Tarama profili seçeneklerini anlama

Hızlı Kurulum

Bu seçenek, ön ayarlı biçimleri seçmenizi veya tarama işi ayarlarını özelleştirmenizi sağlar. Şu ayarlardan birini seçebilirsiniz:

Özel

Fotoğraf - Renkli JPEG

Metin - SB PDF

Fotoğraf - Renkli TIFF

Metin - SB TIFF

Metin/Fotoğraf - SB PDF

Metin/Fotoğraf - Renkli PDF


Tarama işi ayarlarını özelleştirmek için, Hızlı Kurulum menüsünden Custom (Özel) seçeneğini belirleyin. Daha sonra gerektiğinde tarama ayarlarını değiştirin.

Biçim Türü

Bu seçenek, taranmış resmin çıktısını (PDF, JPEG, TIFF, SECURE PDF veya XPS) ayarlar.

Sıkıştırma

Bu seçenek, taranmış çıktı dosyasını sıkıştırmak için kullanılan biçimi (Zlib, JPEG veya Hiçbiri) ayarlar.

Varsayılan İçerik

Bu seçenek, yazıcıya orijinal belge türünü bildirir. Metin, Metin/Fotoğraf veya Fotoğraf arasından seçim yapın. İçerik, taranmış dosyanızın kalitesini ve boyutunu etkiler.

Metin-Temiz bir beyaz arka plana karşı keskin, siyah, yüksek çözünürlüklü metni vurgular

Metin/Fotoğraf-Orijinal belgelerde metin ve grafik ya da resim bir arada yer alıyorsa kullanılır

Fotoğraf-Tarayıcıya grafik ve resimlere daha fazla dikkat etmesi gerektiğini bildirir. Bu ayar, tarama süresini uzatır ancak orijinal belgedeki ton aralıklarının tam dinamik baskısını vurgular. Bu da kaydedilen bilgi miktarını artırır.

Renkli

Bu seçenek, yazıcıya orijinal belgelerin rengini bildirir. Gri, SB (Siyah Beyaz) veya Renkli seçeneğini belirleyebilirsiniz.

Orijinal Boyut

Bu seçenek, tarayacağınız belgelerin boyutunu ayarlar. Orijinal Boyut, Karma Boyut olarak ayarlandığında, karma kağıt boyutlarını (letter- ve legal-boyutlu kağıtlar) içeren orijinal bir belgeyi tarayabilirsiniz.

Yönlendirme

Bu seçenek, orijinal belgenin dikey mi yoksa yatay mı yönlendirileceğini yazıcıya bildirir ve sonra da orijinal belgenin yönlendirmesine uyması için Yüzler ve Ciltleme ayarlarını değiştirir.

Yüzler (Arkalı Önlü)

Bu seçenek, orijinal belgenin simplex mi (tek yüze yazdırılan) yoksa arkalı önlü mü (iki yüze yazdırılan) olduğunu yazıcıya bildirir. Bu, tarayıcının neyin belgeye eklenmesi için taranması gerektiğini bilmesini sağlar.

Koyuluk

Bu seçenek, taranmış belgelerinizin orijinal belgeye göre ne kadar açık veya koyu olacağını ayarlar.

Çözünürlük

Bu seçenek, dosyanızın çıkış kalitesini ayarlar. Resim çözünürlüğünün artırılması, dosya boyutunu ve orijinal belgenin taranması için gerekli süreyi de artırır. Dosya boyutunu azaltmak için resim çözünürlüğü azaltılabilir.

Gelişmiş Görüntüleme