Informatie over de kopieerschermen en kopieeropties

Kopiëren van

Met deze optie opent u een scherm waarin u het formaat kunt invoeren van de documenten die u gaat kopiëren.

Kopiëren naar

Met deze optie wordt een scherm geopend waarin u het formaat en de papiersoort kunt invoeren waarop de kopieën worden afgedrukt.

Schaal

Met deze optie wordt een proportioneel geschaalde afbeelding gemaakt van uw kopie met een schaalpercentage variërend van 25% tot 400%. De schaling kan ook automatisch worden ingesteld.

Intensiteit

Met deze optie geeft u aan hoeveel lichter of donkerder de kopie moet worden in vergelijking met het origineel.

Inhoud

Deze optie geeft aan de printer door wat voor soort document het origineel is. U hebt de keuze uit Tekst, Tekst/foto, Foto of Afgedrukte afb..

Zijden (Duplex)

Gebruik deze optie om instellingen voor dubbelzijdig afdrukken te selecteren. U kunt documenten op een of twee zijden afdrukken, dubbelzijdige (duplex) kopieën van dubbelzijdige originelen maken, dubbelzijdige kopieën van enkelzijdige originelen maken of enkelzijdige (simplex) kopieën van dubbelzijdige originelen maken.

Sorteren

Met deze optie houdt u de pagina's van een afdruktaak op volgorde als u meerdere exemplaren van het document afdrukt. Standaard is de instelling voor sorteren ingeschakeld. De kopieën worden gesorteerd als (1,2,3) (1,2,3) (1,2,3). Als u alle kopieën van elke pagina bij elkaar wilt houden, schakelt u Sorteren uit. De kopieën worden gesorteerd als (1,1,1) (2,2,2) (3,3,3).

Opties

Als u de knop Opties aanraakt, wordt er een scherm geopend waarin u de instellingen kunt wijzigen voor Papierbesparing, Geavanceerde beeldverwerking, Aangepaste taak, Scheidingsvellen, Margeverschuiving, Rand wissen, Koptekst/Voettekst, Brochure maken, Overlay, Duplex geavanceerd en de instellingen voor Opslaan als snelkoppeling.

Brochure maken

Met deze optie maakt u een reeks gesorteerde kopieën die gevouwen of gevouwen en geniet een brochure vormen dat op het halve paginaformaat van het oorspronkelijke document en in de juiste volgorde kan worden afgedrukt.

Opmerkingen:

Papierbesparing

Met deze optie kunt u twee of meer vellen van een origineel document op dezelfde pagina afdrukken. Papierbesparing wordt ook wel n per vel genoemd. De n staat voor nummer. Bij de instelling 2 per vel worden bijvoorbeeld twee pagina's van uw document op één pagina afgedrukt. Bij de instelling 4 per vel worden vier pagina's van uw document op één pagina afgedrukt. Als u op Paginaranden afdrukken drukt, maakt u de randen van de originelen wel of niet zichtbaar op de kopie.

Geavanceerde beeldbewerking

Met deze optie kunt u Achtergrond verwijderen, Contrast, Schaduwdetail, Rand tot rand scannen, Kleur wegfilteren, Automatische kleurcorrectie, Scherpte negatieve afbeelding en Spiegelafbeelding aanpassen voordat u het document kopieert.

Aangepaste taak

Met deze optie voegt u meerdere scantaken samen tot één taak.

Opmerking: Aangepaste taak is mogelijk niet op alle modellen beschikbaar

Scheidingsvellen

Met deze optie plaatst u een leeg vel papier tussen kopieën, pagina's en afdruktaken. De scheidingsvellen kunnen uit een aparte lade worden genomen die een andere papiersoort of een andere kleur papier bevatten.

Margeverschuiving

Met deze optie vergroot u de marge met een opgegeven afstand. Dit kan handig zijn als u ruimte nodig hebt om de pagina's in te binden of te perforeren. Gebruik de pijlen voor verhogen en verlagen om de gewenste marge in te stellen. Als de extra marge te groot is, wordt de kopie bijgesneden.

Rand wissen

Met deze optie verwijdert u vlekken of informatie rondom de randen van een document. U kunt een heel gebied langs alle zijden van het papier weghalen, of een bepaalde rand aangeven. Met Rand wissen wist u alles in het geselecteerde gebied, zodat er niets wordt afgedrukt op dat gedeelte van het papier.

Koptekst/voettekst

Deze optie schakelt Datum/tijd, Paginanummer, Bates-nummer of Aangepaste tekst in en drukt deze af op de aangegeven locatie in de koptekst of voettekst.

Overlay

Met deze optie maakt u een watermerk (of bericht) dat over de inhoud van uw kopie komt te liggen. U kunt kiezen uit Dringend, Vertrouwelijk, Kopie en Concept, of u kunt een aangepast bericht invoeren in het veld Aangepaste tekst invoeren. Het woord dat u kiest verschijnt in grote, lichte letters op elke pagina zodat de eigenlijke tekst nog goed leesbaar blijft.

Opmerking: een aangepaste overlay kan worden gemaakt door de systeembeheerder. Als er een aangepaste overlay is gemaakt, is een knop met een pictogram van deze overlay beschikbaar.

Duplex geavanceerd

Met deze optie bepaalt u of de documenten enkel- of dubbelzijdig zijn, de afdrukstand van de originele documenten en hoe de documenten worden ingebonden.

Opslaan als snelkoppeling

Met deze optie kunt u de huidige instellingen opslaan als snelkoppeling.