Aktivace aplikací na domovské obrazovce

Vyhledání informací o aplikacích na domovské stránce

Tiskárna je dodávána s předinstalovanými aplikacemi na domovské obrazovce. Před použitím těchto aplikací je nutné nejprve tyto aplikace aktivovat a nastavit pomocí serveru Embedded Web Server. Další informace o přístupu k serveru Embedded Web Server naleznete v části Použití vestavěného webového serveru.

Další informace o konfiguraci a používání aplikací na domovské obrazovce získáte takto:

  1. Přejděte na http://support.lexmark.com.

  2. Klepněte na položku Softwarová řešení a vyberte některou z následujících položek:

    • Scan to Network – Vyhledání informací o aplikaci Scan to Network.

    • Další aplikace – Vyhledání informací o dalších aplikacích.

  3. Klepněte na kartu Příručky a vyberte dokument pro aplikaci na domovské obrazovce.

Nastavení aplikace Forrms and Favorites

Ikona

Popis

Forms and Favorites icon

Tyto aplikace přispívají ke zjednodušení a plynulosti pracovních postupů. Umožňují rychle nalézt a vytisknout často používané online formuláře přímo z domovské obrazovky.

Poznámka: Tiskárna musí mít povolení k přístupu do síťové složky, na server FTP nebo na webové stránky, kde je uložena záložka. Z počítače, kde je uložena záložka, můžete používat nastavení sdílení, zabezpečení a brány firewall, které tiskárně umožňují alespoň přístup pro čtení. Další informace si vyhledejte v dokumentaci dodané s operačním systémem.


  1. Otevřete webový prohlížeč a zadejte do pole adresy IP adresu tiskárny.

    Poznámka: Zobrazte adresu IP tiskárny na domovské obrazovce ovládacího panelu tiskárny. Adresa IP se zobrazí jako čtyři sady čísel oddělených tečkou, například 123.123.123.123.
  2. Klepněte na položky Nastavení > Řešení zařízení > Řešení (eSF) > Forms and Favorites.

  3. Definujte záložky a potom přizpůsobte nastavení.

  4. Klepněte na tlačítko Použít.

Chcete-li používat aplikaci, dotkněte se tlačítka Forms and Favorites na domovské obrazovce tiskárny. Pak můžete procházet kategorie formulářů nebo je vyhledávat podle čísla, názvu nebo popisu.

Nastavení aplikace Scan to Network

Ikona

Popis

Scan to Network icon

Aplikace umožňuje pořídit digitální obraz tištěného dokumentu-a nasměrovat ji do sdílené síťové složky. Je možné definovat až 30 jedinečných cílových umístění složek.

Poznámky:

  • Tiskárna musí mít oprávnění k zápisu do cílových umístění. Z počítače, kde je uloženo cílové umístění, můžete používat nastavení sdílení, zabezpečení a brány firewall, které tiskárně umožňují alespoň přístup pro zápis. Další informace si vyhledejte v dokumentaci dodané s operačním systémem.
  • Ikona aplikace Scan to Network se zobrazí pouze v případě, že je definováno jedno nebo více cílových umístění.

  1. Otevřete webový prohlížeč a zadejte do pole adresy IP adresu tiskárny.

    Poznámka: Zobrazte adresu IP tiskárny na domovské obrazovce ovládacího panelu tiskárny. Adresa IP se zobrazí jako čtyři sady čísel oddělených tečkou, například 123.123.123.123.
  2. Klepněte na položky Nastavení > Řešení zařízení > Řešení (eSF) > Scan to Network.

  3. Zadejte cílová umístění a potom přizpůsobte nastavení.

  4. Klepněte na tlačítko Použít.

Chcete-li používat aplikaci, dotkněte se tlačítka Scan to Network na domovské obrazovce tiskárny a postupujte podle pokynů na displeji tiskárny.

Nastavení aplikace Moje MFP

Ikona

Popis

My MFP icon

Tato aplikace umožňuje přizpůsobit nastavení dotykové obrazovky a uložit je na jednotku paměti flash. Pokaždé, když budete chtít kopírovat, faxovat nebo skenovat, vložte jednotku paměti flash do portu USB tiskárny. Dojde k automatickému odeslání všech osobních předvoleb, například nastavení úlohy, předvoleb domovské obrazovky a adresáře.

Poznámka: Ikona aplikace se zobrazuje pouze v případě, že je do portu USB tiskárny vložena jednotka paměti flash s nastaveními funkce Moje MFP.


Chcete-li nastavit aplikaci Moje MFP, vložte jednotku flash do portu USB tiskárny a spusťte průvodce nastavením podle pokynů zobrazených na displeji tiskárny.

Chcete-li použít aplikaci Moje MFP, vložte jednotku flash do portu USB tiskárny, kdykoli budete chtít kopírovat, faxovat nebo skenovat.

Popis aplikace WS-Scan

Ikona

Popis

WS-Scan icon

Aplikace WS-Scan umožňuje skenovat dokumenty pomocí síťové tiskárny a odeslat naskenovaný obrázek do počítače. WS-Scan je aplikace společnosti Microsoft. Podobá se aplikaci Scan to Network, ale je schopna odeslat naskenovaný obrázek do aplikace v systému Windows. Další informace o aplikaci WS-Scan naleznete v dokumentaci společnosti Microsoft.

Poznámka: Ikona se na domovské obrazovce tiskárny zobrazí pouze v případě, že je v síťové tiskárně aktuálně zaregistrován počítač. V počítači musí být nainstalován operační systém Windows 8, Windows 7 nebo Windows Vista.