Πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια

Συνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας σε μια καταλλήλως γειωμένη ηλεκτρική πρίζα που βρίσκεται κοντά στο προϊόν και είναι εύκολα προσβάσιμη.

Μην τοποθετείτε ή χρησιμοποιείτε το συγκεκριμένο προϊόν κοντά σε νερό ή υγρά σημεία.

standard caution icon ΠΡΟΣΟΧΗ—ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ: Το προϊόν αυτό χρησιμοποιεί λέιζερ. Η χρήση διαδικασιών ελέγχου ή προσαρμογών ή η εφαρμογή διαδικασιών διαφορετικών από τις καθοριζόμενες στο παρόν εγχειρίδιο ενδέχεται να προκαλέσουν έκθεση σε επικίνδυνη ακτινοβολία.

Το προϊόν χρησιμοποιεί μια διαδικασία εκτύπωσης η οποία θερμαίνει το μέσο εκτύπωσης και η θερμότητα ενδέχεται να προκαλέσει εκπομπή επικίνδυνων ουσιών από τα συστατικών του μέσου εκτύπωσης που χρησιμοποιείται. Πρέπει να κατανοήσετε όλα τα θέματα που αναφέρονται στην ενότητα των οδηγιών και αφορούν την επιλογή των μέσων εκτύπωσης, προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα εκπομπής επικίνδυνων ουσιών.

hot_surface caution icon ΠΡΟΣΟΧΗ—ΖΕΣΤΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ: Η θερμοκρασία στο εσωτερικό του εκτυπωτή μπορεί να είναι υψηλή. Για να μειωθεί ο κίνδυνος τραυματισμού από τα ζεστά εξαρτήματα, αφήστε την επιφάνεια να κρυώσει πριν την αγγίξετε.

Να είστε προσεκτικοί κατά την αντικατάσταση μιας μπαταρίας λιθίου.

standard caution icon ΠΡΟΣΟΧΗ—ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ: Υπάρχει κίνδυνος έκρηξης εάν η αντικατάσταση της μπαταρίας λιθίου δεν πραγματοποιείται με σωστό τρόπο. Αντικαταστήστε την μόνο με μπαταρία λιθίου ίδιου ή παρόμοιου τύπου. Μην επαναφορτίζετε, αποσυναρμολογείτε ή αποτεφρώνετε μια μπαταρία λιθίου. Η απόρριψη των χρησιμοποιημένων μπαταριών πρέπει να πραγματοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και τους τοπικούς κανονισμούς.
standard caution icon ΠΡΟΣΟΧΗ—ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ: Το βάρος του εκτυπωτή ξεπερνάει τα 18 kg (40 lb) και για την ασφαλή μεταφορά του απαιτούνται δύο ή περισσότεροι εκπαιδευμένοι υπάλληλοι.
standard caution icon ΠΡΟΣΟΧΗ—ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ:  Πριν μετακινήσετε τον εκτυπωτή, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να αποφύγετε τραυματισμούς ή πρόκληση βλάβης στον εκτυπωτή:

Χρησιμοποιήστε μόνο το καλώδιο ρεύματος που συνοδεύει το συγκεκριμένο προϊόν ή κάποιο ανταλλακτικό καλώδιο ρεύματος εγκεκριμένο από τον κατασκευαστή.

standard caution icon ΠΡΟΣΟΧΗ—ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ: Για να μειωθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς, κατά τη σύνδεση του προϊόντος στο δίκτυο PSTN, χρησιμοποιήστε μόνο καλώδιο τηλεπικοινωνιών (RJ-11) που συνοδεύει αυτό το προϊόν ή ένα εγκεκριμένο καλώδιο 26 AWG ή μεγαλύτερο.
shock_hazard caution icon ΠΡΟΣΟΧΗ—ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑΣ: Βεβαιωθείτε ότι όλες οι εξωτερικές συνδέσεις (όπως το Ethernet και οι συνδέσεις τηλεφωνικών συστημάτων) έχουν τοποθετηθεί σωστά στις κατάλληλες θύρες.

Το προϊόν αυτό έχει σχεδιαστεί, ελεγχθεί και εγκριθεί ότι ανταποκρίνεται στα αυστηρά παγκόσμια πρότυπα ασφάλειας με τη χρήση συγκεκριμένων εξαρτημάτων του κατασκευαστή. Οι λειτουργίες ασφαλείας κάποιων εξαρτημάτων ενδέχεται να μην είναι πάντα προφανείς. Ο κατασκευαστής δεν φέρει ευθύνη για τη χρήση άλλων εξαρτημάτων αντικατάστασης.

standard caution icon ΠΡΟΣΟΧΗ—ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ:  Μη διπλώνετε, δένετε ή συνθλίβετε το καλώδιο τροφοδοσίας και μην τοποθετείτε βαριά αντικείμενα πάνω του. Μην ταλαιπωρείτε ή προκαλείτε φθορές στο καλώδιο τροφοδοσίας. Μην πιέζετε το καλώδιο τροφοδοσίας μεταξύ αντικειμένων, όπως έπιπλα και τοίχοι. Εάν συμβεί ο,τιδήποτε από τα παραπάνω, υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς ή ηλεκτροπληξίας. Εξετάζετε το καλώδιο τροφοδοσίας συχνά για σημάδια τέτοιων προβλημάτων. Αποσυνδέετε το καλώδιο τροφοδοσίας από την πρίζα πριν να το επιθεωρήσετε.

Αναθέστε τη συντήρηση ή τις επισκευές που δεν περιγράφονται στην τεκμηρίωση σε έναν επαγγελματία τεχνικό.

shock_hazard caution icon ΠΡΟΣΟΧΗ—ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑΣ: Για να αποφύγετε τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας όταν καθαρίζετε την εξωτερική επιφάνεια του εκτυπωτή, βγάλτε το καλώδιο τροφοδοσίας από την πρίζα και αποσυνδέστε όλα τα καλώδια από τον εκτυπωτή πριν να συνεχίσετε.
shock_hazard caution icon ΠΡΟΣΟΧΗ—ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑΣ: Για να αποφύγετε τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας κατά τον καθαρισμό του εσωτερικού του εκτυπωτή, αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας από την πρίζα και αποσυνδέστε όλα τα καλώδια σύνδεσης από τον εκτυπωτή, πριν να προχωρήσετε.
shock_hazard caution icon ΠΡΟΣΟΧΗ—ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑΣ: Μη χρησιμοποιείτε τη λειτουργία φαξ κατά τη διάρκεια ηλεκτρικής καταιγίδας. Η εγκατάσταση του συγκεκριμένου προϊόντος καθώς και οι ηλεκτρικές ή καλωδιακές συνδέσεις, όπως λειτουργία φαξ, καλώδιο τροφοδοσίας ή τηλεφώνου δεν πρέπει να γίνονται σε περίπτωση ηλεκτρικής καταιγίδας.
tipping_hazard caution icon ΠΡΟΣΟΧΗ—ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ: Σε προσαρμοσμένες εγκαταστάσεις δαπέδου απαιτείται πρόσθετο έπιπλο για σταθερότητα. Πρέπει να χρησιμοποιείτε είτε ένα στήριγμα είτε μια βάση εκτυπωτή, εάν χρησιμοποιείτε μία θήκη εισόδου μεγάλης χωρητικότητας, μια μονάδα εκτύπωσης δύο όψεων και μία ή περισσότερες εισόδους πρόσθετων στοιχείων. Εάν αγοράσατε έναν πολυλειτουργικό εκτυπωτή (MFP) που πραγματοποιεί σάρωση, αντιγραφή και αποστολή φαξ, μπορεί να χρειαστείτε πρόσθετο έπιπλο. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.lexmark.com/multifunctionprinters.
shock_hazard caution icon ΠΡΟΣΟΧΗ—ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑΣ: Εάν αποκτάτε πρόσβαση στην πλακέτα συστήματος ή εγκαθιστάτε προαιρετικό υλικό ή συσκευές μνήμης μετά την εγκατάσταση του εκτυπωτή, πριν συνεχίσετε, απενεργοποιήστε τον εκτυπωτή και αποσυνδέστε το καλώδιο ρεύματος από την πρίζα. Εάν υπάρχουν άλλες συσκευές συνδεδεμένες στον εκτυπωτή, απενεργοποιήστε τις και αποσυνδέστε τυχόν καλώδια σύνδεσης με τον εκτυπωτή.
standard caution icon ΠΡΟΣΟΧΗ—ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ: Για να μειωθεί ο κίνδυνος από την αστάθεια του εξοπλισμού, η τοποθέτηση χαρτιού πρέπει να πραγματοποιείται μεμονωμένα σε κάθε συρτάρι ή θήκη. Διατηρείτε κάθε άλλο συρτάρι ή θήκη κλειστά έως ότου είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ.