Afdrukmateriaal in de universeellader plaatsen

De universeellader is geschikt voor afdrukmateriaal van diverse formaten en soorten, zoals transparanten, briefkaarten, memokaarten en enveloppen. De universeellader kan worden gebruikt voor enkelzijdig of handmatig afdrukken of als extra lade.

De pictogrammen op de universeellader geven aan hoe het papier in de universeellader moet worden geplaatst, hoe u een envelop moet draaien waarop u wilt afdrukken en hoe u briefhoofdpapier moet plaatsen als u enkelzijdig of dubbelzijdig wilt afdrukken.

Opmerking: voeg geen papier toe en verwijder het ook niet wanneer de printer bezig is met afdrukken vanuit de universeellader of als het indicatielampje op het bedieningspaneel van de printer knippert. Dit kan een papierstoring veroorzaken.
 1. Laat de universeellader zakken.

 2. Trek het verlengstuk van de lade naar buiten.

  Opmerking: plaats geen voorwerpen op de universeellader. Oefen ook geen kracht uit op de universeellader.
 3. Schuif de breedtegeleiders naar de buitenkant van de lader.

 4. Buig de vellen of enveloppen enkele malen om ze los te maken en waaier ze vervolgens uit. Vouw of kreuk het papier niet. Maak op een vlakke ondergrond de stapel recht.

 5. Plaats het papier of speciale afdrukmateriaal in de universeellader.

  Opmerking: zorg dat de stapel niet boven de lijn voor de maximale hoeveelheid uitkomt. Een teveel aan papier kan papierstoringen veroorzaken.
 6. Verschuif de breedtegeleiders zo, dat deze net de zijkant van het afdrukmateriaal raken.

 7. Stel in het menu Papier het juiste formaat en soort in dat u in de universeellader (Formaat U-lader en Soort U-lader) hebt geplaatst. Zie Papiersoort en papierformaat instellen voor meer informatie.