Declaraţie privind volatilitatea

Imprimanta conţine diverse tipuri de memorie care au capacitatea de a stoca setări de dispozitiv şi de reţea, informaţii din soluţii încorporate şi date de utilizator. Tipurile de memorie, precum şi tipurile de date stocate de fiecare dintre acestea, sunt descrise mai jos.

Există mai multe situaţii în care se recomandă să ştergeţi conţinutul dispozitivelor de memorie instalate pe imprimantă. Între acestea se numără:

Dezafectarea unui hard disk

Notă: Nu toate imprimantele au instalat un hard disk.

În mediile de înaltă securitate, pot fi necesare măsuri suplimentare pentru a vă asigura că datele confidenţiale stocate pe hard diskul imprimantei nu pot fi accesate după ridicarea imprimantei sau a hard diskului de la sediul dvs. Deşi majoritatea datelor pot fi şterse electronic, puteţi lua în considerare una sau mai multe dintre următoarele acţiuni înainte de dezafectarea unei imprimante sau a unui hard disk:

Notă: Deşi majoritatea datelor pot fi şterse electronic, singura modalitate de a vă asigura de ştergerea integrală a tuturor datelor este distrugerea fizică a fiecărui dispozitiv de memorie pe care este posibil să se fi stocat date.