Kennisgeving van vluchtigheid

De printer bevat verschillende soorten geheugens waarin apparaat- en netwerkinstellingen, informatie uit ingesloten oplossingen en gebruikersgegevens kunnen worden opgeslagen. Deze geheugensoorten, en de gegevens die erin worden opgeslagen, worden hieronder beschreven.

Er zijn verschillende situaties waarin het verstandig is om de inhoud te verwijderen uit de opslagapparaten die zijn geïnstalleerd in de printer. Dit geldt onder andere in de volgende gevallen:

Een vaste schijf wordt weggegooid

Opmerking: niet alle printers beschikken over een vaste schijf.

In omgevingen waar wordt gewerkt met zeer gevoelige informatie moet mogelijk extra maatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat vertrouwelijke gegevens op de vaste schijf van de printer niet toegankelijk zijn nadat de printer of de vaste schijf van de printer zijn verwijderd van de betreffende bedrijfslocatie. Hoewel de meeste gegevens doorgaans elektronisch kunnen worden gewist, is het wellicht verstandig een of meer van de volgende handelingen uit te voeren voor u een printer of vaste schijf wegdoet:

Opmerking: de meeste gegevens kunnen doorgaans elektronisch worden gewist, maar de enige manier waarop u zeker weet dat alle gegevens volledig worden gewist, is het fysiek vernietigen van elk geheugenapparaat waarop mogelijk gegevens zijn opgeslagen.