Yhteyden ottaminen asiakastukeen

Kun otat yhteyttä asiakastukeen, valmistaudu kertomaan ongelma, tulostimen käyttöpaneelissa näkyvä virheilmoitus ja vianmääritysvaiheet, joiden avulla olet jo yrittänyt ratkaista ongelman.

Soitettaessa on tiedettävä tulostimen malli ja sarjanumero. Lisätietoja on tulostimen takana olevassa tarrassa. Sarjanumero on myös valikkoasetussivulla.

Lexmark voi auttaa tulostinongelman ratkaisemisessa useilla tavoille. Käy Lexmarkin web-sivustossa osoitteessa http://support.lexmark.com ja valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:

Tekninen kirjasto

Kirjastossa voi selata oppaita, tukitietoja, ajureita ja muita ladattavia tiedostoja, joiden avulla yleisiä ongelmia voi ratkaista.

Sähköposti

Voit lähettää Lexmark-tiimille sähköpostiviestin ja kuvailla ongelmaa. Huoltoedustaja vastaa viestiin ja antaa ongelman ratkaisemisessa tarvittavat tiedot.

Tosiaikainen keskusteluyhteys

Voit keskustella suoraan huoltoedustajan kanssa. Edustaja voi auttaa tulostinongelman ratkaisemisessa tai tarjota apupalvelua, jossa huoltoedustaja muodostaa etäyhteyden tietokoneeseesi Internetin välityksellä ongelmien vianmääritystä, päivitysten asennusta tai muita toimenpiteitä varten, jotta voit jatkaa Lexmark-tuotteesi käyttöä.


Puhelintuki on myös saatavissa. Soita Yhdysvalloissa tai Kanadassa numeroon 1-800-539-6275. Jos olet muussa maassa / muulla alueella, lisätietoja on osoitteessa http://support.lexmark.com.