değiştirecektir.

  2. SORUMLULUK REDDİ VE GARANTİ SINIRLAMASI. BU YAZILIM LİSANS SÖZLEŞMESİNDE SAĞLANANLAR DIŞINDA VE İLGİLİ YASALARIN İZİN VERDİĞİ ÖLÇÜLERDE, LEXMARK VE TEDARİKÇİLERİ, BAŞLIK, İHLAL ETMEME, TİCARİ DEĞERİ VEYA BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUĞU, VİRÜS OLMAMASI DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK KOŞULUYLA YAZILIM PROGRAMIYLA İLGİLİ DİĞER TÜM GARANTİ VE KOŞULLARI REDDEDEREK HERHANGİ BİR AÇIK VEYA ZIMNİ GARANTİ VERMEKSİZİN YAZILIM PROGRAMINI "OLDUĞU GİBİ" TEMİN ETMEKTEDİR. LEXMARK, TİCARİ DEĞERİ VEYA BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUĞU İLE İLGİLİ ZIMNİ TÜM GARANTİLERİ REDDETTİĞİ GİBİ, BU TÜR GARANTİLERİN SÜRESİNİ AÇIK YAZILIM SINIRLI GARANTİSİNİN 90 GÜNLÜK SÜRESİYLE SINIRLAR.

    İşbu Sözleşme, dönemden döneme yürürlükte olabilen ve Lexmark için hariç tutulamaz veya değiştirilemez nitelikte garanti ya da koşulları ima eden veya Lexmark'a bu tür nitelikte zorunluluklar yükleyen belirli yasa hükümleriyle birlikte okunmalıdır. Bu tür hükümlerin geçerli olması durumunda, Lexmark gerçekleştirebildiği ölçüde, bu hükümleri reddetmeye yönelik sorumluluğunu şunlardan biriyle sınırlar: Yazılım Programının yedek kopyasını sağlama veya Yazılım Programı için ödenen meblağı geri ödeme.

    Yazılım Programı, Lexmark'tan bağımsız üçüncü tarafların barındırdığı ve çalıştırdığı başka yazılım uygulamalarının ve/veya Internet web sayfalarının Internet bağlantılarını içerebilir. Lexmark'ın bu tür yazılım uygulamalarının ve/veya Internet web sayfalarının barındırması, performansı, işletimi, bakımı ya da içeriğiyle ilgili olarak herhangi bir şekilde sorumlu tutulamayacağını bilir ve kabul edersiniz.

  3. TELAFİ YOLU SINIRLAMASI. İLGİLİ YASALARIN İZİN VERDİĞİ ÖLÇÜDE, LEXMARK'IN BU YAZILIM LİSANS SÖZLEŞMESİ KAPSAMINDAKİ TÜM YÜKÜMLÜLÜKLERİ, BU YAZILIM PROGRAMI İÇİN ÖDENEN MEBLAĞIN 5 ABD DOLARI (VEYA YEREL PARA BİRİMİNDEKİ KARŞILIĞI) FAZLASIYLA AÇIKÇA SINIRLIDIR. BU YAZILIM LİSANS SÖZLEŞMESİ KAPSAMINDA HERHANGİ BİR İHTİLAF GERÇEKLEŞMESİ DURUMUNDA, LEXMARK BU TUTARLARDAN BİRİNİ ÖDEYEREK TELAFİ EDER VE BU ÖDEMENİN ARDINDAN LEXMARK SİZE YÖNELİK BAŞKA HERHANGİ BİR ZORUNLULUK VEYA YÜKÜMLÜLÜĞÜ KABUL ETMEZ.

    LEXMARK, TEDARİKÇİLERİ, YAN KURULUŞLARI VEYA PERAKENDECİLERİ, BU GİBİ HASARLARIN GERÇEKLEŞME OLASILIĞINA KARŞI UYARILMIŞ DAHİ OLSA, GARANTİ VEYA SÖZLEŞME İHLALİ, HAKSIZ MUAMELE (İHMAL VE DİĞER DURUMLAR DA DAHİL OLMAK ÜZERE) VEYA ÜÇÜNCÜ TARAF İDDİASINI ESAS ALARAK YAPTIĞINIZ İDDİALARDAN (SÖZ KONUSU HASARIN HARİÇ TUTULMASININ YASAL OLARAK GEÇERSİZ OLDUĞUNUN TESPİT EDİLDİĞİ DURUMLAR DIŞINDA) İDDİANIN NE OLDUĞU DİKKATE ALINMAKSIZIN, HERHANGİ BİR ÖZEL, ARIZİ, DOLAYLI, ÖRNEK, CEZAİ VEYA SONUÇ NİTELİĞİNDEKİ ZARARLARDAN (KAR VEYA GELİR KAYBI, TASARRUF KAYBI, VERİ VEYA KAYIT KULLANIMINDA GERÇEKLEŞEBİLECEK KESİNTİ, KAYIP, TUTARSIZLIK YA DA ZARAR, ÜÇÜNCÜ TARAFLARIN ŞİKAYETLERİ VEYA GERÇEK VEYA MADDİ MALLARDA OLUŞABİLECEK ZARAR, YAZILIM PROGRAMININ KULLANIMINDAN VEYA KULLANILAMAMASINDAN YA DA BU YAZILIM LİSANS SÖZLEŞMESİNİN HERHANGİ BİR HÜKMÜNDEN KAYNAKLANABİLECEK GİZLİLİK KAYBI DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI KALMAMAK KOŞULUYLA) HERHANGİ BİR DURUMDA SORUMLU TUTULAMAZ. YUKARIDA BELİRTİLEN TELAFİLER GERÇEK AMAÇLARINI KARŞILAMASA DA, ÖNCEKİ SINIRLAMALAR GEÇERLİ OLUR.

  4. ABD EYALET YASALARI. Bu Sınırlı Yazılım Garantisi size belirli yasal haklar vermektedir. Ayrıca eyaletten eyalete değişen başka yasal haklarınız da olabilir. Bazı eyaletler zımni bir garantinin süresinin sınırlanmasına veya arızi veya sonuç niteliğindeki zararların hariç tutulmasına veya sınırlanmasına izin vermemektedir, bu nedenle yukarıdaki sınırlamalar sizin için geçerli olmayabilir.

  5. LİSANS VERME. Lexmark, bu Lisans Sözleşmesi'nin tüm hüküm ve koşullarına uymanız şartıyla size şu hakları verir:

    1. Kullanım. Yazılım Programının bir (1) kopyasını kullanabilirsiniz. "Kullanım" terimiyle, Yazılım Programının saklanması, yüklenmesi, çalıştırılması veya görüntülenmesi ifade edilmektedir. Lexmark, size eşzamanlı kullanım için Yazılım Programının lisansını vermiştir, yetkilendirilmiş kullanıcı sayısını, Lexmark ile aranızdaki sözleşmede belirtilen sayıyla sınırlamanız gerekir. Birden çok bilgisayarda kullanmak üzere Yazılım Programının bileşenlerini ayıramazsınız. Yazılım Programı tarafından normal olarak oluşturulan veya Yazılım programının sonucunda ortaya çıkan bilgisayar ekranlarında görüntülenen herhangi bir ticari marka, ticari ad, ticari takdim şekli veya fikri mülkiyet uyarısının görünümünü geçersiz kılma, değiştirme, ortadan kaldırma, gizleme veya bunların vurgusunu kaldırma etkisi oluşturacak şekilde tamamen veya kısmen kullanmamayı kabul edersiniz.

    2. Kopyalama. Kopyada orijinal Yazılım Programının mülkiyet hakkı uyarılarının tamamı bulunması şartıyla, yalnızca yedekleme, arşivleme veya yükleme amaçlarıyla Yazılım Programının tek bir (1) kopyasını yapabilirsiniz. Yazılım Programını herhangi bir genel veya dağıtılan ağa kopyalayabilirsiniz.

    3. Hakların Muhafazası. Tüm yazı tipleri de dahil olmak üzere Yazılım Programı, Lexmark International, Inc. ve/veya tedarikçilerinin mülkiyetinde olup telif hakkı bu firma ve/veya tedarikçilerine aittir. Lexmark, bu Lisans Sözleşmesinde size açıkça verilmemiş tüm hakları saklı tutar.

    4. Freeware. Bu Sözleşmesinin hüküm ve koşullarına rağmen, üçüncü taraflarca genel lisans kapsamında sağlanmış, yazılımı oluşturan Yazılım Programının tümünün veya herhangi bir kısmının ("Freeware") lisansı, bu Freeware ile birlikte sağlanan yazılım lisans sözleşmesinin hüküm ve koşullarına tabi olarak, indirme sırasında ayrı bir sözleşme, sıkıca paketlenmiş lisans veya elektronik lisans koşulları şeklinde size verilmiştir. Sizin Freeware kullanım şartlarınız tamamen bu lisansların hüküm ve koşullarınca belirlenir.

  6. AKTARIM. Yazılım Programını başka bir son kullanıcıya aktarabilirsiniz. Aktarımlara tüm yazılım bileşenleri, ortamlar, basılı malzemeler ve bu Lisans Sözleşmesi dahil edilmelidir ve siz bu noktadan itibaren Yazılım Programının kopyalarını saklayamazsınız. Aktarım, konsinye gibi dolaylı bir aktarım olamaz. Aktarımdan önce, aktarılan Yazılım Programını alan son kullanıcının tüm bu Lisans Sözleşmesi hükümlerini kabul etmesi gerekir. Yazılım Programının aktarımından sonra, lisansınız otomatik olarak feshedilir. Bu Yazılım Lisans Sözleşmesinin sağladığı ölçüler dışında, Yazılım Programını kiralayamaz, atayamaz veya Yazılım Programının alt lisansını sağlayamazsınız ve bu yöndeki tüm girişimleriniz geçersiz sayılacaktır.

  7. YÜKSELTMELER. Yükseltme olarak tanımlanan bir Yazılım Programını kullanmak için, öncelikle Lexmark tarafından yükseltmeye uygun olarak tanımlanmış orijinal Yazılım Programının lisansını almanız gerekir. Yükseltmenin ardından, yükseltmeye uygunluk sağlayan orijinal Yazılım Programını artık kullanamazsınız.

  8. TERS MÜHENDİSLİK SINIRLAMASI. Birlikte çalışabilirlik, hata düzeltme ve güvenlik testi amaçlarıyla ilgili yasanın açıkça izin verdiği ölçüler dışında, Yazılım Programını değiştiremez, şifresini çözemez, çeviremez, Yazılım Programının ters mühendisliğini, ters montajını veya ters derlemesini yapamazsınız. Bu yasal haklara sahipseniz, ters mühendislik, ters montaj veya ters derleme yapmak istediğinizi yazılı olarak Lexmark'a bildirirsiniz. Yazılım Programının yasal kullanımı için gerekli olmadıkça, Yazılım Programının şifresini çözemezsiniz.

  9. EK YAZILIM. Lexmark, güncelleme veya tamamlayıcı uygulamalarla birlikte başka hükümler sağlamadıkça, bu Lisans Sözleşmesi, Lexmark tarafından sağlanan orijinal Yazılım Programına yapılan güncellemeler veya tamamlayıcı uygulamalar için geçerlidir.

  10. SÜRE. Bu Lisans Sözleşmesi, feshedilmediği veya reddedilmediği sürece geçerlidir. Tüm değişiklikleri, belgeleri ve birleştirilmiş kısımlarıyla birlikte Yazılım Programının tüm kopyalarını imha ederek istediğiniz zaman bu lisansı reddedebilir veya feshedebilirsiniz. Lexmark, bu Lisans Sözleşmesinin herhangi bir hükmüne uymadığınızı fark ettikten sonra lisansınızı feshedebilir. Lisans feshinden sonra, tüm değişiklikleri, belgeleri ve birleştirilmiş kısımlarını da içerecek şekilde Yazılım Programının tüm kopyalarını imha etmeyi kabul edersiniz.

  11. VERGİLER. Herhangi bir sınırlama olmaksızın, bu Sözleşmeden veya Yazılım Programını kullanmanızdan kaynaklanan tüm mal ve hizmet ve kişisel mülkiyet vergileri dahil tüm vergilerin ödemesinden sorumlu olmayı kabul edersiniz.

  12. EYLEM SINIRLAMASI. Ne şekilde olursa olsun, ilgili yasa kapsamında sağlanmadığı sürece bu Sözleşmeden kaynaklanan herhangi bir eylem, ortaya çıktıktan sonra iki yıldan fazla süre geçmesinin ardından herhangi bir tarafça ortaya koyulamaz.

  13. İLGİLİ YASA. Bu Sözleşme, Commonwealth of Kentucky, ABD yasalarınca yönetilir. Herhangi bir yetki alanında seçilen yasal kurallar geçerli değildir. Uluslararası Mal Satış Sözleşmelerine ilişkin BM Konvansiyonu geçerli değildir.

  14. BİRLEŞİK DEVLETLER HÜKÜMETİ İÇİN SINIRLI HAKLAR. Yazılım Programı tamamen özel masrafla geliştirilmiştir. Birleşik Devletler Hükümetinin Yazılım Programını kullanma hakları, bu Sözleşmede belirtildiği ve DFARS 252.227-7014 ve FAR hükümlerince (ya da başka bir eşdeğer kuruluş düzenlemesi veya sözleşme hükmünce) kısıtlandığı gibidir.

  15. VERİ KULLANIM İZNİ. Lexmark'ın, yan kuruluşlarının ve firmalarının, Yazılım Programına yönelik olarak gerçekleştirilen ve sizin istediğiniz destek hizmetleriyle ilgili sağladığınız bilgileri toplayıp kullanabileceğini kabul edersiniz. Lexmark, bu hizmetleri sağlamak için gerekli ölçüler dışında, kişisel olarak kimliğinizi açıklayacak şekilde bu bilgileri kullanmamayı kabul eder.

  16. İHRACAT KISITLAMALARI. (a) İlgili ihracat yasalarının ihlal edilmesi yoluyla Yazılım Programının veya doğrudan bir ürünü dolaylı veya doğrudan satın alamaz, sevk edemez, aktaramaz veya yeniden ihraç edemez ya da (b) Yazılım Programının nükleer, kimyasal veya biyolojik silah yayılması dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak koşuluyla ihracat yasalarının yasakladığı amaçlar için kullanılmasına izin veremezsiniz.

  17. ELEKTRONİK OLARAK SÖZLEŞMENİN KABULÜ. Siz ve Lexmark bu Lisans Sözleşmesini elektronik olarak oluşturmayı kabul etmektesiniz. Başka bir deyişle, bu sayfadaki "Kabul Ediyorum" veya "Evet" düğmesini tıklatarak ya da bu ürünü kullanarak, bu Lisans Sözleşmesinin hüküm ve koşullarını kabul ettiğinizi ve bunu Lexmark ile bir sözleşme "imzalamak" amacıyla yaptığınızı onaylamış olursunuz.

  18. SÖZLEŞME KAPASİTESİ VE YETKİSİ. Bu Lisans Sözleşmesini imzaladığınız anda yasal erginlik yaşında olduğunuzu ve varsa, işveren veya müdürünüzün gerektiği şekilde size bu sözleşmeye girme yetkisi verdiğini belirtmiş olursunuz.

  19. TÜM SÖZLEŞME. Bu Lisans Sözleşmesi, Yazılım Programıyla ilgili olarak Lexmark ile sizin aranızdaki tüm sözleşmeyi (Yazılım Programına dahil edilen bu Lisans Sözleşmesindeki ekleme ve düzeltmeler dahil) temsil eder. Burada aksi belirtilmediği sürece, bu hüküm ve koşullar, bu Yazılım Programıyla ilgili tüm önceki veya eşzamanlı sözlü ya da yazılı iletişimleri, önerileri ve temsilleri veya bu Lisans Sözleşmesinin kapsadığı diğer konuları geçersiz kılar (dışarıdan gelen bu hükümler, bu Lisans Sözleşmesinin hükümleriyle, Yazılım Programını kullanımınıza yönelik olarak Lexmark ile sizin tarafınızdan imzalanan başka bir yazılı sözleşmenin hükümleriyle ihtilaf oluşturmadığı ölçüler dışında). Destek hizmetlerine yönelik Lexmark ilke ve programlarının bu Lisans Sözleşmesiyle ihtilaf oluşturması durumunda, bu Lisans Sözleşmesinin hükümleri geçerli olur.

MICROSOFT CORPORATION NOTICES

  1. This product may incorporate intellectual property owned by Microsoft Corporation. The terms and conditions upon which Microsoft is licensing such intellectual property may be found at http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=52369.

  2. This product is based on Microsoft Print Schema technology. You may find the terms and conditions upon which Microsoft is licensing such intellectual property at http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=83288.

ADOBE SYSTEMS INCORPORATED BİLDİRİMİ

Adobe Systems Incorporated tarafından geliştirilmiş Flash®, Flash® Lite™ ve/veya Reader® teknolojisi içerir

Bu ürün, Adobe Systems Incorporated lisanslı Adobe® Flash® oynatıcı yazılımı lisansı içerir, Copyright © 1995-2007 Adobe Macromedia Software LLC. Tüm hakları saklıdır. Adobe, Reader ve Flash, Adobe Systems Incorporated'ın ticari markalarıdır.