Merknader

Produktinformation

Produktnavn:

Lexmark E460dn, Lexmark E460dw, Lexmark E462dtn

Maskintype:

4513

Modell(er):

630, 63W, 6EW

Utgivelsesmerknad

Januar 2010

Det følgende avsnittet gjelder ikke i land der slike bestemmelser er i strid med gjeldende lovgivning. LEXMARK INTERNATIONAL, INC. LEVERER DENNE PUBLIKASJONEN "SOM DEN ER", UTEN GARANTIER AV NOE SLAG, VERKEN EKSPLISITT ELLER IMPLISITT, INKLUDERT, MEN IKKE BEGRENSET TIL, IMPLISITTE GARANTIER OM SALGBARHET ELLER EGNETHET TIL ET BESTEMT FORMÅL. Enkelte land tillater ikke fraskrivelse av eksplisitt eller implisitt garantiansvar i visse transaksjoner. Denne erklæringen gjelder derfor kanskje ikke for deg.

Denne publikasjonen kan inneholde tekniske unøyaktigheter eller typografiske feil. Informasjonen i dette dokumentet endres regelmessig, og disse endringene vil bli tatt med i senere utgaver. Forbedringer eller endringer i produktene eller programmene som beskrives, kan gjennomføres når som helst.

Henvisninger i denne publikasjonen til produkter, programmer eller tjenester innebærer ikke at produsenten har til hensikt å gjøre disse tilgjengelige i alle land der produsenten er representert. Eventuelle henvisninger til et produkt, et program eller en tjeneste innebærer ikke at bare det produktet, det programmet eller den tjenesten kan brukes. Alle tilsvarende produkter, programmer og tjenester som ikke krenker noen immaterielle rettigheter, kan brukes i stedet. Evaluering og verifisering av drift sammen med andre produkter, programmer og tjenester, bortsett fra de som uttrykkelig er angitt av produsenten, er brukerens ansvar.

Hvis du vil ha informasjon om brukerstøtte fra Lexmark, kan du gå til http://support.lexmark.com.

Hvis du vil ha informasjon om rekvisita og nedlastinger, kan du gå til www.lexmark.no.

Hvis du ikke har tilgang til Internett, kan du kontakte Lexmark via vanlig post:

Lexmark International, Inc.

Bldg 004-2/CSC

740 New Circle Road NW

Lexington, KY 40550

USA

© 2010 Lexmark International, Inc.

Med enerett.

UNITED STATES GOVERNMENT RIGHTS

This software and any accompanying documentation provided under this agreement are commercial computer software and documentation developed exclusively at private expense.

Varemerker

Lexmark, Lexmark med rutermerket og MarkVision er varemerker for Lexmark International, Inc., som er registrert i USA og/eller andre land.

PrintCryption er et varemerke for Lexmark International, Inc.

Mac og Mac-logoen er varemerker for Apple Inc,. som er registrert i USA og andre land.

PCL® er et registrert varemerke for Hewlett-Packard Company. PCL er en betegnelse fra Hewlett-Packard Company på et sett med skriverkommandoer (språk) og funksjoner som hører til selskapets skriverprodukter. Denne skriveren skal være kompatibel med PCL-språket. Dette betyr at skriveren gjenkjenner PCL-kommandoer som brukes i ulike brukerprogrammer, og at skriveren emulerer funksjonene som tilsvarer kommandoene.

Alle andre varemerker tilhører de respektive innehaverne.

Merknad om modulkomponenter

Trådløst utstyrte modeller inneholder følgende modulkomponent(er):

Lexmark-forskrifter, type/modell LEX-M04-001; FCC ID:IYLLEXM04001; IC:2376A-M04001

Støynivåer

Målingene nedenfor er utført i samsvar med ISO 7779 og rapportert i overensstemmelse med ISO 9296.

Merk: Det er ikke sikkert at alle modusene gjelder for ditt produkt.

Gjennomsnittlig lydtrykk på 1 meter, dBA

Utskrift

53 dBA

Klar

I/T


Verdiene i tabellen kan endres. Se www.lexmark.no for eventuell oppdatert informasjon.

WEEE-direktiv (Waste of Electrical and Electronic Equipment)

WEEE-logoen representerer bestemte resirkuleringsprogrammer og -fremgangsmåter for elektroniske produkter innenfor EU. Vi anbefaler resirkulering av våre produkter. Hvis du vil vite mer om resirkulering, kan du besøke Lexmarks hjemmeside på www.lexmark.no, der du kan finne telefonnummeret til nærmeste forhandler.

Følsomhet overfor statisk elektrisitet

Dette symbolet identifiserer komponenter som er følsomme for statisk elektrisitet. Du må ikke ta på områdene i nærheten av disse symbolene uten å først ta på skriverens metallkabinett.

ENERGY STAR

Ethvert Lexmark-produkt som er merket med ENERGY STAR-symbolet på selve produktet eller på oppstartskjermbildet, er sertifisert til å være i samsvar med ENERGY STAR-kravene til Environmental Protection Agency (EPA), slik produktet var konfigurert da det ble levert av Lexmark.

Temperaturinformasjon

Romtemperatur

16–32 °C (60–90 °F)

Leverings- og oppbevaringstemperatur

-20–40 °C (-4–104 °F)


Lasermerknad

Skriveren er sertifisert i USA for samsvar med kravene i DHHS 21 CFR, underkapittel J for laserprodukter av klasse I (1), og er andre steder sertifisert som et klasse I-laserprodukt som samsvarer med kravene i IEC 60825-1.

Laserprodukter av klasse I anses ikke som helseskadelige. Skriveren inneholder en intern laser av klasse IIIb (3b) som nominelt er en 7 milliwatt galliumarsenid-laser, og som opererer i bølgelengder på 655-675 nanometer. Lasersystemet og skriveren er utformet slik at det menneskelige øyet ikke utsettes for laserstråling utover nivået i klasse I under normal drift, vedlikehold eller foreskrevet service.

Laserveiledningsetikett

Skriveren kan være merket med en etikett med lasermerknader, som vist på illustrasjonen:

Strømforbruk

Produktets strømforbruk

Tabellen viser strømforbruket til maskinen.

Merk: Det er ikke sikkert at alle modusene gjelder for ditt produkt.

Modus

Beskrivelse

Strømforbruk (watt)

Utskrift

Maskinen genererer trykt materiale fra elektroniske signaler.

500

Kopiering

Maskinen genererer trykt materiale fra trykte originaler.

I/T

Skanning

Maskinen skanner trykte dokumenter.

I/T

Klar

Maskinen venter på en utskriftsjobb.

12–14

Strømsparing

Maskinen er i strømsparingsmodus.

11–13

Av

Maskinen er koblet til et strømuttak, men er slått av.

0


Strømforbruksnivåene i tabellen er basert på registrert gjennomsnittlig strømforbruk. Momentaneffekter kan være betydelig høyere enn gjennomsnittlig forbruk.

Verdiene i tabellen kan endres. Se www.lexmark.no for eventuell oppdatert informasjon.

Strømsparer

Dette produktet er utviklet med en strømsparingsmodus som kalles Strømsparer. Strømsparermodus har samme effekt som dvalemodus. Strømsparermodus sparer strøm ved å redusere strømforbruket når skriveren ikke brukes over lengre tid. Strømsparermodus aktiveres automatisk når produktet ikke har vært i bruk i en angitt tidsperiode, kalt tidsavbrudd for strømsparer.

Fabrikkoppsettet for tidsavbrudd for strømsparer for dette produktet (i minutter):

30


Ved hjelp av konfigurasjonsmenyene kan tidsavbruddet for strømsparer endres mellom ett og 240 minutter. Hvis du angir en lav verdi for tidsavbruddet for strømsparer, reduseres strømforbruket, men produktets responstid kan øke. Hvis du angir en høy verdi for tidsavbruddet for strømsparer, opprettholder du rask responstid, men det brukes mer strøm.

Av-modus

Hvis maskinen har en av-modus der den bruker litt strøm, må den kobles fra strømuttaket for at den overhodet ikke skal bruke strøm.

Totalt energiforbruk

Det kan være nyttig å beregne energiforbruket til maskinen. Strømforbruket angis i watt, og må derfor multipliseres med den tiden maskinen er i de forskjellige modusene for å gi det totale energiforbruket. Det totale energiforbruket til maskinen er summen av energiforbruket i hver modus.

Samsvar med EU-direktiver

Dette produktet er i samsvar med krav til beskyttelse i EU-direktiver 2004/108/EF og 2006/95/EF om tilnærming og harmonisering av lovgivningen til medlemslandene i forbindelse med elektromagnetisk kompatibilitet og sikkerhet for elektronisk utstyr utformet for bruk innen bestemte spenningsgrenser.

Produsent av dette produktet er: Lexmark International, Inc., 740 West New Circle Road, Lexington, KY, 40550, USA. Autorisert representant er: Lexmark International Technology Hungária Kft., 8 Lechner Ödön fasor, Millennium Tower III, 1095 Budapest, UNGARN. En samsvarserklæring som følger kravene i direktivene, er tilgjengelig fra den autoriserte representanten på forespørsel.

Dette produktet oppfyller grenseverdiene for klasse B i EN 55022 og sikkerhetskravene til EN 60950.

Spesielle bestemmelser for trådløse produkter

Denne delen inneholder informasjon om spesielle bestemmelser for trådløse produkter med sendere, inkludert, men ikke begrenset til, trådløse nettverkskort og kortlesere.

Eksponering for stråling

Strålingen fra enheten er langt lavere enn grenseverdiene i FCC-reglene og reglene fra andre kontrollorganer. Det må være en avstand på minst 20 cm (8 tommer) mellom antennen og mennesker for at enheten skal oppfylle kravene som omhandler eksponering for radiofrekvensenergi i FCC-reglene og reglene fra andre kontrollorganer.

Merknad til brukere i EU

Produkter som er merket med CE-merket, er i samsvar med beskyttelseskravene i EU-rådets direktiver 2004/108/EF, 2006/95/EF og 1999/5/EF om tilnærming og harmonisering av medlemsstatenes lover vedrørende elektromagnetisk kompatibilitet, sikkerhet for elektrisk utstyr som er utformet for bruk innenfor bestemte spenningsgrenser, og radioutstyr og terminalutstyr for telekommunikasjon.

Samsvar indikeres av CE-merking.

Produsenten av dette produktet er Lexmark International, Inc., 740 West New Circle Road, Lexington, KY, 40550, USA. Den godkjente representanten er Lexmark International Technology Hungária Kft., 8 Lechner Ödön fasor, Millennium Tower III, 1095 Budapest, Ungarn. En erklæring om samsvar med kravene i direktivene er tilgjengelig fra den godkjente representanten.

Dette produktet tilfredsstiller klasse B-grensene i EN 55022 og sikkerhetskravene i EN 60950.

Produkter som er utstyrt med 2,4 GHz trådløst LAN (tilleggsutstyr), er i samsvar med beskyttelseskravene i EU-rådets direktiver 2004/108/EF, 2006/95/EF og 1999/5/EF om tilnærming og harmonisering av medlemsstatenes lover vedrørende elektromagnetisk kompatibilitet, sikkerhet for elektrisk utstyr som er utformet for bruk innenfor bestemte spenningsgrenser, og radioutstyr og terminalutstyr for telekommunikasjon.

Samsvar indikeres av CE-merking.

Bruk er tillatt i alle EU- og EFTA-land, men er begrenset til innendørs bruk.

Produsenten av dette produktet er Lexmark International, Inc., 740 West New Circle Road, Lexington, KY, 40550, USA. Den godkjente representanten er Lexmark International Technology Hungária Kft., 8 Lechner Ödön fasor, Millennium Tower III, 1095 Budapest, Ungarn. En erklæring om samsvar med kravene i direktivene er tilgjengelig fra den godkjente representanten.

Česky

Společnost Lexmark International, Inc. tímto prohlašuje, že výrobek tento výrobek je ve shodě se základními požadavky a dalšími příslušnými ustanoveními směrnice 1999/5/ES.

Dansk

Lexmark International, Inc. erklærer herved, at dette produkt overholder de væsentlige krav og øvrige relevante krav i direktiv 1999/5/EF.

Deutsch

Hiermit erklärt Lexmark International, Inc., dass sich das Gerät dieses Gerät in Übereinstimmung mit den grundlegenden Anforderungen und den übrigen einschlägigen Bestimmungen der Richtlinie 1999/5/EG befindet.

Ελληνική

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ Η LEXMARK INTERNATIONAL, INC. ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΟΥΣΙΩΔΕΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 1999/5/ΕΚ.

English

Hereby, Lexmark International, Inc., declares that this type of equipment is in compliance with the essential requirements and other relevant provisions of Directive 1999/5/EC.

Español

Por medio de la presente, Lexmark International, Inc. declara que este producto cumple con los requisitos esenciales y cualesquiera otras disposiciones aplicables o exigibles de la Directiva 1999/5/CE.

Eesti

Käesolevaga kinnitab Lexmark International, Inc., et seade see toode vastab direktiivi 1999/5/EÜ põhinõuetele ja nimetatud direktiivist tulenevatele muudele asjakohastele sätetele.

Suomi

Lexmark International, Inc. vakuuttaa täten, että tämä tuote on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja muiden sitä koskevien direktiivin ehtojen mukainen.

Français

Par la présente, Lexmark International, Inc. déclare que l'appareil ce produit est conforme aux exigences fondamentales et autres dispositions pertinentes de la directive 1999/5/CE.

Magyar

Alulírott, Lexmark International, Inc. nyilatkozom, hogy a termék megfelel a vonatkozó alapvetõ követelményeknek és az 1999/5/EC irányelv egyéb elõírásainak.

Íslenska

Hér með lýsir Lexmark International, Inc. yfir því að þessi vara er í samræmi við grunnkröfur og aðrar kröfur, sem gerðar eru í tilskipun 1999/5/EC.

Italiano

Con la presente Lexmark International, Inc. dichiara che questo questo prodotto è conforme ai requisiti essenziali ed alle altre disposizioni pertinenti stabilite dalla direttiva 1999/5/CE.

Latviski

Ar šo Lexmark International, Inc. deklarē, ka šis izstrādājums atbilst Direktīvas 1999/5/EK būtiskajām prasībām un citiem ar to saistītajiem noteikumiem.

Lietuvių

Šiuo Lexmark International, Inc. deklaruoja, kad šis produktas atitinka esminius reikalavimus ir kitas 1999/5/EB direktyvos nuostatas.

Malti

Bil-preżenti, Lexmark International, Inc., jiddikjara li dan il-prodott huwa konformi mal-ħtiġijiet essenzjali u ma dispożizzjonijiet oħrajn relevanti li jinsabu fid-Direttiva 1999/5/KE.

Nederlands

Hierbij verklaart Lexmark International, Inc. dat het toestel dit product in overeenstemming is met de essentiële eisen en de andere relevante bepalingen van richtlijn 1999/5/EG.

Norsk

Lexmark International, Inc. erklærer herved at dette produktet er i samsvar med de grunnleggende krav og øvrige relevante krav i direktiv 1999/5/EF.

Polski

Niniejszym Lexmark International, Inc. oświadcza, że niniejszy produkt jest zgodny z zasadniczymi wymogami oraz pozostałymi stosownymi postanowieniami Dyrektywy 1999/5/EC.

Português

A Lexmark International Inc. declara que este este produto está conforme com os requisitos essenciais e outras disposições da Diretiva 1999/5/CE.

Slovensky

Lexmark International, Inc. týmto vyhlasuje, že tento produkt spĺňa základné požiadavky a všetky príslušné ustanovenia smernice 1999/5/ES.

Slovensko

Lexmark International, Inc. izjavlja, da je ta izdelek v skladu z bistvenimi zahtevami in ostalimi relevantnimi določili direktive 1999/5/ES.

Svenska

Härmed intygar Lexmark International, Inc. att denna produkt står i överensstämmelse med de väsentliga egenskapskrav och övriga relevanta bestämmelser som framgår av direktiv 1999/5/EG.


LEXMARKS BEGRENSETE GARANTI OG LISENSAVTALE FOR PROGRAMVARE

LES DETTE GRUNDIG FØR DU BRUKER PRODUKTET: VED Å BRUKE DETTE PRODUKTET GODTAR DU AT DU BINDES AV ALLE BETINGELSENE I DENNE AVTALEN OM PROGRAMVARELISENS OG BEGRENSET GARANTI. HVIS DU IKKE GODTAR VILKÅRENE I DENNE AVTALEN OM PROGRAMVARELISENS OG BEGRENSET GARANTI, MÅ DU UMIDDELBART RETURNERE PRODUKTET UBRUKT OG BE OM TILBAKEBETALING AV BELØPET DU BETALTE. HVIS DU INSTALLERER PRODUKTET FOR BRUK AV ANDRE PARTER, SAMTYKKER DU I Å INFORMERE BRUKERNE OM AT BRUK AV PRODUKTET INNEBÆRER AT DE HAR GODTATT DISSE VILKÅRENE.

LISENSAVTALE FOR LEXMARK-PROGRAMVARE

Denne lisensavtalen (“Lisensavtale for programvare”) en en juridisk avtale mellom deg (enten en enkeltperson eller en enkelt enhet) og Lexmark International, Inc. (“Lexmark”), som, i den grad Lexmark-produktet eller programvaren ikke på annen måte er underlagt en skriftlig lisensavtale for programvare mellom deg og Lexmark eller dets leverandører, styrer din bruk av all Programvare som er installert eller levert av Lexmark for bruk i forbindelse med Lexmark-produktet. Termen "Programvare" omfatter maskinlesbare instruksjoner, audiovisuelt innhold (for eksempel bilder og opptak), samt tilknyttede medier, trykt materiale og elektronisk dokumentasjon, enten dette inngår i, leveres sammen med eller brukes sammen med Lexmark-produktet.

  1. ERKLÆRING OM BEGRENSET PROGRAMVAREGARANTI. Lexmark garanterer at mediet (f.eks. diskett eller CD) som Programvaren (hvis noe slikt finnes) leveres på, er uten material- og fabrikasjonsfeil i garantitiden ved normal bruk. Garantitiden er nitti (90) dager fra den datoen Programvaren ble levert til den opprinnnelige sluttbrukeren. Denne begrensede garantien gjelder bare for programvaremediet som ble kjøpt nytt fra Lexmark eller en autorisert Lexmark-forhandler. Lexmark vil erstatte Programvaren dersom det fastslås at mediet ikke er oppfyller denne begrensede garantien.

  2. ANSVARSFRASKRIVELSE OG GARANTIBEGRENSNING. MED UNNTAK AV DET SOM STÅR I DENNE LISENSAVTALEN FOR PROGRAMVARE, OG SÅ LANGT DET ER TILLATT ETTER GJELDEDE LOVGIVNING, LEVERER LEXMARK OG DETS LEVERANDØRER PROGRAMVAREN "SOM DEN ER" OG FRASKRIVER SEG ALLE ANDRE GARANTIER OG VILKÅR, ENTEN UTTRYKT ELLER UNDERFORSTÅTT, INKLUDERT, MEN IKKE BEGRENSET TIL, EIENDOMSRETT, IKKE-OVERTREDELSER, SALGBARHET OG EGNETHET TIL ET BESTEMT FORMÅL, SAMT FRAVÆR AV VIRUS, ALT MED HENSYN TIL PROGRAMVAREN. I DEN GRAD LEXMARK IFØLGE GJELDENDE LOVGIVNING IKKE KAN FRASI SEG NOEN KOMPONENTER AV DE UNDERFORSTÅTTE GARANTIER FOR SALGBARHET ELLER EGNETHET TIL ET BESTEMT FORMÅL, BEGRENSER LEXMARK SLIKE GARANTIERS VARIGHET TIL DEN AVTALTE 90-DAGERSPERIODEN SOM GJELDER FOR DEN BEGRENSEDE PROGRAMVAREGARANTIEN.

    Denne Avtalen skal leses i sammenheng med visse lovbestemmelser, som til enhver tid kan være gjeldende, og som innebærer garantier eller vilkår eller pålegger Lexmark forpliktelser som ikke kan utelukkes eller endres. Dersom slike bestemmelser gjelder begrenser herved Lexmark, i den grad Lexmark kan, dets ansvar for brudd på disse bestemmelsene til en av følgende: gi deg erstatningskopi av programvaren eller refusjon av prisen som ble betalt for programvaren.

    Programvaren kan inkludere Internett-koblinger til andre programvareapplikasjoner og/eller nettsider, drevet av tredjeparter som ikke er tilknyttet Lexmark. Du bekrefter og godtar at Lexmark ikke på noen måte er ansvarlig for driften, ytelsen, vedlikeholdet av, eller innholdet til, slike programvareapplikasjoner og/eller nettsider.

  3. RETTSMIDDELBEGRENSNING. I DEN GRAD GJELDENDE LOV MAKSIMALT TILLATER DET, ER LEXMARKS ANSVAR UNDER DENNE LISENSAVTALEN FOR PROGRAMVARE UTTRYKKELIG BEGRENSET TIL PRISEN SOM BLE BETALT FOR PROGRAMVAREN OG FEM AMERIKANSKE DOLLAR (ELLER TILSVARENDE I LOKAL VALUTA). DITT ENESTE RETTSMIDDEL MOT LEXMARK I EN EVENTUELL TVIST UNDER DENNE LISENSAVTALEN FOR PROGRAMVARE, SKAL VÆRE Å FÅ TILBAKE ETT AV DISSE BELØPENE OG NÅR LEXMARK BETALER ET SLIKT BELØP SKAL LEXMARK FRITAS FOR ALLE FREMTIDIGE PLIKTER OG ANSVAR OVENFOR DEG.

    LEXMARK ELLER DETS LEVERANDØRER, DATTERSELSKAPER ELLER VIDEREFORHANDLERE VIL UNDER INGEN OMSTENDIGHET VÆRE ANSVARLIGE FOR SPESIELLE, TILFELDIGE, INDIREKTE, TYPISKE, STRAFFEMESSIGE SKADER ELLER FØLGESKADER (INKLUDERT, MEN IKKE BEGRENSET TIL, TAPT FORTJENESTE ELLER INNTEKT, TAPTE BESPARELSER, DRIFTSAVBRUDD ELLER TAP AV, UNØYAKTIGHETER I ELLER SKADE PÅ DATA ELLER ARKIVER, FOR KRAV FRA TREDJEPARTER ELLER SKADE PÅ VIRKELIGE ELLER FYSISKE EIENDELER, FOR TAPT PERSONVERN SOM FØLGE AV ELLER SOM PÅ NOEN MÅTE ER FORBUNDET MED BRUK AV ELLER MANGLENDE EVNE TIL Å BRUKE PROGRAMVAREN, ELLER PÅ ANNEN MÅTE I FORBINDELSE MED ET AV VILKÅRENE I DENNE LISENSAVTALEN), UAVHENGIG AV INNHOLDET I KRAVET, INKLUDERT, MEN IKKE BEGRENSET TIL, BRUDD PÅ GARANTI ELLER KONTRAKT, SKADEGJØRENDE HANDLING (INKLUDERT UAKTSOMHET ELLER ERSTATNINGSANSVAR), OG SELV OM LEXMARK, ELLER DETS LEVERANDØRER, TILKNYTTEDE SELSKAPER ELLER FORHANDLERE, HAR BLITT UNDERRETTET OM MULIGHETEN FOR SLIKE SKADER, ELLER FOR KRAV FRA DEG SOM ER BASERT PÅ KRAV FRA EN TREDJEPART, UNNTATT I DEN GRAD DET AVGJØRES AT UTELATELSEN AV SKADESERSTATNING ER JURIDISK UGYLDIG. DE FOREGÅENDE BEGRENSNINGENE GJELDER SELV OM RETTSMIDLENE SOM ER NEVNT OVENFOR, IKKE OPPFYLLER HOVEDFORMÅLET.

  4. USA STATLOVER. Denne begrensete garantien for programvare gir deg spesifikke juridiske rettigheter. Du kan også ha andre rettigheter som varierer fra stat til stat. Enkelte stater tillater ikke begrensninger på hvor lenge en indirekte garanti gjelder, eller tillater ikke utelukkelse eller begrensning i forbindelse med tilfeldige skader eller følgeskader, slik at begrensningene ovenfor kanskje ikke gjelder for deg.

  5. BEVILGELSE AV LISENS. Lexmark gir deg herved følgende rettigheter forutsatt at du overholder alle betingelsene i denne lisensavtalen:

    1. Bruk. Du kan bruke ett (1) eksemplar av Programvaren. Betegnelsen "Bruk" betyr oppbevaring, lasting, installasjon, oppstart av eller visning av programvaren. Dersom Lexmark har lisensiert Programvaren til deg for samtidig bruk, må du begrense antallet autoriserte brukere til antallet som er spesifisert i din avtale med Lexmark. Du kan ikke separere komponentene til Programvaren, for bruk på mer enn en datamaskin. Dersom du godtar at du ikke vil bruke Programvaren, hele eller delvis, på noen måte som forårsaker overstyring, endring, fjerning, skjuling eller nedtonig av den visuelle fremtoningen til varemerker, varemerkenavn, varemerkeutforming eller merknader om immaterielle rettigheter som vises på datamaskinskjermer, og som vanligvis genereres av, eller som et resultat av, Programvaren.

    2. Kopiering. Du kan lage én (1) kopi av Programvaren utelukkende for å sikkerhetskopiere, arkivere eller installere den, forutsatt at kopien inneholder alle merknadene om eiendomsrett som finnes i den originale Programvaren. Du kan ikke kopiere Programvaren til noe offentlig eller distribuert nettverk.

    3. Enerett. Programvaren, inkludert alle skrifter, er opphavsrettsbeskyttet og eies av Lexmark International, Inc. og/eller dets leverandører. Lexmark forbeholder seg alle rettigheter som ikke uttrykkelig er gitt til deg i denne lisensavtalen.

    4. Frivare. Uavhengig av vilkårene i denne Lisensavtalen blir hele eller deler av Programvaren som utgjør programvare levert under offentlig lisens av tredjepart ("Frivare"), lisensiert til deg, underlagt vilkårene i programvarelisensavtalen som følger med slik Frivare, enten i form av en egen avtale, lisens som følger med i pakken, eller elektroniske lisensvilkår ved nedlasting. Bruk av Frivaren fra din side styres helt og fullt av vilkårene i en slik lisens.

  6. OVERDRAGELSE. Du kan overdra Programvaren til en annen sluttbruker. En eventuell overdragelse må omfatte alt av programvarekomponenter, medier og trykt materiale samt denne Lisensavtalen, og du kan ikke beholde kopier av Programvaren eller komponenter fra den. Overdragelsen kan ikke være indirekte, for eksempel en konsignasjon. Før overdragelsen må sluttbrukeren som mottar den overdratte Programvaren, godta alle vilkårene i denne Lisensavtalen. Ved overdragelse av Programvaren opphører din lisens automatisk. Du kan ikke leie ut, viderelisensiere eller tildele Programvaren unntatt i den utstrekning det er beskrevet i Lisensavtalen, og ethvert forsøk på å gjøre dette, vil gjøre avtalen ugyldig.

  7. OPPGRADERINGER. For å bruke Programvare som er identifisert som en oppgradering, må du først ha lisens til den opprinnelige Programvaren som er identifisert av Lexmark som kvalifisert for oppgraderingen. Etter oppgraderingen kan du ikke lenger bruke den opprinnelige Programvaren som var grunnlaget for oppgraderingen.

  8. BEGRESNINGER PÅ OMVENDT UTVIKLING ("REVERSE ENGINEERING"). . Du har ikke lov til å endre, dekryptere, reprodusere, demontere, dekompilere eller på annen måte oversette Programvaren, unntatt slik og i den utstrekning det er uttrykkelig tillatt etter gjeldende lovgivning, for å oppnå interoperabilitet, rette feil eller teste sikkerheten. Hvis du har slike lovfestede rettigheter, må du gi Lexmark skriftlig beskjed dersom du har planer om å reprodusere, demontere eller dekompilere Programvaren. Du kan ikke dekryptere Programvaren med mindre det er nødvendig for den lovlige bruken av Programvaren.

  9. YTTERLIGERE PROGRAMVARE. Denne Lisensavtalen gjelder for oppdateringer eller tillegg til den opprinnelige Programvaren som ble levert av Lexmark, med mindre Lexmark kommer med nye vilkår sammen med oppdateringen eller tillegget.

  10. BETINGELSE. Denne Lisensavtalen gjelder så lenge den ikke sies opp eller avvises. Du kan avvise eller si opp lisensen når som helst ved å tilintetgjøre alle kopiene du har av Programvaren, sammen med alle modifikasjoner, dokumenter og sammenslåtte deler, eller slik det ellers er beskrevet her. Lexmark kan si opp lisensen etter advarsel hvis du ikke overholder alle vilkårene i denne Lisensavtalen. Ved en slik oppsigelse samtykker du i å tilintetgjøre alle dine kopier av Programvaren sammen med alle modifikasjoner, dokumenter og sammenslåtte deler.

  11. AVGIFTER. Du samtykker i at du er ansvarlig for å betale eventuelle avgifter, inkludert, uten begrensning, alle skatter på varer og tjenester og personlige eiendeler, som skyldes denne Avtalen eller din bruk av Programvaren.

  12. BEGRENSNING PÅ SØKSMÅL. Ingen handlinger, uansett handlingsmåte, som oppstår som følge av denne Avtalen, kan bringes for retten av noen part mer enn to år etter at rettstvisten oppstod, unntatt slik det er angitt i gjeldende lovgivning.

  13. GJELDENDE LOVGIVNING. Denne Avtalen er underlagt lovene til delstaten Kentucky i USA. Ingen valg av lover i noen jurisdiksjon vil gjelde. FN-konvensjonen om internasjonalt salg av gods gjelder ikke.

  14. BEGRENSETE RETTIGHETER FOR USAS MYNDIGHETER. Programvaren er utviklet utelukkende på privat bekostning. Rettighetene til USAs myndigheter til å bruke Programvaren er i henhold til Avtalen og som begrenset i DFARS 252.227-7014 og i lignende FAR-bestemmelser (eller lignende forskrift eller kontraktklausul til et offentlig organ).

  15. SAMTYKKE TIL Å BRUKE DATA. Du samtykker i at Lexmark og dets tilknyttede selskaper og forhandlere kan hente inn og bruke informasjon som du oppgir i forbindelse med støttetjenester som utføres i forhold til Programvaren på din forespørsel. Lexmark samtykker i å ikke bruke denne informasjonen på noen måte som identifiserer deg personlig, unntatt i den utstrekning det er nødvendig for å utføre slike tjenester.

  16. EKSPORTRESTRIKSJONER. Du kan ikke (a) anskaffe, sende, overdra eller videreeksportere, direkte eller indirekte, Programvaren eller noe direkteprodukt fra Programvaren slik at det bryter med noen av de gjeldende eksportlovene, eller (b) tillate at Programvaren brukes til formål som forbys ved slike eksportlover, inkludert, uten begrensning, til spredning av kjernefysiske, kjemiske eller biologiske våpen.

  17. AVTALE OM ELEKTRONISK KONTRAKT. Du og Lexmark samtykker i at denne Lisensavtalen inngås elektronisk. Det betyr at når du klikker på "Godta" eller "Ja" på denne siden eller bruker dette produktet, stadfester du at du samtykker i vilkårene i Lisensavtalen, og at du gjør det med intensjon om å "signere" en kontrakt med Lexmark.

  18. KOMPETANSE OG MYNDIGHET TIL Å INNGÅ KONTRAKT. Når du signerer denne Lisensavtalen, erklærer du at du er myndig, og, om nødvendig, erklærer du at du har behørig autorisasjon fra din arbeidsgiver eller fullmaktsgiver til å inngå denne kontrakten.

  19. HELE AVTALEN. Denne Lisensavtalen (inkludert eventuelle tillegg eller endringer som følger med Programvaren) er den hele og fulle avtalen mellom deg og Lexmark som gjelder Programvaren. Med unntak av det som er oppgitt her, erstatter disse vilkårene alt av tidligere eller samtidig muntlig eller skriftlig kommunikasjon, forslag og ytringer når det gjelder Programvaren eller noe annet som dekkes av denne Lisensavtalen (unntatt så langt slike eksterne vilkår ikke kommer i konflikt med vilkårene i denne Lisensavtalen eller noen annen skriftlig avtale som er signert av deg og Lexmark, og som gjelder din bruk av Programvaren). I den grad retningslinjer eller programmer for støttetjenester fra Lexmark kommer i konflikt med vilkårene i denne Lisensavtalen, skal vilkårene i denne Lisensavtalen gjelde.

MICROSOFT CORPORATION NOTICES

  1. This product may incorporate intellectual property owned by Microsoft Corporation. The terms and conditions upon which Microsoft is licensing such intellectual property may be found at http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=52369.

  2. This product is based on Microsoft Print Schema technology. You may find the terms and conditions upon which Microsoft is licensing such intellectual property at http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=83288.

MERKNADER ANG. ADOBE SYSTEMS INCORPORATED

Inneholder Flash®-, Flash® Lite™- og/eller Reader®-teknologi fra Adobe Systems Incorporated

Dette produktet inneholder Adobe® Flash®-programvare under lisens fra Adobe Systems Incorporated. Opphavsrett © 1995-2007 Adobe Macromedia Software LLC. Med enerett. Adobe, Reader og Flash er varemerker for Adobe Systems Incorporated.