Biztonsági információk

Csatlakoztassa a tápkábelt közvetlenül egy megfelelő teljesítményt biztosító, gondosan földelt, a készülék közelében levő és könnyen hozzáférhető csatlakozóaljzathoz.

normál figyelmeztető ikon VIGYÁZAT! SÉRÜLÉSVESZÉLY: Ne használjon a készülék csatlakoztatásánál hosszabbító kábelt, elosztót, hosszabbító elosztót, illetve más feszültségkiegyenlítőt vagy szünetmentes tápegységet. Az ilyen készülékek névleges kapacitását könnyen túlterhelheti egy lézernyomtató, aminek következménye lehet a nyomtató hibás működése, anyagi kár, illetve tűzveszély.

Ne tegye a készüléket víz közelébe vagy nedves helyre, illetve ne használja ilyen helyen.

normál figyelmeztető ikon VIGYÁZAT! SÉRÜLÉSVESZÉLY: Ez a termék lézert használ. Az itt közöltektől eltérő vezérlés, beállítás vagy eljárásteljesítmény használata veszélyes sugárzást okozhat.

Ez a termék olyan nyomtatási folyamatot használ, amely felmelegíti a nyomathordozót, és a hő a nyomathordozót anyagkibocsátásra késztetheti. A káros anyagok kibocsátásának elkerülése érdekében tanulmányozza át a nyomathordozó kiválasztását leíró szakaszt.

forró felület figyelmeztető ikon VIGYÁZAT! FORRÓ FELÜLET: Előfordulhat, hogy a nyomtató belseje forró. Az égési sérülések elkerülése érdekében várja meg, amíg a forró felületek kihűlnek.
normál figyelmeztető ikon VIGYÁZAT! SÉRÜLÉSVESZÉLY:  A termékben található lítium akkumulátor nem cserélhető. Ha nem megfelelően cserélik ki a lítium akkumulátort, az azzal a veszéllyel jár, hogy felrobban az akkumulátor. A lítium akkumulátort ne töltse újra, ne szedje szét és ne égesse el. A használt lítium akkumulátorokat a gyártó utasításai és a helyi előírások szerint dobja el.
normál figyelmeztető ikon VIGYÁZAT! SÉRÜLÉSVESZÉLY:  Mielőtt áthelyezné a nyomtatót, a személyi sérülés, illetve a nyomtató károsodásának elkerülése érdekében kövesse az alábbi útmutatást.

Csak a termékhez kapott vagy a gyártó által hitelesített tápkábelt használja.

áramütés veszélye figyelmeztető ikon VIGYÁZAT! ÁRAMÜTÉS VESZÉLYE: Ha a vezérlőkártyával dolgozik, vagy kiegészítő hardvert vagy memóriát helyez a nyomtatóba a beállítást követően, akkor kapcsolja ki a nyomtatót, és húzza ki a tápkábelt a konnektorból. Ha más eszközök is csatlakoznak a nyomtatóhoz, akkor azokat is kapcsolja ki, és húzza ki a nyomtatóba csatlakozó kábelüket.
áramütés veszélye figyelmeztető ikon VIGYÁZAT! ÁRAMÜTÉS VESZÉLYE: Győződjön meg róla, hogy a külső csatlakozások (például Ethernet- és telefonvonal-csatlakozás) megfelelően csatlakozik a megjelölt aljzatokhoz.

A készülékben speciális gyártói alkatrészeket használtunk, hogy a készülék megfeleljen a szigorú, globális biztonsági elősírásoknak. Előfordulhat, hogy egyes alkatrészek biztonsági jellemzői nem maguktól értetődőek. A gyártó nem vállal felelősséget a cserealkatrészekért.

normál figyelmeztető ikon VIGYÁZAT! SÉRÜLÉSVESZÉLY:  Ne vágja meg, ne csavarja meg és ne nyomja össze a tápkábelt, és ne helyezzen rá nehéz tárgyakat. Ne tegye ki a tápkábelt dörzsölődésnek és nyomásnak. Ne engedje, hogy a tápkábel becsípődjön tárgyak, például bútorok vagy falak közé. A fentiek bármelyikének előfordulása tüzet vagy áramütést okozhat. Rendszeresen ellenőrizze, hogy vannak-e a tápkábelen ilyen problémákra utaló jelek. A vizsgálat előtt távolítsa el a tápkábelt az elektromos aljzatból.

A használati útmutatóban nem szereplő szervizelési és javítási teendőket bízza szakemberre.

áramütés veszélye figyelmeztető ikon VIGYÁZAT! ÁRAMÜTÉS VESZÉLYE: A nyomtató külsejének tisztításakor az áramütés veszélyének elkerülése érdekében először húzza ki a tápkábelt a fali aljzatból, majd húzzon ki minden kábelt a nyomtatóból.
normál figyelmeztető ikon VIGYÁZAT! SÉRÜLÉSVESZÉLY: A berendezés stabilitásvesztésének elkerülése érdekében minden egyes tálcába külön-külön töltse be a papírt. A többi tálcát tartsa csukva, amíg szüksége nincs rájuk.
áramütés veszélye figyelmeztető ikon VIGYÁZAT! ÁRAMÜTÉS VESZÉLYE: Zivataros időben ne helyezze üzembe a készüléket, illetve ne végezzen elektromos vagy kábelezési csatlakoztatásokat, például a fax, a tápkábel vagy a telefon csatlakoztatását.

ŐRIZZE MEG EZEKET AZ UTASÍTÁSOKAT.