Toepassingen in het beginscherm activeren

Informatie over de toepassingen in het beginscherm zoeken

Op uw printer zijn bij levering al beginschermtoepassingen geïnstalleerd. Voordat u deze toepassingen kunt gebruiken, moet u deze eerst activeren en configureren met behulp van de Embedded Web Server. Voor meer informatie over het gebruik van de Embedded Web Server raadpleegt u De Embedded Web Server openen.

Voor meer informatie over het configureren en gebruiken van de toepassingen in het beginscherm doet u het volgende:

  1. Ga naar http://support.lexmark.com.

  2. Klik op Software & Solutions (Software en oplossingen) en selecteer een van de volgende items:

    • Scan to Network (Scannen naar netwerk): zoeken naar informatie over de toepassing Scannen naar netwerk.

    • Other Applications (Overige toepassingen) : zoeken naar informatie over de overige toepassingen.

  3. Klik op de tab Handleidingen en selecteer het document voor de toepassing in het beginscherm.

Formulieren en favorieten instellen

Pictogram

Beschrijving

Forms and Favorites icon

Met deze toepassing kunt u werkprocessen vereenvoudigen en stroomlijnen doordat u snel veelgebruikte onlineformulieren kunt terugvinden en afdrukken vanuit het beginscherm.

Opmerking: De printer moet gemachtigd zijn voor toegang tot de netwerkmap, FTP-site of website waar de bladwijzer is opgeslagen. Gebruik de instellingen voor delen, de veiligheids- en firewallinstellingen om de printer minimaal leestoegang tot de locatie te geven. Raadpleeg de documentatie die bij uw besturingssysteem is geleverd voor hulp.


  1. Open een webbrowser en typ het IP-adres van de printer in de adresbalk.

    Opmerking: Zoek het IP-adres van de printer in het beginscherm op het bedieningspaneel. Het IP-adres bestaat uit vier sets met cijfers gescheiden door punten: 123,123.123,123.
  2. Klik op Instellingen > Device Solutions > Solutions (eSF) > Formulieren en favorieten.

  3. Definieer de bladwijzers en pas vervolgens de instellingen aan.

  4. Klik op Toepassen.

Als u de toepassing wilt gebruiken, raakt u Formulieren en favorieten aan in het beginscherm van de printer en navigeert u vervolgens door de formuliercategorieën. U kunt formulieren ook zoeken op basis van formuliernummer, -naam of -omschrijving.

Scannen via een netwerk instellen

Pictogram

Beschrijving

Scan to Network icon

Met deze toepassing kunt u een digitale afbeelding van een papieren document maken en in een gedeelde netwerkmap opslaan. U kunt maximaal 30 unieke doelmappen definiëren.

Opmerkingen:

  • Voor de printer moet schrijftoegang tot de mappen zijn ingesteld. Gebruik op de computer waarop de doelmap is ingesteld, de instellingen voor delen, de veiligheids- en firewallinstellingen om de printer minimaal schrijftoegang tot de locatie te geven. Raadpleeg de documentatie die bij uw besturingssysteem is geleverd voor hulp.
  • Het pictogram Scannen naar netwerk wordt alleen weergegeven als minimaal één doelmap is opgegeven.

  1. Open een webbrowser en typ het IP-adres van de printer in de adresbalk.

    Opmerking: Zoek het IP-adres van de printer in het beginscherm op het bedieningspaneel. Het IP-adres bestaat uit vier sets met cijfers gescheiden door punten: 123,123.123,123.
  2. Klik op Instellingen > Device Solutions > Solutions (eSF) > Scannen naar netwerk.

  3. Definieer de doelmappen en pas vervolgens de instellingen aan.

  4. Klik op Toepassen.

Als u de toepassing wilt gebruiken, raakt u Scannen naar netwerk in het beginscherm aan en volgt u de aanwijzingen op het display van de printer.

Mijn MFP installeren

Pictogram

Beschrijving

My MFP icon

Met de toepassing kunt u de instellingen van het aanraakscherm aanpassen en die voorkeuren vervolgens opslaan op een flashstation. Als u wilt kopiëren, faxen of scannen, moet u het flashstation in de USB-poort van de printer plaatsen. Al uw persoonlijke voorkeursinstellingen, zoals taakinstellingen, beginschermvoorkeuren en adresboek, worden automatisch geüpload.

Opmerking: Het pictogram wordt alleen weergegeven wanneer een flashstation met Mijn MFP-instellingen in de USB-poort van de printer is geplaatst.


Als u Mijn MFP wilt instellen, plaatst u het flashstation in de USB-poort van de printer en volgt u de instructies op het beginscherm van het display van de printer om de installatiewizard uit te voeren.

Als u mijn MFP wilt gebruiken, plaatst u het flashstation in de USB-poort van de printer wanneer u wilt kopiëren, faxen of scannen.

Informatie over WS-Scan

Pictogram

Beschrijving

WS-Scan icon

Met de toepassing Web Services-Scan kunt u documenten op de netwerkprinter scannen en de gescande afbeeldingen vervolgens naar uw computer verzenden. WS-Scan is een Microsoft-toepassing die lijkt op Scannen naar netwerk, maar waarmee gescande afbeeldingen naar een Windows-toepassing kunnen worden verzonden. Raadpleeg de Microsoft-documentatie voor meer informatie over WS-Scan.

Opmerking: Het pictogram wordt alleen in het starscherm weergegeven als er een computer met de netwerkprinter is verbonden. Op de computer moet het besturingssysteem Windows 8, Windows 7 of Windows Vista zijn geïnstalleerd.