ADF | Geamul scanerului |
---|---|
![]() | ![]() |
Utilizaţi ADF pentru documentele formate din mai multe pagini. | Utilizaţi geamul scanerului pentru câte o pagină, obiecte mici (precum cărţi poştale sau fotografii), folii transparente, hârtie fotografică sau suporturi subţiri (precum tăieturile din ziare). |
Scanerul vă permite să scanaţi documente direct pe un server File Transfer Protocol (FTP). La un moment dat, se poate utiliza o singură adresă FTP.
Odată ce o destinaţie FTP a fost configurată de persoana care asigură asistenţa sistemului, numele destinaţiei devine disponibil sub forma unui număr de comandă rapidă sau este listat ca profil sub pictograma Held Jobs (Lucrări în aşteptare).
În loc să introduceţi întreaga adresă a site-ului FTP în panoul de control al imprimantei de fiecare dată când doriţi să trimiteţi un document către un server FTP, puteţi crea o destinaţie FTP permanentă, căreia să îi asociaţi un număr de comandă rapidă.
Tastaţi adresa IP a imprimantei în câmpul de adresă al browserul Web.
Dacă nu cunoaşteţi adresa IP a imprimantei, aveţi posibilitatea să:
Vizualizaţi adresa IP în panoul de control al imprimantei, în secţiunea TCP/IP, sub meniul Networks/Ports (Reţele/Porturi).
Imprimaţi o pagină de configurare pentru reţea sau paginile cu setări de meniuri şi identificaţi adresa IP în secţiunea TCP/IP.
Faceţi clic pe Settings (Setări).
La Other Settings (Alte setări), faceţi clic pe Manage Shortcuts (Gestionare comenzi rapide).
Notă: Este posibilă solicitarea unei parole. Dacă nu aveţi un ID şi o parolă, obţineţi-le de la persoana care asigură asistenţa sistemului. |
Faceţi clic pe FTP Shortcut Setup (Configurare comandă rapidă pentru FTP).
Introduceţi informaţiile corespunzătoare.
Introduceţi un număr de comandă rapidă.
Dacă introduceţi un număr care este deja în uz, vi se va solicita să selectaţi alt număr.
Faceţi clic pe Add (Adăugare).
Din ecranul de început, navigaţi la:
FTP > introduceţi adresa FTP > > introduceţi un nume pentru comanda rapidă > Done (Terminat)
Verificaţi dacă numele şi numărul comenzii rapide sunt corecte, apoi atingeţi OK. Dacă numele sau numărul sunt incorecte, atingeţi Cancel (Revocare), apoi reintroduceţi informaţiile.
Dacă introduceţi un număr care este deja în uz, vi se va solicita să selectaţi alt număr.
Atingeţi Submit (Remitere).
Încărcaţi un document original cu faţa în sus, astfel încât latura scurtă să intre prima în ADF, sau cu faţa în jos pe geamul scanerului.
Notă: Nu încărcaţi în ADF cărţi poştale, fotografii, obiecte mici, folii transparente, hârtie fotografică sau suporturi subţiri (precum tăieturile din ziare). Aşezaţi aceste articole pe geamul scanerului. |
Dacă încărcaţi un document în ADF, reglaţi ghidajele pentru hârtie.
Din ecranul de început, navigaţi la:
FTP >FTP > introduceţi adresa FTP >Send It (Trimitere)
Încărcaţi un document original cu faţa în sus, astfel încât latura scurtă să intre prima în ADF, sau cu faţa în jos pe geamul scanerului.
Notă: Nu încărcaţi în ADF cărţi poştale, fotografii, obiecte mici, folii transparente, hârtie fotografică sau suporturi subţiri (precum tăieturile din ziare). Aşezaţi aceste articole pe geamul scanerului. |
Dacă încărcaţi un document în ADF, reglaţi ghidajele pentru hârtie.
Apăsaţi pe , apoi introduceţi numărul pentru comanda rapidă FTP.
Atingeţi Send It (Trimitere acesta).
Încărcaţi un document original cu faţa în sus, astfel încât muchia scurtă să intre prima în ADF, sau cu faţa în jos, pe geamul scanerului.
Notă: Nu încărcaţi cărţi poştale, fotografii, articole mici, folii transparente, hârtie foto sau alte suporturi subţiri (precum decupajele din reviste) în ADF. Aşezaţi aceste articole pe sticla scanerului. |
Dacă încărcaţi un document în ADF, reglaţi ghidajele pentru hârtie.
Din ecranul de început, navigaţi la:
FTP > FTP > > introduceţi numele destinatarului > Browse shortcuts (Răsfoire comenzi rapide) > numele destinatarului > Search (Căutare)
Această opţiune permite introducerea adresei IP pentru destinaţia FTP.
Notă: Adresa trebuie să fie în format marcat prin puncte (de exemplu: ). |
Această opţiune vă permite să introduceţi numele fişierului pentru documentul scanat.
Această opţiune deschide un ecran unde se pot alege dimensiunile documentelor pe care urmează să le trimiteţi prin FTP.
Atingeţi un buton de dimensiune a hârtiei pentru a selecta acea dimensiune ca setare Original Size (Dimensiune original). Va apărea ecranul FTP cu noua setare afişată.
Când opţiunea „Original Size” (Dimensiune original) este setată la Mixed Sizes (Combinaţie dimensiuni), aveţi posibilitatea să scanaţi un document original care conţine dimensiuni de pagină combinate.
Când opţiunea „Original Size” (Dimensiune original) este setată la Auto Size Sense (Identificare automată a dimensiunii), scanerul determină automat dimensiunea documentului original.
Această opţiune setează ieşirea (PDF, TIFF, JPEG sau XPS) pentru imaginea scanată.
PDF—Creează un singur fişier cu mai multe pagini, care se poate vizualiza în Adobe Reader. Adobe Reader este furnizat de Adobe la www.adobe.com.
PDF securizat—Creează un fişier criptat PDF care protejează conţinutul fişierelor faţă de accesul neautorizat
TIFF—Creează mai multe fişiere sau un singur fişier. Dacă este dezactivat TIFF pagini multiple din meniul Setări a EWS, atunci TIFF salvează o singură pagină din fiecare fişier. Dimensiunea fişierului este de obicei mai mare decât un JPEG echivalent.
JPEG—Creează şi ataşează un fişier separat pentru fiecare pagină din documentul original, care se poate vizualiza în majoritatea browserelor Web şi a programelor de grafică
XPS—Creează un singur fişier XPS cu mai multe pagini, care se poate vizualiza utilizând un vizualizator găzduit de Internet Explorer şi .NET Framework sau descărcând un vizualizator independent terţ
Această opţiune ajustează calitatea ieşirii pentru fişier. Creşterea rezoluţiei imaginii măreşte dimensiunea de fişier şi timpul necesar scanării documentului original. Rezoluţia imaginii poate fi redusă pentru reduce dimensiunea de fişier.
Această opţiune vă permite să schimbaţi setările Sides (Feţe) (Duplex), Orientation (Orientare) şi Binding (Legare).
Sides (Feţe) (Duplex) - Indică dacă documentul original este simplex (imprimat pe o singură faţă) sau duplex (imprimat pe ambele feţe). De asemenea, indică ce conţinut trebuie scanat.
Orientation (Orientare) - Indică orientarea documentului original, apoi modifică setările Sides (Feţe) şi Binding (Legare) pentru a se potrivi respectivei orientări.
Binding (Legare) - Specifică dacă documentul original este legat pe muchia lungă sau pe muchia scurtă.
Această opţiune vă permite să specificaţi tipul de conţinut şi sursa documentului original.
Alegeţi tipul de conţinut dintre Text, Text/Photo (Text/Foto), Photo (Foto) sau Graphics (Grafică).
Text - Se utilizează când conţinutul documentului original include în cea mai mare parte text sau linii.
Graphics (Grafică) - Se utilizează când documentul original include în cea mai mare parte grafică de afaceri, cum ar fi diagrame cu structură radială, diagrame cu bare şi animaţii.
Text/Photo (Text/Foto) - Se utilizează când documentul original include un amestec de text, grafică şi fotografii.
Photo (Foto)—Se utilizează când documentul original este compus, în cea mai mare parte, dintr-o fotografie sau o imagine.
Alegeţi sursa conţinutului dintre următoarele tipuri: Color Laser (Laser color), Black/White Laser (Laser alb-negru), Inkjet, Photo/Film (Foto/Film), Magazine (Revistă), Newspaper (Ziar), Press (Presă) sau Other (Altele).
Color Laser (Laser color) - Se utilizează când documentul original a fost imprimat folosind o imprimantă cu laser color.
Black/White Laser (Laser alb/negru) - Se utilizează când documentul original a fost imprimat folosind o imprimantă laser mono.
Inkjet—Se utilizează când documentul original a fost imprimat utilizând o imprimantă cu jet de cerneală.
Photo/Film (Foto/Film) - Se utilizează când documentul original este o fotografie preluată dintr-un film.
Magazine (Revistă) - Se utilizează când documentul original este preluat dintr-o revistă.
Newspaper (Ziar) - Se utilizează când documentul original este preluat dintr-un ziar.
Press (Presă) - Se utilizează când documentul original a fost imprimat folosind o presă de tipărire.
Other (Altele) - Se utilizează când documentul original a fost imprimat folosind o imprimantă alternativă sau necunoscută.
Această opţiune afişează prima pagină a documentului original înainte ca acesta să fie scanat integral. La scanarea primei pagini, are loc o pauză a scanării şi se afişează o imagine de examinare.
Atingerea butonului Advanced Options (Opţiuni complexe) determină deschiderea unui ecran în care puteţi modifica următoarele setări:
Advanced Imaging (Imagini complexe)—Utilizaţi această opţiune pentru a regla următoarele setări de ieşire a imaginii: Background Removal (Eliminare fundal), Color Balance (Balanţă de culori), Color Dropout (Abandonare culori), Contrast, JPEG Quality (Calitate JPEG), Negative Image (Imagine negativă), Mirror Image (Imagine în oglindă), Scan edge to edge (Scanare de la muchie la muchie), Shadow Detail (Detaliu umbră), Sharpness (Claritate) şi Temperature (Temperatură) înainte de a trimite imaginea.
Edge Erase (Ştergere muchie)—Utilizaţi această opţiune pentru a elimina petele sau informaţiile din jurul muchiilor unui document. Se poate alege eliminarea unei zone egale în jurul tuturor celor patru laturi ale hârtiei sau eliminare unei anumite muchii. Opţiunea Edge Erase (Ştergere muchii) va şterge orice informaţie din interiorul zonei selectate, lăsând goală acea parte a imaginii scanate.
Transmission Log (Jurnal transmiteri)—Utilizaţi această opţiune pentru a imprima jurnalul de transmiteri sau jurnalul de erori de transmitere.
Custom Job (Lucrare particularizată)—Utilizaţi această opţiune pentru a combina mai multe lucrări de scanare într-o singură lucrare.