Güvenlik bilgileri

Güç kablosunu, ürünün yakınında bulunan doğru topraklanmış ve kolayca erişilebilen bir elektrik prizine takın.

Bu ürünü su veya nemli yerlerde tutmayın veya kullanmayın.

standard caution icon DİKKAT—YARALANMA TEHLİKESİ: Bu üründe bir lazer düzeneği kullanılmaktadır. Burada belirtilenler dışında kontrol veya ayar veya prosedür kullanımı tehlikeli radyasyon enerjisi yayılmasına neden olabilir.

Bu ürün yazdırma ortamını ısıtan bir yazdırma prosesi kullanır ve ısınma bazı ortamların emisyon yaymasına neden olabilir. Muhtemel zararlı emisyonların önüne geçmek için, kullanım kılavuzunda yazdırma ortamı seçimi ile ilgili bölümü anlamanız gerekir.

hot_surface caution icon DİKKAT—SICAK YÜZEY: Yazıcının içi sıcak olabilir. Sıcak bir yüzeyin neden olabileceği bir yaralanma riskini azaltmak için, dokunmadan önce yüzeyin soğumasını bekleyin.

Lityum pili değiştirirken dikkatli olun.

standard caution icon DİKKAT—YARALANMA TEHLİKESİ: Lityum piller yanlış değiştirildiği takdirde patlayabilir. Yalnızca aynı veya eşdeğer tipte bir lityum pille değiştirin. Lityum pili yeniden şarj etmeyin, sökmeyin veya yakmayın. Kullanılmış pilleri üreticinin talimatlarına ve yerel yönetmeliklere uygun şekilde atın.
standard caution icon DİKKAT—YARALANMA TEHLİKESİ: Yazıcı ağırlığı 18 kg'dan (40 lb) fazladır ve güvenli bir şekilde kaldırmak için en az iki deneyimli kişi gerekir.
standard caution icon DİKKAT—YARALANMA TEHLİKESİ:  Yazıcıyı taşımadan önce, yaralanmaların ve yazıcının hasar görmesinin önüne geçmek için, aşağıdaki kurallara uyun.

Yalnızca bu ürünle birlikte verilen kabloyu veya üreticinin izin verdiği yedek kabloyu kullanın.

standard caution icon DİKKAT—YARALANMA TEHLİKESİ: Bu ürünü kamusal anahtarlamalı telefon şebekesine bağlarken yangın riskini an aza indirgemek için yalnızca bu ürünle birlikte sağlanan telekomünikasyon (RJ-11) kablosu veya UL listesinde yer alan 26 AWG veya daha geniş telekomünikasyon kablosu kullanın.
shock_hazard caution icon DİKKAT—ELEKTRİK ÇARPMA TEHLİKESİ: Tüm dış bağlantıların (Ethernet ve telefon sistem bağlantıları gibi) işaretli eklenti bağlantı noktalarına doğru yapılmış olduğundan emin olun.

Bu ürün, üreticiye ait parçalar kullanılarak sıkı küresel güvenlik standartlarına uygun olacak şekilde tasarlanmış, test edilmiş ve bu standartlara uygun olduğu onaylanmıştır. Bazı parçaların güvenlik özellikleri daima açık olmayabilir. Üretici, başka yedek parçaların kullanılmasından sorumlu değildir.

standard caution icon DİKKAT—YARALANMA TEHLİKESİ:  Güç kablosunu kesmeyin, bükmeyin, eğmeyin, çarpmayın veya üzerine ağır nesneler koymayın. Güç kablosunu aşınma veya baskıya maruz bırakmayın. Güç kablosunu mobilya ve duvarlar gibi nesnelerin arasına sıkıştırmayın. Bunlardan herhangi biri söz konusu olursa, yangın veya elektrik çarpması riski oluşabilir. Bu gibi sorunlar olup olmadığını kontrol etmek için güç kablosunu düzenli olarak inceleyin. İncelemeden önce güç kablosunu elektrik prizinden çıkarın.

Bu elkitabında açıklananlar dışındaki hizmet ve onarımlar için yetkili servise başvurun.

shock_hazard caution icon DİKKAT—ELEKTRİK ÇARPMA TEHLİKESİ: Yazıcının dış yüzeyini temizlerken elektrik çarpması riskini önlemek için, devam etmeden önce güç kablosunu prizden çıkarın ve yazıcının tüm kablolarını sökün.
shock_hazard caution icon DİKKAT—ELEKTRİK ÇARPMA TEHLİKESİ: Yazıcının içini temizlerken elektrik çarpması riskine engel olmak için, elektrik kablosunu prizden çekin ve yazıcıya takılı tüm kabloları çıkarın.
shock_hazard caution icon DİKKAT—ELEKTRİK ÇARPMA TEHLİKESİ: Faks özelliğini fırtınalı havalarda kullanmayın. Fırtınalı havalarda bu ürünü kurmayın veya faks özelliği, güç kablosu ya da telefon kablosu gibi herhangi bir elektrik veya kablo bağlantısı yapmayın.
tipping_hazard caution icon DİKKAT—YANA YATMA TEHLİKESİ: Zemine monte edilen yapılandırmaların dengesini korumak için ek mobilyalar gerekir. Yüksek kapasiteli bir giriş çekmecesi, arkalı önlü yazdırma birimi ve bir giriş seçeneği veya birden fazla giriş seçeneği kullanıyorsanız, bir yazıcı sehpası ya da yazıcı altlığı kullanmanız gerekir. Tarama, kopyalama ve faks işlemlerini yapan çok işlevli bir yazıcı (MFP) satın aldıysanız, ek mobilya gerekebilir. Daha fazla bilgi için bkz. www.lexmark.com/multifunctionprinters.
shock_hazard caution icon DİKKAT—ELEKTRİK ÇARPMA TEHLİKESİ: Yazıcıyı kurduktan sonra sistem katına erişiyor veya isteğe bağlı donanım ya da bellek aygıtları takıyorsanız, devam etmeden önce yazıcıyı kapatın ve güç kablosunu prizden çıkarın. Yazıcıya bağlı başka aygıtlarınız varsa, bu aygıtları kapatın ve yazıcıya giden tüm kabloları çıkarın.
standard caution icon DİKKAT—YARALANMA TEHLİKESİ: Donanımın arızalanma riskini azaltmak için her kağıdı çekmeceye veya tepsiye ayrı ayrı koyun. Diğer tüm çekmeceleri veya tepsileri kullanılmadıkları sürece kapalı tutun.

BU YÖNERGELERİ SAKLAYIN.