Kağıt ve toner tasarrufu yapma

Geri dönüştürülmüş kağıt ve diğer ofis kağıtlarını kullanma

Lexmark, çevre bilincine sahip bir şirket olarak özellikle lazer (fotokopi makinesi) yazıcılarda kullanılmak üzere üretilen geri dönüşümlü ofis kağıdı kullanımını desteklemektedir. 1998'de Lexmark ABD hükümetine ABD'deki belli başlı öğütme tesislerinde imal edilen geri dönüştürülmüş kağıdın geri dönüştürülmemiş kağıt kadar iyi beslendiğini gösteren bir çalışma sunmuştur. Ancak, tüm geri dönüştürülmüş kağıtların iyi besleneceğine yönelik geniş kapsamlı bir açıklama yapılamaz.

Lexmark, sürekli olarak yazıcılarını geri dönüştürülmüş kağıtlarla (%20-100 tüketici sonrası atık) ve dünyanın farklı yerlerinden gelen çeşitli test kağıtlarıyla sınamaktadır; testlerde, farklı sıcaklık ve nem koşullarını içeren özel oda testleri kullanılmıştır. Lexmark günümüzde geri dönüştürülmüş ofis kağıtları kullanımını olumsuz etkileyecek hiçbir sebep bulamamış, ancak genel olarak aşağıdaki nitelik kurallarının geri dönüştürülmüş kağıt için geçerli olduğu sonucuna varmıştır.

Geri dönüştürülmüş kağıt, düşük ağırlıklı (<60 g/m2 [16 lb bond]) ve/veya daha düşük kompaslı (<3,8 mil [0,1 mm]) kağıt ve portre (veya kısa kenar) için kısa grenli kesilmiş kağıtlarla beslenen yazıcılarda güvenilir kağıt beslemesi için gereken dirençle karşılaştırıldığında daha düşük bir bükülme direnci görülebilmektedir. Lazer (fotokopi makinesi) yazdırma işlemlerinde bu tür kağıtları kullanmadan önce kağıt üreticisine danışın. Bunların yalnızca genel kurallar olduğunu ve bu kurallara uygun kağıdın yine de herhangi bir lazer yazıcıda kağıt besleme sorunlarına yol açabileceğini unutmayın (örneğin normal yazdırma koşullarında kağıt aşırı derecede kıvrıldığında).