Geri dönüştürme

Lexmark, çevreye duyarlı bir ürün ve hizmet sağlayıcısı olmaya çalışmaktadır. Çevreyi göz önünde bulundurarak yaptığımız tasarımlar, malzeme kullanımını azaltmak için tasarladığımız ambalajlarımız ve sağladığımız toplama programları ve geri dönüşüme karşı çevresel olarak ilerleme kaydeden yaklaşımlarımız bu amaca hizmet etmektedir. Daha fazla bilgi için, bkz.

Lexmark ürünlerini geri dönüşüme sokma

Lexmark ürünlerini geri dönüşüme sokmak üzere göndermek için:

  1. www.lexmark.com/recycle adresindeki Web sitemizi ziyaret edin.

  2. Geri dönüşüme tabi tutmak istediğiniz ürün türünü bulun ve sonra listeden ülke veya bölgenizi bulun.

  3. Bilgisayar ekranındaki yönergeleri izleyin.

Not: Lexmark toplama programında yer almayan yazıcı sarf malzemeleri ve donanımı, yakınınızdaki bir geri dönüşüm merkezinde geri dönüşüme sokulabilir. Bölgenizdeki geri dönüşüm merkezini arayarak hangi öğeleri kabul ettiklerini öğrenin.

Yeniden kullanım ve geri dönüşüm için Lexmark kartuşlarını iade etme

Lexmark Kartuş Toplama Programı, Lexmark müşterilerinin kullanılmış kartuşları yeniden kullanım ya da geri dönüşüm için ücretsiz olarak iade etmesini kolaylaştırarak her yıl milyonlarca Lexmark kartuşunu atık sahasından kurtarmaktadır. Lexmark'a iade edilen boş kartuşların yüzde yüzü yeniden kullanılır veya geri dönüşüm için işlemden geçer. Kartuşları iade etmek için kullanılan kutular da geri dönüşüme tabi tutulur.

Yeniden kullanım veya geri dönüşüm için Lexmark kartuşlarını iade etmek üzere, yazıcınızla veya kartuşunuzla birlikte gelen yönergeleri uygulayın ve önceden-ödenmiş sevkiyat etiketini kullanın. Aşağıdakini de yapabilirsiniz:

  1. www.lexmark.com/recycle adresindeki Web sitemizi ziyaret edin.

  2. Toner Kartuşları bölümünde, listeden ülkenizi veya bölgenizi seçin.

  3. Bilgisayar ekranındaki yönergeleri izleyin.