Kağıtlarla ilgili kurallar

Kağıt özellikleri

Aşağıdaki kağıt özellikleri yazdırma kalitesini ve güvenilirliğini etkiler. Yeni kağıt stokunu değerlendirirken bu özellikleri dikkate alın.

Ağırlık

Bu yazıcı, 60 - 220 g/m2 (16 - 58 lb bond) ağırlığındaki uzun grenli kağıtları otomatik olarak algılar. Ağırlığı 60 g/m2'nin (16 lb) altındaki kağıtlar doğru beslenmek için yeterince sert olmayabilir ve sıkışmalara neden olabilir. En iyi performans için, 75 g/m2 (20 lb bond) ağırlığında uzun grenli kağıt kullanın. 182 x 257 mm'den (7 x 10 inç) daha küçük kağıtlar için, 90 g/m2 (24 lb) veya daha ağır kağıtları öneririz.

Not: Önlü arkalı yazdırma yalnızca 60-g/m2–120-g/m2 (16-lb–32-lb bond) kağıt tarafından desteklenir.

Kıvrılma

Kıvrılma kağıdın kenarlarından bükülme eğilimidir. Aşırı kıvrılma besleme sorunlarına yol açabilir. Kağıt aşırı sıcaklığa maruz kaldığı yazıcıdan geçtikten sonra da oluşabilir. Kağıdın sıcak, nemli, soğuk veya kuru ortamlarda açıkta saklanması yazdırmadan önce kağıdın kıvrılmasına katkıda bulunabilir ve besleme sorunlarına yol açabilir.

Düzgünlük

Kağıdın düzgünlüğü yazdırma kalitesini etkiler. Kağıt çok kabaysa, ısıtıcı doğru ısıtamayabilir. Kağıt çok düzgünse, kağıt besleme veya yazdırma kalitesi sorunlarına neden olabilir. Daima 100 ve 300 Sheffield noktası aralığındaki kağıtları kullanın, ancak en iyi yazdırma kalitesi sonuçları 150 ve 200 Sheffield noktası arasında elde edilir.

Nem İçeriği

Nem içeriği hem yazdırma kalitesini hem yazıcının kağıdı doğru besleme yeteneğini etkiler. Kağıdı kullanma zamanı gelene kadar orijinal ambalajında tutun. Bu, kağıdın performansını düşürebilecek nem değişikliklerine maruz kalmasını sınırlar.

Kağıdı yazdırmadan önceki 24-48 saat içinde orijinal ambalajıyla yazıcıyla aynı ortamda saklayarak hazırlayın. Kağıdı sakladığınız veya depoladığınız ortam yazıcının bulunduğu ortamdan çok farklıysa, bu bekletme süresini birkaç güne çıkarın. Kalın kağıtlar için daha uzun bir hazırlama süresi gerekebilir.

Gren yönü

Gren kağıt liflerinin bir kağıt yaprağı yönündeki hizalanmasını belirtir. Gren, ya kağıt uzunluğu yönünde uzun grenli ya da kağıt genişliği yönünde kısa grenli olur.

60 - 135 g/m2 (16 - 36 lb bond) kağıt için, uzun grenli kağıt kullanılır. 135 g/m2'den daha ağır kağıtlar için, kısa gren önerilir.

Lif İçeriği

Çoğu yüksek-kaliteli fotokopi kağıdı % 100 kimyasal olarak işlenmiş odun hamurundan yapılır. Bu içerik kağıda yüksek bir kararlılık sağlar ve bu sayede daha az besleme sorunu oluşur ve daha yüksek bir yazdırma kalitesi elde edilir. Pamuk gibi elyaf içeren kağıtlar, kağıt kullanımını olumsuz etkileyen özelliklere sahiptir.

Kabul edilemez kağıtlar

Aşağıdaki kağıt türlerinin bu yazıcıyla kullanılması önerilmez:

Kağıt seçme

Doğru kağıt kullanımı sıkışmaları önler ve sorunsuz yazdırılmasını sağlar.

Sıkışmaların ve düşük yazdırma kalitesinin önüne geçmek için:

Matbu formları ve antetli kağıtları seçme

Matbu form ve antetli kağıt seçerken bu kuralları kullanın.

Fotokopi makinelerinde kullanılmak üzere tasarlanmış ısıya-dayanıklı mürekkeplerle baskı yapılmış kağıtları kullanın. Mürekkep erimeksizin veya zararlı emisyon yaymaksızın 230°C (446°F) sıcaklığa dayanabilecek özellikte olmalıdır. Tonerin içindeki reçineden etkilenmeyen mürekkepleri kullanın. Oksidasyonla-kuruyan veya yağ-esaslı mürekkepler bu şartlara genellikle uygundur, ama bu durum lateks mürekkepleri için geçerli olmayabilir. Emin değilseniz, kağıt tedarikçinize başvurun.