Kopyalama ekranlarını ve seçeneklerini anlama

Kopya kaynağı:

Bu seçenek, kopyalayacağınız belgelerin boyutunu girebileceğiniz bir ekranı açar.

Kopya hedefi:

Bu seçenek, kopyalarınızın yazdırılacağı kağıdın boyutunu ve türünü girebileceğiniz bir ekranı açar.

Ölçekle

Bu seçenek, %25 ile %400 arasında orantılı olarak ölçeklendirilmiş kopyanızdan bir resim oluşturur. Sizin için otomatik olarak ölçekleme ayarlanabilir.

Koyuluk

Bu seçenek, kopyanızın orijinal belgeye göre ne kadar açık veya koyu olacağını ayarlar.

İçerik

Bu seçenek, yazıcıya orijinal belge türünü bildirir. Metin, Metin/Fotoğraf, Fotoğraf veya Bastırılan Resim arasından seçim yapın.

Yüzler (Arkalı Önlü)

Arkalı önlü ayarlarını seçmek için bu seçeneği kullanın. Kopyaları bir veya iki yüze yazdırabilir, iki taraflı orijinal belgelerden iki taraflı kopyalar (arkalı önlü) yapabilir, tek taraflı orijinal belgelerden iki taraflı kopyalar yapabilir ya da iki taraflı orijinal belgelerden tek taraflı kopyalar (simplex) oluşturabilirsiniz.

Harmanla

Bu seçenek, belgenin birden çok kopyası yazdırılırken, yazdırma işinin sayfalarını sırada yığınlanmış şekilde tutar. Harmanla için varsayılan fabrika ayarı açıktır; kopyalarınızın çıktı sayfaları sıralanır (1,2,3) (1,2,3) (1,2,3). Her sayfanın tüm kopyalarının birlikte kalmasını istiyorsanız, Harmanla seçeneğini devre dışı bırakın; böylece kopyalarınız sıralanır (1,1,1) (2,2,2) (3,3,3).

Seçenekler

Seçenekler düğmesine basıldığında, Kağıt Tasarrufu, Gelişmiş Görüntüleme, Özel İş, Ayırma Sayfaları, Kenar Kaydırma, Kenar Silme, Üstbilgi/Altbilgi, Kitapçık Oluştur, Kaplama, Gelişmiş Arkalı Önlü ve Kısayol Olarak Kaydet ayarlarını değiştirebileceğiniz bir ekran açılır.

Kitapçık Oluştur

Bu seçenek, katlandığında veya katlanıp zımbalandığında sayfaları orijinal belgenin yarısı büyüklüğünde ve sıralanmış bir kitapçık haline gelen harmanlanmış çıktılar dizisi oluşturur.

Notlar:

Kağıt Tasarrufu

Bu seçenek, iki veya daha fazla sayfa orijinal belgeyi birlikte aynı sayfaya yazdırmanızı sağlar. Kağıt Tasarrufuna Çoklu yazdırma (N-up) da denir. Burada N, sayıyı ifade eder. Örneğin, 2-up, tek bir sayfaya belgenizin iki sayfasını yazdırır ve 4-up ise tek bir sayfaya belgenizin dört sayfasını yazdırır. Sayfa Kenarlıklarını Yazdır öğesine dokunulduğunda, orijinal belge sayfalarını çevreleyen kenarlık çıktı sayfasına eklenir veya çıktı sayfasından kaldırılır.

Gelişmiş Görüntüleme

Bu seçenek, belgeyi kopyalamadan önce Arka Planı Kaldırma, Kontrast, Gölge Ayrıntısı, Kenardan Kenara Tara, Renk Eksikliği, Otomatik Renk, Negatif Görüntü Keskinliği ve Ayna Görüntüsü özelliklerini ayarlamanızı sağlar.

Özel İş

Bu seçenek, birden çok tarama işini tek bir işte birleştirir.

Not: Özel İş tüm modellerde bulunmayabilir.

Ayırma Yaprakları

Bu seçenek, kopyalar, sayfalar ve yazdırma işleri arasına boş bir sayfa yerleştirir. Ayırma sayfaları, kopyalarınızın yazdırıldığı kağıtlardan farklı türde veya renkte kağıdı içeren bir tepsiden çekilebilir.

Kenar Kaydırma

Bu seçenek, kenar boşluğu boyutunu artırır. Bu seçenek, kopyaları ciltlemek veya delgeç ile delmek üzere boşluk sağlamak için kullanışlı olabilir. İstediğiniz kenar boşluğunu ayarlamak için artırma veya azaltma oklarını kullanın. Ek kenar boşluğu çok büyükse, kopya da kırpılır.

Kenar Silme

Bu seçenek, belgenizin etrafındaki lekeleri veya bilgileri yok eder. Kağıdın dört kenarından da eşit miktarda alanı yok etmeyi veya belirli bir kenarı almayı seçebilirsiniz. Kenar Silme seçeneği, seçilen alan içindeki her şeyi silerek kağıdın o bölümündeki hiçbir şeyi yazdırmaz.

Başlık/Altbilgi

Bu seçenek, Tarih/Saat, Sayfa numarası, Bates numarası veya Özel metin öğelerini etkinleştirir ve belirtilen üstbilgi ya da altbilgi konumuna bunları yazdırır.

Kaplama

Bu seçenek, kopyanızın içeriğini kaplayan bir filigran (veya mesaj) oluşturur. Acil, Gizli, Kopya ve Taslak arasında seçim yapabilir veya "Özel metin gir" alanına özel bir mesaj girebilirsiniz. Seçtiğiniz sözcük her sayfada soluk şekilde görünütlenir.

Not: Sistem destek personeliniz tarafından özel bir kaplama da oluşturulabilir. Özel bir kaplama oluşturulduğunda, o kaplamanın simgesiyle birlikte bir düğme bulunur.

Gelişmiş Arkalı Önlü

Bu seçenek, belgenin bir-yüzlü mü yoksa iki-yüzlü mü olacağını, orijinal belgelerin yönlendirmesinin ne olacağını ve belgelerinizin nasıl ciltleneceğini denetler.

Kısayol olarak Kaydet

Bu seçenek, geçerli ayarların kısayol olarak kaydedilmesini sağlar.